Home Nieuws Met deze app kun je supersnel zien of een product vegan is!

Met deze app kun je supersnel zien of een product vegan is!

door Miriam Groot

Geen veganist die niet gewend is om verpakkingen af te speuren naar dierlijke ingrediënten. Gelukkig is er nu een app die dit voor jou doet! Meet Soosee, de superslimme ingrediëntenscanner.

De Soosee-app herkent woorden en licht deze uit, zodat je in één oogopslag kunt zien of het product geschikt is voor jou. Je kunt alle allergenen selecteren, maar ook dierlijke E-nummers of palmolie. Ideaal!

Verpakkingen lezen in het buitenland

In Nederland is het al een hele opgave om te achterhalen welke ingrediënten in producten zitten, laat staan in het buitenland. Gelukkig hebben de makers van Soosee ook daar een oplossing voor. De app vertaalt verpakkingen in meer dan 12 talen, van Frans tot Portugees en van Fins tot Turks.

Een doolhof van ingrediënten

Soosee is een initiatief van Jordi Bruin en Maartje Derks. Bruin kwam op het idee omdat ook hij zich regelmatig door een ingrediëntendoolhof moest wurmen. “Als ik boodschappen doe voor een vriendin met een allergie voor citrusvruchten, dan blijft het een uitdaging om vat te krijgen op de eindeloze rits aan ingrediënten. Dat moet makkelijker kunnen, dacht ik.”

Hij vervolgt: “Het idee voor de app speelde zodoende al een tijd door mijn hoofd. Toen ik aan het begin van de coronaperiode thuis kwam te zitten, besloot ik om mijn tijd nuttig te gebruiken en door te pakken. Samen met meer dan 2.500 testers heb ik de afgelopen maanden aan Soosee gewerkt. Dankzij hun hulp is de app gefinetuned en inmiddels al voor meer dan 12 verschillende talen beschikbaar.”

Nu voor iPhone, binnenkort voor Android

De Soosee-app is vanaf nu gratis te downloaden in Nederlandse en Belgische App Store, de internationale lancering vind plaats op 1 juli. In juli wordt de Android versie uitgebracht.

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

1 reageren

Nelleke 19 juni 2020 - 11:49

Oh wauw dat is een goeie! Kan niet wachten tot de app beschikbaar is voor Android. Twee vliegen in 1 klap, want het scheelt namelijk ook nog eens als leesbrildrager die zonder die bril de kleine lettertjes van de ingrediëntenlijst niet meer goed kan lezen.

Reageer

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie