Home Blog 7x mooie, duurzame en vegan friendly cadeau-ideeën

7x mooie, duurzame en vegan friendly cadeau-ideeën

door Miriam Groot

Of het nu voor een verjaardag, housewarming, diploma-uitreiking of voor tijdens de feestdagen is: een attent cadeautje wordt altijd wel gewaardeerd. Dit zijn zeven vegan friendly en duurzame cadeaus.

Eerder deelde ik een artikel met daarin 15 ideeën voor cadeautjes onder de 15 euro. Jullie vonden dat zo leuk, dat ik besloot om een stapje verder te gaan. In dit artikel deel ik wat prijzigere, maar absoluut prachtige cadeautjes waar je sowieso iemand blij mee kunt maken. Je moeder, vader, broer, zus, neef, nicht, vriend, vriendin, partner, scharrel, buurman, buurvrouw of een andere leuk persoon in je leven: voor ieder wat wils!

1. Cactus Bob van Plantsome

Je kent Plantsome vast wel, maar zo niet: dit hippe en super toegankelijke bedrijf bezorgt de sierlijkste en spetterendste planten bij jou thuis. Helemaal gericht op de jongere doelgroep. De verzending is gratis, je krijgt er 3 maanden plantgarantie bij én een app met handige verzorgingstips. Mocht je niet zo goed weten of jouw cadeau-ontvanger een goede plantenouder is, ga dan voor de Cactus Euphorbia genaamd Bob. Met Bob komt het sowieso goed.

Cactus Bob is te koop in verschillende maten. Voor maatje M (da’s 70cm) betaal je €26,95. Met deze Atlantic mand is-ie slechts €13,- duurder. Op werkdagen de volgende dag bezorgd via plantsome.nl.

2. Aroma diffuser van Geurwolkje

Ik weet niet wie er in ons huis gelukkig wordt van het deze houten Unity aroma diffuser van Geurwolkje, Tim of ik. Ons geurwolkje steelt de show en brengt ons alleen maar goede dingen – met name tijdens de koudere maanden. Het is namelijk een luchtbevochtiger en geurverspreider in één (superhandig als je een kattenbak in je huis hebt staan, zoals wij). De etherische oliën meng je met water en je aroma diffuser doet de rest.

Deze aroma diffuser van licht hout kost €39,95. Ze komen in allerlei maten en kleuren, dus kijk lekker rond op de website van Geurwolkje. Ook de etherische oliën zijn daar te koop.

3. Vegan leren tas van Tinne + Mia 

Wauw, toen ik deze tassen van Tinne + Mia zag, werd ik in één oogopslag verliefd. Het zijn klassieke, Scandinavisch-ogende markttassen gemaakt van stevig, veganistisch PU leer. Ze komen in de meest prachtige kleuren, zoals deze twee in Caramel en Forrest Green. Ook leuk: aan de binnenkant zit een botanisch printje. Je kunt ‘m dus ook nog eens binnenstebuiten dragen! Bij elke Marketbag van Tinne + Mia zit een handig katoenen zakje.

Deze bijzonder mooie Marketbags zijn in zeven verschillende kleuren te koop voor €32,95 via tinne-mia.nl.

Wil jij een van deze twee prachtige vegan leren marketbags winnen? Ga dan snel naar mijn Instagram, want ik mag er een weggeven!

Zie hier Maureen rocken in een Funky Vegan shirt!

4. Met de hand geborduurd Funky Vegan shirt

Emma kun je misschien kennen van het Funky Vegan bakboek, maar taartenbakken is niet haar enige talent. Deze meid borduurt de leukste, vegan en activistische teksten op T-shirts. Denk aan boze koeien en hanen met de bijpassende tekst ‘friends, not food’ of een lief biggetje met daarbij ‘not your bacon’. Deze hierboven met ‘eat pussy, not animals’ is mijn favoriet.

Je kunt de handgemaakte T-shirts in alle maten bestellen voor €40,- bij Emma zelf. Stuur haar een berichtje of vraag haar om meer informatie via de mail of @funky.vegan op Instagram.

5. Vegan kaarsen van The Very Good Candle Company

Wist jij dat heel veel kaarsen eigenlijk niet vegan zijn en bijenwas en/of stearine bevatten? Ik kwam daar dus laatst achter, maar met deze vegan kaarsen gemaakt van raapzaadolie zit je sowieso goed. Daarbij zijn ze ook nog eens super stijlvol. The Very Good Candle Company is een Amsterdam-based bedrijf dat duurzame, natuurlijke, non-toxic en cruelty free kaarsen maakt. Ik ben fan!

Je koopt de kaarsen in allerlei geuren, maten en kleuren vanaf €7,- via theverygoodcandlecompany.nl. De kaarsen hierboven kosten €32,- voor de grote van 500ml en €22,- voor die van 170ml.

6. Yog Nog body conditioner van Lush

Body conditioner is typisch iets waarvan je niet wist dat je het nodig zou hebben in je leven – en al helemaal de Yog Nog body conditioner van de Lush. De geur is romig, kruidig en verwarmend, zo eentje waarbij je hardop HMMMMM zegt zonder dat je het door hebt. Gebruik het onder de douche en geniet vervolgens van een stralende zachte huid. Ook verkrijgbaar in een naked versie zonder verpakking.

De Yog Nog lijn van de Lush is limited edition, dus wees er snel bij. Voor €15,- koop je deze body conditioner via nl.lush.com of in de winkel. Voor de naked versie betaal je dezelfde prijs.

7. Home spray van The Gift Label

Bij het Amsterdamse lifestyle bedrijf The Gift Label vind je de leukste cadeautjes, maar mijn favoriet is toch echt de vegan home spray. Om meerdere redenen, want: ze ruiken goed, ze staan leuk in je huis én er staan superleuke tekstjes op, die gaan van Warm Hug naar You Are Awesome tot I Call You The Most Awesome Person On This Planet. Je kunt per spray uit twee geuren kiezen, voor als je het label wel leuk vindt maar bijvoorbeeld vanille iets te heftig vindt (ik zeg maar wat). Honderd procent vegan, gerecyclede flessen én made in Holland.

Je koopt de home sprays voor €19,99 via thegiftlabel.com.

Nog meer cadeau-ideeën

Meer inspiratie nodig? Bekijk hier 15 vegan friendly cadeautjes onder de 15 euro en lees hoe je het perfecte cadeautje vindt voor jouw geliefde!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

1 reageren

Laat je inspireren voor een geslaagde vegan Kerstmis – Living the Green Life 12 november 2020 - 11:56

[…] Iets meer geld te besteden? Bekijk dan dit lijstje aan tips. | The Veggie Reporter’s vegan-friendly cadeau ideeën […]

Reageer

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie