Home Diner Frisse salade met sinaasappel hummus dressing

Frisse salade met sinaasappel hummus dressing

door Miriam Groot

Er zijn twee dingen waar ik helemaal gek op ben: fruit en hummus. Maar dan ook echt alle soorten fruit en alle soorten hummus. Ja hoor, maak mij er maar voor wakker. Alhoewel, een combinatie ervan misschien niet …of toch wel?

Dit recept is eigenlijk ontstaan uit luiheid. Ik moest en zou een romige dressing over mijn salade krijgen, maar de inmiddels ietwat standaard tahini dressing ging ‘m niet worden. De oervrouw in mij was namelijk in winterslaap en dus kreeg ik de deksel niet van de pot. Dat soort dingen gebeuren. Een tweede optie was plantaardige yoghurt en laat die nu net op zijn. Enigszins teleurgesteld drukte ik de deur van de koelkast dicht, want ik wist dat er niets anders op zat dan een simpele olie/azijn/kruiden dressing voor over mijn salade. Toen gebeurde het: nog net voor ik de deur sloot, zag ik ‘m staan. Duizenden engeltjes zongen op de achtergrond terwijl ik naar het bakje hummus keek, alsof het het licht was in een tunnel. Mijn steun en toeverlaat. Mijn rots in de branding.

sinaasappelhummussalade3sinaasappelhummussalade2sinaasappelhummussalade

Om een lang verhaal dus kort te maken: ik maakte een dressing van hummus en sinaasappelsap. Vet lekker. Probeer maar!

Wat je nodig hebt (voor 2 porties):

  • 2 kroppen mini romana sla, gesneden
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 1 handje cherrytomaten, gehalveerd
  • 2 eetlepels naturel hummus
  • het sap van 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels walnootolie
  • zout
  • peper

Mix de hummus, sinaasappelsap, walnootolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Voeg eventueel wat water toe om deze uit te dunnen of hummus om ‘m weer dikker te maken. Meng de dressing, samen met de romana sla, rode ui en cherry tomaten in een grote kom door elkaar. Simpel, maar o zo goed.

Heb jij deze frisse salade gemaakt? Deel ‘m dan op Instagram en vergeet vooral The Veggie Reporter niet te taggen!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie