Home Nieuws Albert Heijn breidt vegan kaasafdeling uit

Albert Heijn breidt vegan kaasafdeling uit

door Miriam Groot

Supermarkt Albert Heijn breidt haar plantaardige assortiment uit. Op de kaasafdeling zijn nu ook veganistische varianten op camembert en kruidenrollen te vinden.

Plantaardig borrelen

Voor wie graag meer plantaardig zou willen eten, maar kaas te veel mist, heeft de Albert Heijn een oplossing: camembert op basis van water, kokosolie en zetmelen. De kaasvervanger van Nature & Moi ligt vanaf nu op de kaasafdeling van verschillende filialen – naast de nieuwe kruidenrollen.

De plantaardige bieslookrol en kruidenrol zijn volgens de Albert Heijn echte borrelproducten. “Doet denken aan geitenkaas, met een kruidenjasje van bieslook of kruidenmix,” is te lezen op de website.

Violife en Oatly

Albert Heijn verkoopt al langere tijd vervangers voor kaas. In de koeling vind je de ‘plakjes kaas’, geraspte ‘mozzarella’, ‘roomkaas’ en een plantaardige variant op feta van het merk Violife. Ook van het merk Oatly staan er sinds kort romige, kruidige spreads op basis van haver in het koelschap.

Voor de kruidenrollen betaal je €2,19 per 100 gram. De camembert van Nature & Moi weegt 150 gram en kost €4,99.

Heb jij de nieuwe borrelproducten van de AH al geprobeerd? Wij zijn benieuwd!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Beeld: Kim Zoë.

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie