Home Blog Deze 8 voedingsmiddelen helpen je om je libido te verhogen

Deze 8 voedingsmiddelen helpen je om je libido te verhogen

door Lauri van Oosterom

Bestaat er echt een verband tussen lustopwekkende middelen en je libido? Heb je meer plezier in bed na het eten van bepaalde voedingsmiddelen? Dat is een vraag waar deskundigen het nog lang niet over eens zijn. Maar één ding weten we zeker: er zijn absoluut natuurlijke voedingsmiddelen die stoffen bevatten waarmee je je hormonen kunt beïnvloeden. En dat kan ervoor zorgen dat je meer geniet van de seks. In dit artikel vertellen we je alles over acht voedingsmiddelen die je helpen om je libido te verhogen.

1. Watermeloen

Het bekende nummer van Harry Styles heet niet voor niets Watermelon Sugar. Watermeloenen bevatten onder andere citrulline, dat zijn seksueel versterkte aminozuren. Deze stoffen kunnen ervoor zorgen dat de bloedvaten in je lichaam ontspannen. Er wordt zelfs gezegd dat watermeloen hetzelfde effect als viagra zou hebben, maar of dat klopt…?

2. Gember

Houd je van gemberthee? Dan zit je goed! Deze wortel werkt stimulerend en verwarmend, en kan zo een oppepper aan je seksleven geven. Gemberthee is heerlijk met een schijfje sinaasappel of citroen, maar je kunt gember natuurlijk ook in tal van gerechten verwerken zoals curry’s, soepen en uiteraard ook havermout. 

3. Bananen

Deze tip is vooral bedoeld voor de heren onder ons. Bananen zitten bomvol enzymen, zoals bromelaïne, dat ervoor zorgt dat je libido wordt verhoogd. En bananen zijn echte krachtpatsers, ze leveren veel energie zodat je lekker lang door kunt. Niet zo’n fan van een losse banaan? Verwerk ze dan gewoon in je ontbijt! Deze drie ontbijtjes zijn perfect voor in bed, ideaal toch?

4. Avocado’s

Avocado’s bevatten een grote hoeveelheid vitamine E en een hoog gehalte aan foliumzuur. Dat zorgt voor het verwijden van de bloedvaten en het bevorderen van de bloedcirculatie. Daarnaast zijn avocado’s ook rijk aan vitamine B6. Deze vitamine ondersteunt een normale energiehuishouding. Al met al dus een zeer geschikt voedingsmiddel om eens te eten op een date, bijvoorbeeld in de vorm van deze vegan wraps met bloemkool, appel, walnoot en alfalfa!

5. Pinda’s

Pinda’s bevatten het stofje histidine, dat kan ervoor zorgen dat je orgasmes intenser worden. Kook jij de volgende keer deze pindasoep met alfafa voor je date? Een wat meer zomerse variant zijn natuurlijk deze vegan noedels met gewokte asperges en kiemen. Want zelfs asperges zouden libido verhogend zijn.

6. Vijgen


Vijgen bevatten veel aminozuren die nodig zijn voor de aanmaak van dopamine. En dopamine zorgt er weer voor dat je seksuele uithoudingsvermogen wordt verhoogd. Altijd handig als je de hele nacht door wilt. Niet zo’n liefhebber van vijgen? Je kunt ze ook gedroogd kopen. Of als toetje een lekker plantaardig kaasplankje met vijgenjam maken. Dat wordt smullen!

7. Pistachenoten

Nog een tip voor de heren onder ons. Pistachenoten zijn niet alleen hartstikke gezond, ze kunnen je ook helpen om de symptomen van erectiestoornissen te verminderen. Daarnaast verbeteren ze het cholesterolgehalte in het bloed, verlagen ze je bloeddruk en stimuleren ze de bloedsomloop door het lichaam. Deze snack is dus perfect voor een avondje op de bank. 

8. Bruine rijst

Deze laatste tip klinkt misschien wat saai, maar bruine rijst bevat onder andere het mineraal zink. En dat heeft een gunstig effect op je libido. Maak jij binnenkort deze sticky tofu met rijst, broccoli en kiemen

Zijn dit de enige voedingsmiddelen?

Nee, zeker niet. Je zult op internet tal van lijstjes vinden met libido verhogende voedingsmiddelen. Dus je kunt sowieso meerdere producten naar jouw smaak vinden! Wil je nou echt met een goed gevoel tussen de lakens duiken? Schaf deze voedingsmiddelen dan verantwoord en biologisch aan, bijvoorbeeld via gebana. Zo help je niet alleen jezelf, maar ook de boeren die deze heerlijke voedingsmiddelen hebben geproduceerd. Win-win!

Tot slot nog even een disclaimer: deze voedingsmiddelen zijn natuurlijk geen garantie voor een goed seksleven. Dat heeft me zoveel meer te maken. Dat verschilt natuurlijk per persoon, per dag en per levensfase hoeveel zin je hebt in seks. Deze voedingsmiddelen kunnen je helpen, maar het is vooral belangrijk dat je goed in je vel zit en je oké voelt bij je sekspartner. Veel plezier!

Lees ook: De seksuele voorlichtingsles krijgt een upgrade

Dit artikel is geschreven in samenwerking met gebana. Voor meer info: lees mijn disclaimer.

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie