Home Diner Makkelijke, romige peterselie dressing (vegan, glutenvrij)

Makkelijke, romige peterselie dressing (vegan, glutenvrij)

door Miriam Groot

Deze makkelijke, super romige en frisse peterselie dressing flans je binnen no time in elkaar. Het leukste: hij bestaat maar uit vijf ingrediënten! Heerlijk over salades, in een wrap, als dipsaus en nog zoveel meer.

Click here for the English version.

Naar recept gaan

Gebeurt het jou ook wel eens dat je een bosje of potje peterselie koopt met het idee dat je er weken van gaat genieten, maar dat het na een dag al helemaal verlept is, ondanks het water en de liefde die je erin hebt gestopt? Nou, mij gebeurt het in ieder geval elke keer weer. Ik snap ook echt niet waarom ik er steeds weer intrap. Ik ga ook gewoon NU peterselie planten in mijn tuin (TIM EN IK HEBBEN EEN HUIS MET TUIN JOEHOEEE). MAAR: mocht je geen tuin of balkon hebben, of heb je gewoon geen zin om de peterselie te planten, dan is dit misschien nog wel een oplossing om te voorkomen dat je de peterselie weggooit. Je kunt er namelijk een GEWELDIGE dressing van maken. Vijf ingrediënten en je bent er (zout niet meegerekend). Zo makkelijk?! Ja, zo makkelijk.

Alles wat je nodig hebt is een bos (verlepte als je die hebt) peterselie, plantaardige yoghurt, 2 limoenen, een jalapeño peper, een teentje knoflook (of gewoon een gigantisch grote) en wat zout. That’s it! Schrik trouwens niet van de jalapeño, want zo spicy is deze dressing niet. Sterker nog: als je wel een beetje van spicy houdt, zou ik lekker twee van die mooie groene pepers erin mikken.

Om deze ingrediënten tot een dressing te maken, heb ik een blender gebruikt. Als je deze niet hebt, kun je ook een keukenmachine of staafmixer gebruiken. Werkt allemaal net zo goed. Gewoon blijven pureren tot er een vloeibare dressing over blijft.

Ik heb trouwens ongezoete sojayoghurt gebruikt, maar je kunt ook heel goed een andere ongezoete, plantaardige yoghurt gebruiken. Wil je helemaal geen yoghurt gebruiken? Dan zou je ook wat cashewnoten een nachtje kunnen weken en die pureren in je blender. Zo lang-ie maar romig wordt 🙂 Komt-ie!

Makkelijke, romige peterselie dressing

Miriam Groot
Deze makkelijke, super romige en frisse peterselie dressing flans je binnen no time in elkaar. Het leukste: hij bestaat maar uit vijf ingrediënten en is vegan, glutenvrij en notenvrij! Heerlijk over salades, in een wrap, als dipsaus en nog zoveel meer.
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Side Dish
Keuken Vegan
Porties 20 eetlepels

Ingrediënten
  

  • 1 bosje peterselie
  • 250 milliliter plantaardige yoghurt ongezoet
  • 1-2 jalapeño pepers
  • 2 limoenen
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 theelepel zout

Instructies
 

  • Pers het sap uit de limoenen en verwijder de zaadjes uit de jalapeño peper. Gebruik twee pepers voor meer pit. De echte bikkels kunnen natuurlijk ook de zaadjes erin laten zitten.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan een blender, keukenmachine of pureer met een staafmixer tot een romige dressing.
  • Geniet! Als je ‘m een nachtje in de koelkast zet in een dicht potje, wordt het en soort crème. Ook heel lekker!

Notities

Je kunt deze dressing een week lang in een afgesloten potje in de koelkast bewaren.
Trefwoord bbq, dairy-free, dinner, gluten free, less than 10 ingredients, lunch, snacks, spread, under 30 minutes, vegan
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Rating recept
Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie