Home Diner Zeewier falafel met naan en hummus (vegan)

Zeewier falafel met naan en hummus (vegan)

door Miriam Groot

Wow, ik snap niet dat dit niet eerder is bedacht. Wat mij betreft mag zeewier in falafel tot uitvinding van de maand worden uitgeroepen. Wat zeg ik?! Van het jaar! Bij deze het recept.

Naar recept gaan

DSC01844

Onlangs kreeg ik een pakketje van Plants and Seeds, een 100% plantaardige webshop in food en non-food. Misschien denk je: alweer zo’n gezonde online winkel. Snap ik. Wat mij betreft is dat sowieso geen probleem, maar het leuke aan Plants and Seeds is dat ze ook nog eens recepten en inspiratie bieden. Vet, toch? De webshop is opgericht door Milan en Roel, twee vrienden met een passie voor gezond en plantaardig eten.

Een uitdaging met zeewier

Milan en Roel daagden mij uit om een recept te ontwikkelen met een aantal producten uit de webshop. Wat er in het pakketje zat? Nou, wat leuk dat je het vraagt! Dat waren onder andere de volgende producten:
– vegan naanbrood
– wakame zeewier
– zwarte knoflook
– saffraan
– cashewpasta
– toffee amandelpasta
– venkelthee

Te lief. Maar goed, de uitdaging was dus om met een aantal producten uit het pakket een recept te maken. Ik hield drie producten aan als streven, maar heb er uiteindelijk vier weten te gebruiken. En het was nog lekker ook. Best knap, toch?!

Ik koos het naanbrood, wakame zeewier, zwarte knoflook en cashewpasta. Zeewier combineren met naanbrood, dat leek me wel een leuke uitdaging. Bij naan denk ik namelijk aan de Zuid-Aziatische keuken, terwijl ik zeewier veel meer in de Oost-Aziatische keuken vindt passen. Anyway, Azië is Azië en ik ging ervoor.

DSC01852

Over de producten

Naanbrood: naan is helaas niet altijd vegan, maar bij Plants and Seeds verkopen ze gelukkig wel een vegan variant. Ik koos die met knoflook en koriander. Leek mij wel lekker – en dat was het!

Wakame zeewier: deze wakame zeewier komt in een potje. Ik had verwacht dat ik het zelf nog moest weken, maar het zat al op vocht. Daar moest ik eerlijk gezegd wel aan wennen. Hoe lang zit het al op water? Ik week het liever zelf ter plekke. Maar: dit werkt ook.

Zwarte knoflook: zwarte knoflook is eigenlijk gewone knoflook, maar dan gefermenteerd. Het is een beetje zacht en plakkerig en het ruikt wat zoeter, maar ik vind dit bijzondere product echt mega lekker.

Cashewpasta: what can I say? Dit vind ik een van de meest geweldige notenpasta’s die er is. Hij is van het merk Terrasana en heeft echt superveel smaak.

De wakame gebruikte ik in de falafel, de zwarte knoflook en de cashewpasta gingen in de hummus. Check hier het recept!

Zeewier falafel met naan en zwarte knoflook hummus

Miriam Groot
Dit recept is TE lekker! Het klinkt allemaal ontzettend ingewikkeld, maar dat is het dus totaal niet. Ik flanste dit binnen een kleine drie kwartier in elkaar. ENJOY!
Voorbereidingstijd 35 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Main Course, Snack
Keuken Asian, Mediterranean
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de zeewier falafel

 • 200 gram kikkererwten gekookt
 • 2 el wakame zeewier geweekt
 • 1 teen knoflook
 • 2 el citroensap
 • 1 tl dille
 • 1/2 tl uienpoeder
 • 1/2 tl peper
 • 1/2 tl zout
 • 3 el bloem + extra ik gebruikte tarwe
 • 1/2 el olijfolie + meer om in te bakken

Voor de zwarte knoflook hummus

 • 400 gram kikkererwten gekookt
 • 1 1/2 el cashewpasta
 • 3 teentjes zwarte knoflook
 • 3 el water
 • 3 el citroensap
 • 2 el olijfolie
 • 1 tl gerookte paprika
 • 1 tl chilipeper
 • zout en peper naar smaak

Extra

 • Vegan naanbrood
 • Salade optioneel

Instructies
 

Zeewier falafel

 • Voeg alle ingredienten toe aan een keukenmachine en pulse. Het mengsel mag nog wat grof zijn.
 • Voeg meer bloem toe als het mengsel te nat is.
 • Vorm kleine, platte balletjes (falafel vormpjevan het deeg. Ik gebruikte een eetlepel per falafel.
 • Rol de falafel in een beetje bloem voor je ze bakt.
 • Verhit een laag olijfolie in een pan en bak de falafel voor 3-5 minuten per kant.

Zwarte knoflook hummus

 • Voeg alle ingrediënten toe aan een keukenmachine en pureer tot een glad mengsel. Voeg meer water toe als het te droog is.
 • Voeg meer citroensap, gerookte paprika, zout en peper toe naar smaak.
 • Serveer de falafel en hummus met de naan en bijvoorbeeld wat salade.
Trefwoord autumn, bbq, dairy-free, dinner, fall, lunch, snacks, spread, summer
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

DSC01860

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Rating recept




Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie