Home Blog 5 vragen over vegan kant-en-klaarmaaltijden

5 vragen over vegan kant-en-klaarmaaltijden

door Lauri van Oosterom

Je herkent het allemaal wel: je hebt een lange dag gehad op werk of school, komt thuis en ploft moe op de bank. Echt niet dat jij nog uitgebreid gaat koken. Tijd om weer eens iets te bestellen? Wel een beetje duur allemaal. Gelukkig bestaat daar een oplossing voor: vegan kant-en-klaarmaaltijden. De naam zegt het al: dit zijn maaltijden die je eigenlijk alleen nog op hoeft te warmen voor je ervan kunt smullen. Wij doken in de feitjes en geven in dit artikel antwoord op de meest gestelde vragen over vegan kant-en-klaarmaaltijden. 

1. Welke vegan kant-en-klaarmaaltijden zijn gezond?

We kunnen allemaal op z’n tijd genieten van een lekkere pizza, pannenkoeken of lasagne, maar dit zijn nou niet per se echt gezonde gerechten (uitzonderingen daargelaten natuurlijk). In je zoektocht naar een goede vegan kant-en-klaarmaaltijd kan je letten op een aantal dingen: de hoeveelheid zout, de portiegrootte en of de maaltijd genoeg (verse!) groenten bevat. Want je wilt na je maaltijd niet futloos op de bank vallen, toch? Of enkel prikken in een aantal slappe blaadjes spinazie? Gelukkig is er steeds meer keuze en bevatten de meeste vegan kant-en klaarmaaltijden voldoende groenten. Zo bevatten alle maaltijden van Lazy Vegan minstens 200 gram groenten, bijvoorbeeld bloemkool, spinazie of paprika. De groenten orden direct na het oogsten ingevroren, zo blijven de vitamines beter behouden.

Deze maaltijden zijn naast vegan trouwens ook vrij van gluten en soja!

2. Wat kosten klant-en-klaarmaaltijden?

Vaak wordt gedacht dat kant-en-klaarmaaltijden erg prijzig zijn, maar eigenlijk valt dat reuze mee! Natuurlijk is het altijd goedkoper om zelf de keuken in te duiken, maar laten we eerlijk zijn: soms heb je daar gewoon echt even geen puf voor. En dan biedt een kant-en-klaarmaaltijd een ideale oplossing. Stukken goedkoper dan ergens een maaltijd bestellen of afhalen. Zo betaal je voor een maaltijd van Lazy Vegan nog geen 5 euro. Tip: houd de aanbiedingen goed in de gaten. Veel kant-en-klaarmaaltijden kun je namelijk invriezen, dus een ideaal moment om een voorraadje in te slaan. Daar kan je dan weer eventjes mee vooruit. Zo zijn de maaltijden van Lazy Vegan prima een paar maanden houdbaar. Kortom: ideaal voor alle dagen dat je hongerig thuiskomt!

3. Hoe warm je een vegan kant-en-klaarmaaltijd op?

Herinner je je nog die kleffe pasta met dat plasticje eroverheen? Die moest je inderdaad altijd opwarmen in de magnetron. Maar niet iedereen heeft meer een magnetron in huis en dat is gelukkig ook helemaal niet nodig om een kant-en-klaarmaaltijd op te warmen, een pan is vaak voldoende. De maaltijden van Lazy Vegan kun je bijvoorbeeld gewoon bereiden in een (wok)pan. Kwestie van de pan op het vuur zetten, of de inductieplaat aanzetten, de inhoud van de zak toevoegen, regelmatig in de pan roeren, en klaar is kees. Binnen tien minuten staat jouw maaltijd op tafel.

4. Welke vegan kant-en-klaarmaaltijden hebben de juiste portiegrootte?

Dit is een wat lastigere vraag, want iedereens eetlust is natuurlijk anders. Waar de een voldoende heeft aan een kleinere portie, heeft de ander dan nog steeds trek. Let er bij het kopen van je vegan kant-en-klaarmaaltijd op dat de maaltijd voldoende vezels bevat, zodat de maaltijd goed vult. Daarnaast is het ook belangrijk dat de maaltijd voldoende eiwitten bevat, bijvoorbeeld in de vorm van bonen, linzen of een vleesopvolger. De maaltijden van Lazy Vegan bevatten allemaal Chicken Style Pieces, gemaakt van erwtenproteïne. Dat zorgt er wel voor dat je maag gevuld wordt!

Ben jij nou echt een grote eter? Dan kan je wat extra pasta of rijst koken voor bij je maaltijd, of bijvoorbeeld een salade maken met de ingrediënten die je nog in huis hebt. Een stuk fruit als toetje mag natuurlijk ook altijd. 

5. Is het niet lastig om vegan kant-en-klaarmaaltijden te vinden?

Nou, 5 jaar geleden zeker wel. Toen moest je heel goed zoeken en het resultaat was meestal niet zo geslaagd. Maar ondertussen is dat gelukkig niet meer het geval! Steeds meer producenten van kant-en-klaarmaaltijden hebben de vegan markt ontdekt, en terecht: want ook wij vegans willen wel eens lekker makkelijk doen, maar wél lekker eten. Je kunt vegan kant-en-klaarmaaltijden in alle soorten en maten vinden, van curry tot pasta en van roerbak tot chili, de keuze is reuze. De maaltijden van Lazy Vegan zijn in Nederland in het vriesvak van de Albert Heijn en Jumbo te vinden, die supermarkten zitten vast ergens bij jou in de buurt. Mocht je nou echt een lazy vegan zijn, dan kun je de maaltijden natuurlijk ook thuis laten bezorgen, bijvoorbeeld door de online supermarkt Crisp, Getir of Flink.

Eet jij weleens een kant-en-klaarmaaltijd? Welke is jouw favoriet? Zou je wel een keertje een Lazy Vegan maaltijd willen proberen? Wij horen het graag, alvast eet smakelijk!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Lazy Vegan. Voor meer info: lees mijn disclaimer.

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie