Home Blog Vegan hotspot: Vegan Sushi Bar in Amsterdam

Vegan hotspot: Vegan Sushi Bar in Amsterdam

door Miriam Groot

Voor sushi liefhebbers is dit een droom: een compleet vegan sushi restaurant! Wij gingen langs bij de nieuwe Vegan Sushi Bar in Amsterdam West.

Zij die mij volgen op Instagram weten dat ik gek ben op sushi. Voor vegan sushi mag je mij dan ook echt wakker maken. Je begrijpt dat ik door het dolle heen was toen ik hoorde dat er een compleet vegan sushi restaurant in Amsterdam zou komen. Daar moest en zou ik heen! En samen met Judith ging ik 🙂

De Vegan Sushi Bar in Amsterdam West

Het restaurant bevindt zich in Amsterdam West op de Kinkerstraat. Recht tegenover tramhalte Bilderdijkstraat, om de hoek van vegan pizzatent Mastino V en niet ver van restaurant vegan Meatless District. Een toplocatie als je het mij vraagt.

Het interieur

Bij binnenkomst vragen de lichtgevende woorden ‘this is how we roll’ gelijk je aandacht. De vegan sushi bar heeft niet gigantisch veel zitplaatsen, maar zeker genoeg voor tien tot twaalf personen. Afhalen is natuurlijk ook een optie en ik moet zeggen dat ik dat normaal gesproken ook heel graag doe met sushi, maar voor zo’n hippe fully vegan sushi tent als deze maak ik natuurlijk graag een uitzondering.

De menukaart

Op de menukaart vind je de standaard bijgerechtjes zoals edamamebonen en zeewiersalade, maar in datzelfde rijtje staan ook gyoza, zoete aardappel tempura, zalm- en tonijn sashimi (!!).

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat mijn ogen niet gelijk naar de signature sushi rolls werden getrokken. Zoveel smaken, zoveel soorten… Hoe kun je daar nu een keuze in maken? Dit zijn de signature rolls die de Amsterdamse Vegan sushi bar op de kaart heeft staan:

  • Mighty Mushroom (met shiitake, enoki, shimeji, asperges en truffel mayonaise)
  • Tropical Spicy Mango (met mango, mint, kokos, avocado, spicy mayonaise en rode peper)
  • The Holy Tofu (met gebakken tofu, shiitake teriyaki, sriracha, en avocado)
  • Shrimpless Tempura Crunch (met ‘garnaal’, gefrituurde avocado, avocadosaus en broodkruimels (want hij is gefrituurd))
  • Sweet Tree (met zoete aardappel tempura, avocado, geroosterde cayenne, wasabisaus en alfafa)
  • Green Genovesa (met spinazie, avocado, komkommer, genovesesaus en crushed pistachenoten)
  • Fried California Dream (met ‘krab’, komkommer en avocado)
  • The Classic Salmon (met ‘zalm’, komkommer, avocado en sesamzaadjes)

Ook zijn er diverse desserts op de kaart te vinden, zoals een zelfgemaakte cheesecake. Super lekker en verfrissend zo na de sushi (dat kan ik je uit ervaring vertellen).

Het oordeel

Nou, we hebben uiteindelijk maar een keuze voor ons laten maken. En dat was maar goed ook, want wat we mochten proeven was fantastisch! Het waren de Mighty Mushroom, de Tropical Spice Mango, de Sprimpless Tempura Crunch de Fried California Dream en de tonijn sashimi. Wauw wauw WAUW.

Ik denk dat Judith en ik het er met z’n tweeën in ieder geval unaniem over eens waren dat de Fried California Dream en de Shrimpless Tempura Crunch het allerlekkerst waren, maar wow, die tonijn sashimi… Bizar hoe goed dat is nagemaakt. Die structuur! Mensen die ‘m al eens hebben geproefd bij de Vegan Junk Food Bar zullen weten wat ik bedoel.

De prijzen

De prijzen voor deze signaturen rolls liggen wel redelijk hoog, namelijk tussen de €12,- en €16,- per rol. Maar ja, hallo, dan krijg je ook wel wat 🙂 Voor ‘gewone’ maki van zes stukjes betaal je €4,- tot €4,50 en de bijgerechten zijn ongeveer net zo duur. Vier stukjes sashimi kosten je €5,50. Voor zover ik weet is dit goedkoper dan je voor sashimi van vissen betaalt in een gemiddelde sushitent, dus dat is win win win (want je krijgt er heerlijke, cruelty free sashimi voor terug)!

Aanrader?

Ja! Gaan! En proef dan ook zeker de Fried California Dream en de sashimi. LEKKERRRR!

Je vindt de Vegan Sushi Bar op de Kinkerstraat 83 in Amsterdam. – www.instagram.com/vegansushibar/

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie