Home Blog Boekrecensie: Gewoon Vegan

Boekrecensie: Gewoon Vegan

door Miriam Groot

Een kleurrijk kookboek als Gewoon Vegan van Alexandra Penrhyn Lowe kun je gewoon niet laten liggen. Gewoon Vegan staat voor snel, simpel, elke dag en elk gezin.

Als je niet, net als ik, verliefd wordt op de prachtige, kleurrijke cover van Gewoon Vegan weet ik het ook niet meer. Wat een plaatje, wat een parel! Het leukste is dat het hele kookboek volstaat met dit soort vrolijke tekeningen. Gewoon Vegan is het nieuwe kookboek van Alexandra Perhyn Lowe. Misschien gaat er niet direct een belletje rinkelen, maar als ik ‘Het Huis Anubis’ zeg vast wel. Alexandra is namelijk dé persoon achter de boekenserie en schreef ook mee aan de dialogen voor de televisieserie. Kleine fun fact. Je kunt ‘m vast waarderen.

Inmiddels woont Alexandra Perhyn Lowe in Amsterdam met haar man Klaas, hun dochter Daantje en de tandeloze asielkat Noek. Binnen hun gezin speelt vegan eten een belangrijke rol. Het is voor Alexandra een grote passie. Een kookboek is dan natuurlijk niet meer dan logisch.

Voor kinderen, sporters en levensgenieters

Gewoon Vegan staat voor simpel, voor elke dag en voor elk gezin. Gewoon, voor iedereen. In het boek vind je ruim 80 recepten. Van ontbijt tot lunch en van diner tot toetjes: alles staat erin. De recepten zijn kids proof, maar ook toegankelijk voor sporters en levensgenieters.

Geen foto’s, maar illustraties

De recepten in het boek worden niet ondersteund door foto’s, maar door illustraties. Ik vind het gedurfd en kan me voorstellen dat niet iedereen dit prettig vindt. Ikzelf ben ook enorm voorstander van foto’s bij de recepten, maar de illustraties in dit boek zijn zó mooi, dat ik het eigenlijk wel kan waarderen.

Aanrader?

Ja, ik kan dit boek wel aanraden. En dan met name aan de beginnende vegans, de gezinnen die wat vaker vega(n) willen eten, of juist aan de opa’s en oma’s. Gewoon Vegan gewoon lekker geschreven en gewoon te doen!

Gewoon Vegan
Alexandra Perhyn Lowe
Uitgeverij Spectrum
€20,99
ISBN 9789000360598

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

2 Reacties

Carla Del Sasso 1 juni 2020 - 10:00

Niet leuk voor mij,geen 18 meer ,dus geen Instagram,waarom kan ik geen kans maken om dit boek te winnen en het moet voor iedereen zo zijn dat zij ook een kans hebben ?

Reageer
The Veggie Reporter 1 juni 2020 - 10:19

Hee Carla! Dank voor je berichtje. Als je het leuk vindt, kan ik je bij deze meenemen in de winactie. Liefs!

Reageer

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie