Home Diner Tofu masala spiesjes met komkommer tomaat raita

Tofu masala spiesjes met komkommer tomaat raita

door Miriam Groot

Tofu saai? Niet als tofu masala spiesjes met komkommer tomaat raita! Serveer met naanbrood en bijvoorbeeld spinazie. Eetsmakelijk!

Tofu masala spiesjes

Oké, tofu lijkt nogal op een smaakloze, witte spons en sommigen zullen vinden dat tofu dat ook is, maar je kunt er hele lekkere dingen maken. Denk aan tofu scramble, wokstukjes of deze Indiase tofu masala spiesjes met komkommer en tomaat raita!

De tofu spiesjes marineer je in een mengsel van plantaardige yoghurt, kruiden en specerijen. Het lekkerste resultaat krijg je wanneer je de tofu een nachtje laat marineren, maar na een paar uur zal het ook al veel smaak krijgen.

Zo serveer je de tofu masala spiesjes

Deze Indiase tofu spiesjes zijn het allerlekkerst met een frisse, vegan yoghurt raita met komkommer en tomaat. Je kunt het met naanbrood serveren, maar ook met bijvoorbeeld wilde rijst. Als extra groenten gaat spinazie er goed bij. Dit gaat een heerlijke, voedzame maaltijd worden!

Met dank aan Jedidjah

Ken je @jedidjahkookt al? Deze fantastische receptontwikkelaar en food fotograaf heeft het recept voor deze tofu masala spiesjes niet alleen geschreven, maar ook gefotografeerd! Ik ben ontzettend onder de indruk van deze skills en zó dankbaar dat ik het recept voor de tofu spiesjes mag delen op The Veggie Reporter.

jedidjahkookt Instagram feed

Gastbloggers en receptontwikkelaars gezocht!

Ook een gastblog of gastrecept schrijven voor The Veggie Reporter? Dat zou fantastisch zijn! Stuur me een mailtje of schrijf me een berichtje via Instagram. Misschien heb je zelf al een idee, misschien heb ik nog wat ideeën liggen… Hoe dan ook: ik spreek je daar!

Meer recepten met tofu

afbeelding Tofu masala spiesjes met komkommer tomaat raita

Tofu masala spiesjes met komkommer tomaat raita

Tofu saai? Niet als tofu masala spiesjes met komkommer tomaat raita! Serveer met naanbrood en bijvoorbeeld spinazie. Eetsmakelijk!
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Side Dish
Keuken Indian
Porties 6 spiesjes

Ingrediënten
  

 • 400 gram tofu
 • 400 gram ongezoete plantaardige kwark of yoghurt
 • 2 eetlepels tomatenpuree
 • 1 teentje knoflook fijngesneden of geperst
 • 1 cm verse gember geschild en fijngesneden
 • 1 eetlepel garam masala specerijen
 • Sap van een halve limoen
 • 1 verse rode peper
 • 1 halve komkommer
 • 1 tomaat
 • Een handjevol verse munt
 • Peper en zout
 • 6 grote satéprikkers
 • Eventueel naanbrood om mee te serveren

Instructies
 

 • Maak de marinade door 300 gram van de plantaardige yoghurt (bewaar 100 gram voor de raita) te mengen met de tomatenpuree. Roer er de garam masala specerijen door, de verse gember, de knoflook en het limoensap. Snijd de verse rode peper in plakjes en roer deze ook door de marinade.
 • Snijd de tofu in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm en roer deze door de marinade. Zet dit apart, het moet een paar uur marineren. Dit zou je ook al de dag van tevoren kunnen doen.
 • Maak terwijl de tofu staat te marineren de raita. Snijd de komkommer en tomaat in kleine blokjes. Meng dit met de overgebleven plantaardige yoghurt. Snijd de verse munt fijn en voeg dit toe aan de raita. Breng op smaak met wat peper en zout.
 • Rijg na het marineren de tofublokjes aan de satéprikkers. Verhit een grillpan met wat olie op middelhoog vuur. Bak de spiesjes in een kwartier knapperig, terwijl je ze af en toe omdraait. Dit zou je eventueel ook op de BBQ kunnen doen. Vet het rooster dan ook in met wat olie, zodat de tofu niet blijft plakken.
 • Serveer met de raita, naanbrood en eventueel nog verse limoen en koriander. Ook lekker naast wat wilde rijst met bijvoorbeeld spinazie!
Trefwoord bbq, dairy-free, diner, dinner, gluten free, glutenvrij, vegan
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Rating recept
Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie