Home Recepten Chocolade-pindakaas balletjes

Chocolade-pindakaas balletjes

door Miriam Groot

Probeer mij maar eens wijs te maken dat er een betere combinatie bestaat dan pindakaas en chocolade. Niet dus! Deze chocolade-pindakaas balletjes zijn de perfecte snack voor tussendoor. Binnen tien minuten heb je ze gemaakt!

Naar het recept gaan

Bliss balls of power bites

De fijnste snack om te maken, vind ik vegan bliss balls, power bites of gewoon vegan snack balletjes. Je kunt ze makkelijk in een grote hoeveelheid maken en je kunt er doorheen doen wat je wil! Ik ben gek op pindakaas met chocolade, dus combineer deze graag op een gezondere manier in dit recept.

Waar koop je gierstvlokken?

De basis van dit recept bestaat uit glutenvrije gierstvlokken gecombineerd met rijstvlokken. De graanvlokken die ik gebruik, komen van Meesters van De Halm. Je kunt ze vinden bij de Ekoplaza, maar je kunt de producten ook heel makkelijk bestellen via hun webshop.

Als je liever andere graanvlokken gebruikt, kan dat ook. Haver- en boekweitvlokken zijn ook heel lekker in dit recept!

Meer chocolade-pindakaas recepten

Zoals ik al zei: er gaat niets boven de combinatie pindakaas met chocolade. Hierbij nog wat van dit soort recepten!

Chocolade-pindakaas balletjes

Miriam Groot
Probeer mij maar eens wijs te maken dat er een betere combinatie bestaat dan pindakaas en chocolade. Niet dus! Deze chocolade-pindakaas balletjes zijn de perfecte snack voor tussendoor. Binnen tien minuten heb je ze gemaakt!
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Side Dish, Snack
Keuken Vegan
Porties 25 balletjes

Ingrediënten
  

 • 60 gierstvlokken of andere graanvlokken, zoals haver of boekweit
 • 50 rijstvlokken of andere graanvlokken, zoals haver of boekweit
 • 25 gram cacao
 • 100 gram ongezouten pinda’s
 • 125 gram 100 procent pindakaas
 • 50 milliliter ahornsiroop
 • Snufje zout
 • Kokosrasp zaden of raw cacao nibs om in te rollen

Instructies
 

 • Voeg de gierstvlokken, rijstvlokken, cacao en ongezouten pinda’s toe aan een keukenmachine en maal deze grof.
 • Meng met de pindakaas, ahornsiroop en een snufje zout. Als het te droog is, kun je nog wat extra pindakaas toevoegen. Is het te nat om er balletjes van te rollen? Voeg dan nog wat gierstvlokken toe.
 • Rol zo’n 25 balletjes van het deeg. Je kunt ze in wat kokosrasp, kleine zaden of raw cacao nibs rollen ter versiering (en voor de smaak natuurlijk). Bewaar in de koelkast en geniet!
Trefwoord autumn, bbq, brunch, chocolade, cookies, dairy-free, dessert, fall, gluten free, glutenvrij, lente, less than 10 ingredients, ontbijt, snacks, spring, summer, sweet, under 30 minutes, vegan, winter
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Meesters van De Halm.

Verder lezen

Laat een reactie achter

Rating recept
Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie