Home Blog Vegan hotspot: Jungle café in Eindhoven

Vegan hotspot: Jungle café in Eindhoven

door Miriam Groot

Bij de nieuwe koffiebar en lunchroom Jungle Café kom je voor een goede, plantaardige maaltijd en een lekker kopje koffie. Een fijne plek voor jou, maar ook voor kinderen. Er staat zelfs een boomhut!

Vorige hotspot: Vegan Sushi Bar in Amsterdam

Sinds een tijdje bevindt de nieuwe vegan hotspot Jungle Café zich in Eindhoven. Het is een prachtige koffietent en lunchgelegenheid dat wordt gerund door Niels, Zohra en Saffira. Voor Tim en mij is Jungle Café slechts tien minuten fietsen, dus daar gingen we. Op naar een plantaardig ontbijtje met een goede kop koffie.

Jungle Café bevindt zich niet in het centrum van Eindhoven, maar iets daarbuiten. Zo’n tien minuten tot een kwartiertje lopen van station Strijp-S ligt de Edisonstraat. Je kunt deze straat kennen van vegan hotspot Falafel Masters, waar je, zoals de naam al zegt, geweldige vegan falafel kunt halen. Op vijf minuten lopen daarvandaan vind je Jungle Café. De ruime stoep en de overzichtelijke straat maken dit wat mij betreft een ideale locatie voor een hotspot als deze.

Het interieur

Wanneer je Jungle Café binnenkomt, loop je vrijwel gelijk tegen het meest unieke deel van deze koffiebar en lunchroom aan: de boomhut. Tja, geen jungle zonder boomhut toch? Jungle Café is super kids friendly – en dat is dan ook waarom deze boomhut er staat. Hier kun je lekker klimmen, klauteren en spelen met het prachtige houten speelgoed. Op dit soort momenten wil je eigenlijk zelf terug naar het kind zijn, al is de boomhut ook groot en stevig genoeg om een of twee volwassen op te vangen 😉

Verder vind je in deze Eindhovense vegan hotspot een open keuken, omringd door een flink aantal knusse zitplekken. Overal houttinten, overal groen: het is echt prachtig.

De menukaart

Op de vrolijke menukaart (let op de tekeningen, echt prachtig!) vind je opties voor iedereen. Van heerlijke koffie tot een babyccino, van verse smoothies tot hippe limonade, van nice cream tot soepen en van hartige broodjes tot zoete lekkernijen: met honger hoef je in ieder geval niet naar huis. Ook fijn om te weten: er zijn suikervrije en glutenvrije opties bij.

Wij bestelden een stuk van de prachtige chocoladetaart die je hierboven ziet, een nice cream bowl met cacao en de breakfast platter met van alles wat. Vooral die breakfast platter is ideaal voor wanneer je niet kunt kiezen. Wat erop zit, zijn een plakje bananenbrood, versgebakken desembrood, jam, hummus, avocado, yoghurt met fruitcompote en huisgemaakte granola en een glas met verse jus. Daarbij mag je nog kiezen tussen een kopje koffie of thee voor erbij.

Het oordeel

Ik moet eerlijk zeggen dat ik al een klein beetje wist hoe er bij Jungle gekookt wordt (en da’s heel lekker!). Hiervoor deden ze namelijk aan catering – iets wat ze overigens nog steeds doen. Mocht je dus een goede, vegan cateraar in Eindhoven zoeken, dan moet je echt bij Jungle Café & Catering zijn!

Hoewel ik groot fan ben van de breakfast platter, zou ik iedereen de nice cream bowl willen aanraden. Bananenijs is een van de simpelste dingen om te maken, maar ikzelf heb de verhoudingen nooit zo goed voor elkaar gekregen zoals ze dat hier doen. Stiekem ben ik ook ontzettend benieuwd naar de toast die je zelf samen kunt stellen (ze hebben zelfs plantaardige zalm!).

De prijzen

De prijzen zijn vrij standaard. Denk aan €2,40 voor een americano, €2,70 voor een cappuccino (deze worden standaard met havermelk gezet), €4,50 voor een smoothie en €6,- tot €12,- voor een ontbijtje. Voor een kommetje soep betaal je €4,80. Een kleine portie kost slechts €3,-. Hartstikke prima, dus.

Aanrader?

Jungle Café is een absolute aanrader – of je nu alleen een kopje koffie komt drinken, samen komt eten of wanneer je er even uit wil met de kinderen. Bij Jungle Café kun je goed vertoeven!

Je vindt Jungle Café op Edisonstraat 21 in Eindhoven. – https://www.junglecafecatering.nl

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie