Home Glutenvrij Havermout met wilde bramen

Havermout met wilde bramen

door Miriam Groot

Heb jij een bramenstruik hebt in de tuin, of kun wildplukken in de buurt? Maak van jouw bramen een heerlijk ontbijtje! Dit is de lekkerste pap van havermout met wilde bramen.

Naar recept gaan
havermout met wilde bramen

Bij mijn ouders stond altijd een twee meter lange bramenstruik (in de breedte dan, hè?). In de zomer hing deze vol met sappige, zwarte bramen. Emmers konden we vullen met deze zwarte vruchten. Als ik gepikt werd door een doorn, was dat even niet zo leuk, maar als ik daarna een handje bramen kreeg, was alles weer goed. Nu eet ik ze het liefst over mijn pap, dus vandaar dit recept voor havermout met wilde bramen.

Bramen wildplukken

Bramenstruiken vind je veel langs de weg, in parken of in bossen. Je kunt dus heel makkelijk bramen wildplukken. Zoek je struik, neem een bakje mee en gaan met die banaan (of braam). Was de wilde bramen uiteraard wel even goed af, want je weet niet wie er een plasje overheen heeft gedaan 😉 Denk hier verder ook maar niet te veel over na.

Het geheim voor de lekkerste havermout

Zelf ben ik geen gigantisch grote fan van siroop of suiker bij mijn ontbijt. Veel liever haal ik mijn suikers uit fruit, zodat ik ook kan genieten van de voordelen die je in een stuk fruit vindt. Mijn geheim voor de lekkerste havermout is een geraspt appeltje er doorheen. Dan heb je toch een beetje zoet, maar ook structuur, smaak en wat vitamine A en vitamine C.

De havermout die ik gebruik, komt van Meesters van De Halm (dit is overigens niet gesponsord). Vaak meng ik dat met een andere graansoort, zoals quinoavlokken, rijstvlokken of boekweitvlokken. Voel je vrij om graanvlokken naar keuze te gebruiken. Havermout of havervlokken kan ik je in ieder geval aanraden 😉

Nog meer recepten met havermout?

havermout met wilde bramen

Havermout met wilde bramen, appel en kokos

Miriam Groot
Heb jij een bramenstruik hebt in de tuin, of kun wildplukken in de buurt? Maak van jouw bramen een heerlijk ontbijtje! Dit is de lekkerste pap van havermout met wilde bramen.
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Breakfast
Keuken Vegan
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

Voor de havermoutpap⁠

 • 60 gram havermout⁠ eventueel glutenvrij
 • 150 milliliter water⁠
 • 75 milliliter plantaardige melk⁠
 • 1/2 geraspte appel⁠
 • Snufje kaneel⁠
 • Klein snufje zout⁠

Voor de toppings⁠

 • 1/2 geraspte appel⁠
 • 2 eetlepels geraspte kokos rooster kort in een koekenpan voor extra smaak⁠
 • Een handje bramen⁠
 • Een klein scheutje ahornsiroop⁠ optioneel
 • Amandelschaafsel⁠ optioneel

Instructies
 

 • Voeg alle ingrediënten voor de havermoutpap toe aan een pan en breng aan de kook. Wanneer het kookt, kun je het vuur op een laag tot middelhoog vuur zetten. Laat het rustig pruttelen (vergeet niet af en toe te roeren) voor 7-8 minuten.⁠
 • Serveer met de helft van de geraspte appel, wat kokos en de bramen. Als de bramen niet supersuperzoet zijn, kun je nog wat ahornsiroop toevoegen.
Trefwoord breakfast, dairy-free, fruit, gluten free, glutenvrij, less than 10 ingredients, ontbijt, summer, sweet, under 30 minutes, vegan, zoet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
havermout met wilde bramen

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

1 reageren

Leuke blogs in augustus - huismusjes 28 augustus 2020 - 16:15

[…] onthouden, voor het geval je net als ik op zoek bent naar inspiratie voor gezonde ontbijtjes. Deze havermout met wilde bramen van Veggiereporter is zeker eentje om in je hoofd te houden. Pluk de struiken alleen niet meteen helemaal leeg, want […]

Reageer

Laat een reactie achter

Rating recept
Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie