Home Blog 6x de fijnste vegan toiletproducten

6x de fijnste vegan toiletproducten

door Miriam Groot

Het toilet is misschien niet het meest sexy onderwerp, maar we moeten er toch even over praten.

Er worden namelijk behoorlijk wat gore dingen door die toiletpot gespoeld – en dan heb ik het niet over de drollen die je draait. Ik heb het over het gebleekte, gekleurde toiletpapier, over de tampons en de chemische schoonmaakmiddelen die in het riool belanden. Dat die dingen niet goed zijn voor het milieu, kun je vast wel zelf invullen (en tampons horen gewoon in de prullenbak). Ik probeer daar wat verandering in te brengen met de spullen die ik gebruik – en laten dat nu ook nog eens MEGA fijne producten zijn! Komen ze:

1. The Good Roll toiletpapier

DSC01062

Om maar even met het toiletproduct der toiletproducten te beginnen: dit is echt het leukste toiletpapier EVER. Het toiletpapier van The Good Roll is 100% boomvriendelijk, duurzaam en gemaakt van 100% gerecycled papier. In dit papier vind je geen chloor of gekke kleur- en geurstoffen. Daarbij doneert het bedrijf 50% van haar netto winst aan de bouw van toiletten. Ja jeetje, dan zou het bijna niet meer uitmaken of het product als schuurpapier aan de billetjes voelt, toch? Maar zelfs dat is niet het geval. Het toiletpapier van The Good Roll is zacht en stevig. Ik doe er best wel lang mee, terwijl ik vroeger altijd door mijn moeder op de vingers werd getikt dat ik te veel toiletpapier ge- en verbruikte. Met deze heb ik dat dus totaal niet. En ik vergeet het leukste bijna te vertellen: het papier komt in de ALLERLEUKSTE verpakkingen ooit (die ook nog eens plasticvrij zijn)! Je ziet het al op de foto: elke rol is verpakt in papiertjes in alle kleuren van de regenboog. Liever verpakkingsvrij? Dat kan ook. Vind je gewoon op de website.

thegoodroll.nl, vanaf €17,94 bij The Good Roll

2. Ecover toiletreiniger

DSC01067

Ik kan het dus absoluut niet over mijn hart verkrijgen om chemische middelen door het toilet te spoelen. Nee, liever gebruik ik iets natuurlijks waarvan ik weet dat het een beetje goed af te breken valt. Ik gebruik nu al een tijdje de toiletreiniger van Ecover en die werkt hartstikke prima. Ik heb deze gekocht in de natuurwinkel. Er komt geen stevige geur vanaf, maar het is dan ook niet voor niets de Natural Perfume. Als deze op is, wil ik heel graag de toiletreiniger van Method proberen, een merk met natuurlijke schoonmaakmiddelen die je gewoon bij de AH kunt vinden voor een zacht prijsje. Ik ben benieuwd!

ecover.com/nl/, vanaf €3,25 bij DeOnlineDrogist

3. Organicup menstruatiecup

DSC02101

De meest duurzame optie om je menstruatiebloed op te vangen op dit moment is volgens mij de menstruatiecup. Ik gebruik deze al jaren en ben ongelooflijk fan. Zo’n cup kun je heel makkelijk inbrengen – althans, ik dan (ik snap dat niet iedereen dat kan, maar mocht je problemen hebben: een beetje lube of neutrale olie zou kunnen helpen) reinigen en hergebruiken (echt, jarenlang!). In tegenstelling tot een tampon, kun je de cup tot erg 12 uur inhouden. Hij verkleurt wel een beetje na verloop van tijd, maar dat maakt ‘m niet minder prettig in gebruik. Deze van Organicup kan ik je 100% aanraden!

Waarom er een touwtje aan vast zit? Leuk dat je het vraagt! Dat hoort eigenlijk niet. Omdat de mijne inmiddels een beetje verkleurd is – wat geen probleem is, dat gebeurt gewoon, ik reinig ‘m regelmatig – staat dat wat minder fris op de foto. Ik zag bij de Etos hier om de hoek dat ze een sample hadden hangen aan het schap. Brutaal als ik ben, vroeg ik of ik deze even mocht lenen voor de foto. Dat mocht! Shoutout naar de Etos in Eindhoven 🙂 En de twee dames die aan het werk waren, waren erg tevreden over de cup. Superleuk, toch? O ja, volgens de mevrouw van de Etos blijft-ie ook gewoon in de wildwaterbaan perfect zitten. Winning!

organicup.com, €23,79 bij Etos, Kruidvat en Albert Heijn

4. Yoni tampons en maandverband

DSC02105

Nu wil het zo zijn dat ik best wel heftig ongesteld ben en dat zo’n menstruatiecup op de eerste 1,5 dag van mijn menstruatie gewoon niet genoeg is. Ik kan gewoon niet elk half uur naar de wc rennen om dat ding te legen en dan nog het gevoel hebben dat ik doorlek (wat 9 van de 10 keren ook nog eens zo is). In dat geval gebruik ik de tampons van Yoni (en als het echt problematisch is, heb ik ook nog wat Yoni maandverband liggen). Yoni is het eerste merk dat op de verpakkingen zet wat erin zit. Is je dat wel eens opgevallen, dat er bij de grotere merken die menstruatieproducten verkopen eigenlijk NOOIT op de verpakking staat wat er in de tampon zit? Bizar vind ik dat. Op hun websites zijn ze er ook niet duidelijk over. Yoni is dat dus wel. What you see is what you get: een natuurlijke, biologische tampon van katoen. Meer niet, want meer is er ook niet nodig. Niet gebleekt, geen gekke kleur- of geurstoffen. Gewoon katoen. En het allerfijnste: ze zijn gewoon bij de drogisterij bij jou om de hoek te koop.

yoni.care/nl, vanaf €4,10 bij Etos

5. Schmidt’s zeep als luchtverfrisser

DSC02119

Ik ben niet echt opgegroeid met luchtverfrisser. Er zit in mijn ouderlijk huis een raam bij het toilet, dus vervelende geurtjes gaan daar gewoon naar buiten. Momenteel woon ik in een huis waar ik die luxe helaas niet heb. Nu mogen vieze geurtjes er gewoon zijn, maar een klein beetje frisse lucht kan ik wel waarderen. Ik heb eerlijk gezegd nog niet echt gezocht naar een goede, duurzame en groene luchtverfrisser, want op dit moment gebruik ik gewoon de sterk geurende zeep van Schmidt’s. Die ruikt ontzettend lekker en aangezien ik nog genoeg producten heb om mezelf mee te wassen, ligt-ie nu gewoon even bij het toilet om lekker te ruiken. Werkt supergoed! Deze heeft de geur Rose + Vanilla.

schmidts.com/nl/, €8,99 bij Holland & Barrett

6. Urtekram handzeep

DSC02381

In Zweden kocht ik een mooie Nordic Berries (lekker toepasselijk, dat Nordic) handzeep van het merk Urtekram. Die verkochten ze daar in de supermarkt. Die fles gebruik ik nu nog steeds. Als deze op is, ga ik denk ik over op de Rose + Vanilla zeep van Schmidt’s, maar ik vind die Werfzeep ook heel interessant. Iemand ervaring mee? Voor nu: alleen maar liefde voor de Urtekram handzeep!

urtekram.nl, €6,79 bij Ekoplaza

DSC01064

WIN WIN WIN

(GESLOTEN) Ja, hier word ik blij van! Organicup heeft mij twee cups gestuurd die ik mag weggeven. Bye bye tampons en maandverband (of in ieder geval het meeste)! Hoe jij kunt winnen? Check het hier, want ik geef ze weg op Instagram 🙂

Wat zijn jouw favoriete vegan toiletartikelen? En heb je de Method en Werfzeep producten al gebruikt? Let me know, want ik ben ontzettend benieuwd!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie