Home Recepten Vegan aardbeienschelpen met custard

Vegan aardbeienschelpen met custard

door Miriam Groot

Zo maak je de lekkerste aardbeienschelpen met custard, maar dan helemaal plantaardig! Een geweldig, vrolijk, zoet en vooral ontzettend simpel hapje voor bij de thee of koffie.

Naar het recept!

Makkelijk, vegan gebakje

Op zoek naar een makkelijke vegan taart of gebakje om snel in elkaar te flansen? Zoek niet verder, want beter dan deze aardbeienschelpjes met romige custard ga je het niet vinden. Deze gebakjes waren vroeger al mijn favoriet en dat zijn ze nu nog steeds. Ideaal om te maken voor je gasten – of het nu een verjaardag is of niet. Iedereen wordt er blij van, dat weet ik zeker!

Suikerschelpen maken

Wist je dat de suikerschelpen die je in de winkel kunt kopen, gewoon vegan zijn? Ja echt! Die van het merk Jos Poell zijn helemaal plantaardig. Je kunt ze natuurlijk ook zelf maken, maar dan zul je iets meer tijd kwijt zijn. Ik hou van simpel en toegankelijk, dus in dit recept gebruiken we gewoon lekker de kant-en-klare suikerschelpen om tijd te besparen. Daarbij: die zijn stiekem toch altijd mooier dan de zelfgemaakte suikerschelpen, toch? 😉

Welke plantaardige melk voor in de custardpudding?

Je kunt alle soorten plantaardige melk gebruiken om vegan custardpudding te maken, maar mijn voorkeur gaat uit naar kokosmelk. De structuur van kokosmelk maakt de gele room heel zacht en vol van smaak. Daarbij gaan kokos, aardbeien en suikerschelpjes ontzettend goed met elkaar!

Natuurlijk heb je dan weer honderdduizend verschillende soorten kokosmelk waar je uit kunt kiezen. In dit recept gebruikte ik de troebele kokoswater met pulp van Dr. Antonio Martins. Schrik niet van de pulp, trouwens. Dat zijn gewoon de romige wolkjes van de kokosnoot die ze normaal gesproken uit het kokoswater filteren. De pulp in deze kokoswater is zo zacht en romig, dat het smelt op je tong! Je vindt de fairtrade, vegan kokosdrinks van Dr. Antonio Martins bij de Ekoplaza, de groothandel en veel biologische winkels.

Vegan aardbeienschelpen met custard

Miriam Groot
Zo maak je de lekkerste aardbeienschelpen met custard, maar dan helemaal plantaardig! Een geweldig, vrolijk, zoet en vooral ontzettend simpel hapje voor bij de thee of koffie.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Snack
Keuken Dutch
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

 • 6 suikerschelpen die van Jos Poell zijn vegan
 • 35 gram custard poeder
 • ½ liter plantaardige melk ik gebruikte de kokosmelk van Dr. Antonio Martins
 • 30 gram suiker
 • 6 aardbeien + meer naar smaak

Optioneel

 • Vegan slagroom bijvoorbeeld de Soja Topping van AH

Instructies
 

 • Meng 100 milliliter plantaardige melk met de custard. Klop de suiker er doorheen.
 • Verwarm de resterende melk. Wanneer deze heet is, kun je het custardmengsel al roerende toevoegen. Breng aan de kook en laat het nog ongeveer drie minuten zachtjes doorkoken tot het ingedikt is. Vergeet niet goed te roeren.
 • Spoel een kom om met koud water en giet de custard hierin. Laat goed afkoelen. Dit kun je het beste minimaal drie uur voor je de aardbeienschelpen gaat maken, doen.

Vlak voor het serveren

 • Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
 • Roer de inmiddels stevig geworden custardpudding goed en verdeel deze over de suikerschelpen. Leg op elke suikerschelp twee halve aardbeien. Je kunt er meer toevoegen als je dat lekker vindt.
 • Garneer eventueel met plantaardige slagroom.
Trefwoord cake, cookies, dairy-free, dessert, fruit, less than 10 ingredients, snacks, spring, summer, sweet, vegan
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Dr. Antonio Martins.

Verder lezen

Laat een reactie achter

Rating recept
Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie