Home Blog Boekrecensie: Groene tofu

Boekrecensie: Groene tofu

door Miriam Groot

Tofu is niet sexy. Daar kunnen we best eerlijk over zijn. Maar een kookboek met alleen maar tofurecepten? Dat is best interessant! Zal tofu dan toch nog sexy worden?!

Tofu veelzijdig?!

De twee woorden ‘tofu’ en ‘veelzijdig’ hoor je niet vaak samen, maar stiekem blijkt de sojaboon, waar tofu van gemaakt is, best veelzijdig te zijn. Als je bij een goede Aziatische winkel komt, zul je daar verschillende soorten tofu- of sojaproducten tegenkomen. Een handjevol voorbeelden: gefrituurde tofu-blad, abura-age (die gefrituurde zakjes tofu om je sushi heen), zijdetofu, tempeh, tofu-streng (die zie je vaak in een curry) en tofu-sticks. Allemaal hebben ze een eigen smaak en bereidingswijze. En dat is nu precies de informatie die je in het boek Groene Tofu van Amelia Wasiliev kunt vinden.

Veel witte pagina’s

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik de cover van het boek niet heel spannend vind. Duidelijk is het wel. Je weet gelijk dat het kookboek over tofu (en alleen maar tofu) gaat. Als ik verder blader naar de rest van de vormgeving van dit kookboek, prikkelt het niet veel meer. Er is bijzonder veel wit te zien en de schaduwen van foto’s zijn weggewerkt. Dat is een keuze van de vormgevers, maar ik vind de gerechten er niet aantrekkelijker op worden.

Bijna helemaal vegan

De recepten die je in Groene Tofu vindt, zijn toegankelijk en goed te doen voor iedereen die eens wat met tofu zou willen proberen. Ze gaan van ontbijtrecepten tot snacks en van hoofdgerechten tot toetjes (!!!). Van de vijfenzestig recepten zijn er zo’n zestig stuks vegan. Van mij hoeft een kookboek ook niet altijd voor de volle 100 procent veganistisch te zijn, want zo zit er nog een beetje uitdaging in het veganizen van de vegetarische recepten (iets met willen bewijzen dat het helemaal vegan had kunnen zijn).

Als je graag wil leren hoe je met tofu moet koken, zou ik je zeker aanraden om eens naar het kookboek Groene Tofu te kijken. Probeer me dan nog maar eens te vertellen dat tofu een saaie, niet-sexy eiwitbron is 😉

Proeven?

Benieuwd geworden naar de recepten uit Groene tofu? Ik mag er twee met jullie delen!

Groene tofu
Amelia Wasiliev
Uitgeverij Citrus
€14,95
ISBN 9789462263413

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie