Home Blog 15 vegan friendly cadeautjes onder de 15 euro

15 vegan friendly cadeautjes onder de 15 euro

door Miriam Groot

Ik ben echt dol op het kopen van cadeautjes voor andere mensen. Je snapt dat december daarom mijn favoriete maand is, want dan mag ik elke dag voor Sinterklaas en de Kerstman op pad. Maar ook als het geen Kerstmis of pakjesavond is, geef ik anderen graag een presentje. Dit zijn vijftien vegan friendly en duurzame, low budget cadeautjes onder de 15 euro.

Verzorging

1. Naked showergel van Lush

Sinds een tijdje verkoopt Lush ook verpakkingsvrije showegels in alle kleuren en geuren. Dit zijn de American Cream en Snow Fairy en ze ruiken echt HEERLIJK!
Deze twee naked showergels zijn vanaf €13,- te koop in zowel de winkels als de webshop van Lush, maar kijk vooral rond, want er zijn nog meer soorten.

2. Love and Light handcrème van Lush

Deze lichte, zachte handcrème is mijn favoriet van de Lush. Ik gebruik ‘m elke dag – en er zijn altijd mensen om me heen die ook een beetje willen.
Je vindt ‘m voor €11,- in de winkels van Lush of via de webshop.

Verwennen

3. Zoutsteen

Dit is een van mijn favoriete cadeautjes om te geven: een zoutsteen met een gaatje waar je een waxinelichtje in kunt stoppen. Staat altijd prachtig!
Zoutstenen kun je op verschillende plekken en voor verschillende prijzen kopen, maar vaak zijn ze niet duurder dan €15,-. Ik heb de mijne bij de Erica gekocht.

4. Dael’s delight thee van Blanche Dael

Kopjes thee kunnen altijd – of het nu zomer of winter is. Door een vriendin ben ik enthousiast geraakt over het Maastrichtse Blanche Dael. Ze hebben vele soorten, maar Dael’s delight blijft een favoriet.
Je kunt de thee kopen in hun winkeltje in Maastricht, op de locaties van Coffeelovers (bijvoorbeeld in Eindhoven) en via de officiële webshop.

5. Roestvrijstaal theezeefje van Dille & Kamille

Als je dan toch losse thee cadeau doet, kun je er net zo goed een theezeefje bij doen. Dit fijne, roestvrijstalen theezeefje met houten handvat komt bij Dille & Kamille vandaan.
Je koopt het voor €4,50 in de winkels of online, bij Dille & Kamille dus.

Voor de foodies

6. Heilig Neutje van Pineut

Deze heeft mijn broer mij ooit cadeau gedaan: een prachtige, halfgevulde fles waarmee je zelf likeur kunt maken. Hoe gaaf is dat?! Het Heilig Neutje (anijslikeur) is mijn favoriet, maar er zijn nog vele andere smaken.
Je koopt de flessen voor €12,95 via de website van Pineut, maar je ziet ze ook regelmatig in cadeauwinkels.

7. Maatpannetjes van Dille & Kamille

Mensen die veelal uit buitenlandse recepten of kookboeken koken, zullen zien dat er om cups of kopjes wordt gevraagd, in plaats van milliliters of grammen. Deze stevige, roestvrijstalen maatpannetjes zijn precies wat je nodig hebt. Tip: ze hebben bijpassende maatlepels voor dezelfde prijs.
Voor €7,95 haal je ze in de winkel of webshop van Dille & Kamille.

8. Deliciously Ella met vrienden

Kookboeken zijn ideale cadeautjes voor foodies, maar helaas zijn ze vaak prijzig. Deliciously Ella met vrienden is nu een stuk goedkoper. Nog leuker: het kookboek is gericht op koken voor vrienden. Kun je jezelf gelijk uitnodigen!
Je koopt het boek nu voor €15,- op Bol.com.

9. Koffiebonen van Roots

Voor de koffieliefhebbers zijn de eerlijke, biologische koffiebonen van Roots een (h)eerlijk cadeau. Leuk om te combineren met cadeautip 14!
Je vindt ze voor €5,- in de winkels van Plus.

10. Vegan chocolade van Bonvita

Geloof mij: vegans kun je niet blijer maken dan met (biologische) vegan chocolade. Bij Bonvita weten ze dat als geen ander. Daar verkopen ze de lekkerste rijstchocolade in alle kleuren en geuren. Ga voor de feestelijke atelier repen, de chocoladeletter voor in de schoen of een stapeltje witte chocola. Alles wordt gewaardeerd!
Je koopt ze via de website van Bonvita of in de biologische winkel (bijvoorbeeld Ekoplaza) vanaf €2,45.

Handig voor onderweg

11. Drinkfles van Dopper

Aan iedereen die drinkt uit een plastic flesje geef ik een Dopper cadeau. Dat is leuk, want dan kun je uit alle kleuren van de regenboog kiezen. En mensen zijn er altijd blij mee.
Doppers koop je bij winkels als WAAR, de Vitaminstore, de Bijenkorf, online en op vele andere plekken. Vanaf €12,50 heb je al een drinkflesje.

12. Lunchpot van Mepal

Hebben ze al een drinkfles, maar stoppen ze hun ontbijtjes en salades nog in een plastic bakje? Dan is de lunchpot van Mepal een goed cadeau. Ik gebruik ‘m elke dag!
Je koopt de lunchpot voor €14,99 via de officiële website, of bij winkels als Fonq, Bol en Wehkamp.

13. Lunch baggie van Keep Leaf

Hebben ze al een drinkfles én lunchpot, maar eten ze hun boterhammen nog uit een plastic zakje? Dan zijn de lunch baggies van Keep Leaf een superleuk en duurzaam cadeau.
Je vindt ze vanaf €7,95 bij WAAR en verschillende (online) winkels.

Do it yourself

14. Koekjes in een pot

Het allerliefst maak ik mijn cadeautjes zelf. Hoe leuk is het om deze amandel-chocoladekoeken in een pot te stoppen en cadeau te doen? Ik zou er in ieder geval heel blij van worden.
Het recept voor de koeken vind je hier. Potten kun je in de kringloop vinden voor weinig, of bij de HEMA vanaf €3,-.

Voor het goede doel

15. Plant een boom met Trees for All

Het perfecte cadeau voor iemand die alles al heeft: doneer het geld aan een goed doel. Plant bijvoorbeeld een boom met Trees for All. Schrijf het op een kaartje, of op een zakje met bloemzaadjes. Mijn hart zou smelten.
Voor €12,50 plant je al twee bomen. Check treesforall.nl voor meer informatie.

Zo vind je het perfecte cadeautje

Ik moet hierbij denken aan de tekst uit een liedje dat ik in groep zeven heb mogen zingen tijdens de kerstmusical. Dat ging zo: “Cadeautjes, cadeautjes, hoe kies je cadeautjes? Denk je aan voor wie het is en zoek je dan iets uit? Waarmee maak ik hem blij vandaag? Wat zal ik doen, wat wil zij graag? Wat zegt het over mij en hoe kies je daar iets bij?”

Dit houd ik dus altijd in mijn achterhoofd bij het kopen van een presentje. Wat wil hij of zij graag en zegt het iets over mij? Ik heb als gouden regel dat ik er zelf blij van moet worden. Wanneer je een cadeautje koopt waar je voor 100 procent achter staat, in mijn geval dus iets vegans en duurzaams, kun je het cadeau met veel meer liefde, passie en goede energie overdragen. Let maar op, het werkt echt!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

1 reageren

Laat je inspireren voor een geslaagde vegan Kerstmis – Living the Green Life 11 november 2020 - 16:22

[…] | The Veggie Reporters’ cadeautjes onder de vijftien euro […]

Reageer

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie