Home Diner Pasta carbonara met witte bonen (vegan)

Pasta carbonara met witte bonen (vegan)

door Miriam Groot

Deze gezonde vegan pasta carbonara maak je met een saus van witte bonen en bloemkool. Niemand zal wat merken van deze verstopte groente en bonen! Serveer met knapperige, plantaardige spekjes, verse peterselie en citroenrasp.

Dat klinkt lekker, doe mij dat recept maar!

Stiekeme groente in avondeten

Pasta is de ultieme maaltijd om stiekem groente in te verwerken voor wanneer (bijvoorbeeld) kinderen moeilijk groente eten. Mijn moeder stopte de pasta bolognese altijd vol met gepureerde wortel, bleekselderij, paprika en ui. Ik had niets door. Sterker nog: het was mijn favoriete gerecht!

In deze vegan, Italiaanse pasta carbonara zit een hele bloemkool en flink wat witte bonen, maar ze zijn gepureerd tot een witte ‘bechamelsaus’. Niemand die het merkt! Zo kom je makkelijk aan die 250 gram groente. Serveer deze heerlijke pasta met plantaardige spekjes, verse peterselie en wat citroenrasp voor een smaakexplosie op je tong.

Liever glutenvrij?

Je kunt dit recept heel makkelijk glutenvrij maken door glutenvrije pasta te gebruiken. Serveer de pasta met mijn vegan bacon gemaakt van kokos, of gebruik een glutenvrije vleesvervanger naar keuze.

Vegan pasta carbonara

Miriam Groot
Deze overheerlijke vegan pasta carbonara maak je met een saus van witte bonen en bloemkool. Niemand zal wat merken van deze verstopte groente en bonen! Serveer met knapperige, plantaardige spekjes, verse peterselie en citroenrasp.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 tot 6 personen

Ingrediënten
  

 • 1 kleine bloemkool
 • 2 sjalotjes gesnipperd
 • 2 tenen knoflook fijngesneden
 • 400 gram witte bonen gekookt
 • 250 milliliter ongezoete plantaardige melk ik gebruik soja
 • zout en peper naar smaak
 • 4 eetlepels edelgistvlokken optioneel
 • 400 gram spaghetti bij zes personen 600 gram (eventueel glutenvrij)
 • 200 gram vegan spekreepjes* bijvoorbeeld Vivera of die van de Lidl
 • Olie om in te bakken
 • 4 takjes verse peterselie
 • Rasp van 1/2 citroen

Instructies
 

 • Snijd de bloemkool in roosjes en kook of stoom deze in ongeveer 20 minuten gaar.
 • Verhit ondertussen een eetlepel (olijf)olie in en pan en bak hierin de sjalotjes en knoflook tot ze lichtbruin zien. Zet apart.
 • Spoel de witte bonen om in een vergiet en voeg deze met de bloemkool, sjalotjes, knoflook en sojamelk toe aan een blender of keukenmachine. Breng op smaak met zout, peper en edelgistvlokken.
 • Kook de pasta volgens de verpakking. Wanneer deze gaar is, giet de pasta dan af en doe het terug in de pan. Voeg zo veel van de witte bonen-bloemkoolsaus toe als je wil. Plaats terug op laag vuur en verwarm het geheel. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
 • Verhit wat olie of plantaardige boter in de pan waar je de sjalotjes en knoflook in hebt gebakken. Bak hierin de spekjes knapperig volgens de verpakking.
 • Snijd de peterselie fijn.
 • Serveer de pasta met de vegan spekjes, verse peterselie en wat citroenrasp.

Notities

De saus kun je goed invriezen of tot een week lang in de koelkast bewaren. Het wordt wel dikker wanneer je het in de koelkast bewaar, dus verdun het eventueel met wat water of ongezoete, plantaardige melk wanneer je het weer gaat verwarmen.
* Voor glutenvrije spekjes of bacon kun je dit recept proberen.
Trefwoord autumn, dairy-free, diner, dinner, fall, gluten free, glutenvrij, lente, lunch, spring, summer, vegan, winter
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

6 Reacties

Astrid 5 mei 2020 - 11:42

4 sterren
Hallo!

Dit recept ziet er heerlijk uit. Ik had alleen een vraag over de vegan spekjes. Wij hebben hier één keer vegan spekjes geprobeerd van de Albert Heijn ( ik weet niet of dat van een merk was..) maar die waren zo niet te eten dat ik ze heb weg gegooid. Dus ik durf ze bijna niet meer te kopen. Met welk van de opties heb jijzelf ervaring? Die van de Lidl of Vivera? Zou het graag nog een kans willen geven met dit recept!

Groetjes

Reageer
The Veggie Reporter 5 mei 2020 - 11:47

Hee Astrid! Ik ben vooral fan van die van de Lidl! Die op de foto zijn Vivera, die vind ik ook erg lekker 🙂

Reageer
Astrid 10 mei 2020 - 12:28

Dankjewel voor je reactie! Ik heb het recept ondertussen gemaakt en het smaakte heerlijk!!!!! Maar helaas waren zowel bij de jumbo als Lidl de spekjes uitverkocht. (Aan de ene kant een fantastisch teken). Dus ik heb ze vervangen door gebakken champignons. Wat ook erg lekker smaakte.

Reageer
The Veggie Reporter 10 mei 2020 - 17:42

Klinkt super! Goed idee van de champignons 🙂

Reageer
Wieneke 10 juli 2020 - 20:53

Oeh! Deze ga ik maken! Er staat 400 gram gekookte witte bonen. Als ik bonen uit blik gebruik, is dat dan dus het uitlekgewicht? Of zelf gekookte, is dan minder dan 400 gram voordat je kookt toch? Sorry, ik kan het niet duidelijker vragen… 🙂

Bedankt voor het delen van dit recept!

Reageer
The Veggie Reporter 10 juli 2020 - 23:11

Ha Wieneke, ik begrijp wat je bedoelt 😉 Het gaat hier om 400 gram uitgelekte bonen!

Reageer

Laat een reactie achter

Rating recept
Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie