Home Recepten De allerlekkerste vegan tiramisu ooit

De allerlekkerste vegan tiramisu ooit

door Miriam Groot

Het lekkerste, Italiaanse dessert maak je gemakkelijk zonder koemelk en eieren. Deze vegan tiramisu is simpel, makkelijk en snel te maken. Lekker, luchtig en zondig zoet!

Doe mij dat recept maar!

Hoe maak je vegan tiramisu?

Het is heel makkelijk om een plantaardige, lactosevrije en eivrije versie van Italiaanse tiramisu te maken. Dit recept is typisch zo’n recept waarvan vleeseters en koemelkfans niet zullen merken dat het eigenlijk vegan is. Het enige dat anders is, is dat er geen lange vingers in zitten. Mocht iemand daar ooit een vegan versie van vinden: hit me up!

Vegan mascarpone kopen

Het is mogelijk om vegan mascarpone te kopen. Voor dit recept heb ik de plantaardige mascarpone van Schlagfix gebruikt. Deze kun je online bestellen of kopen bij bijvoorbeeld Veggie4U of bij de Jumbo. Niet elke Jumbo zal deze vegan mascarpone in de schappen hebben liggen. Je vindt ‘m in een van de ±60 Jumbo’s met een uitgebreider vegan assortiment, waar ze bijvoorbeeld ook de producten van Vegan Junkstar verkopen.

Liever zelf maken? Dat doe je gemakkelijk met dit recept voor mascarpone zonder koemelk. Je hebt dan de helft van het recept nodig voor een tiramisu voor 4 personen.

Met dank aan Fran

Dit recept is geïnspireerd op het recept van @fran_green_lifestyle. Het volledige, originele recept vind je daar in een video, maar ook in de notities van dit recept. In het origineel wordt namelijk aquafaba (dit is kikkererwtenvocht) gebruikt, in combinatie met cream of tartar, agavesiroop en vanillesuiker. Ook héél erg lekker!

De allerlekkerste vegan tiramisu ooit

Miriam Groot
Het lekkerste, Italiaanse dessert maak je gemakkelijk zonder koemelk en eieren. Deze vegan tiramisu is simpel, makkelijk en snel te maken. Lekker, luchtig en zondig zoet!
4 van 1 stem
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Dessert
Keuken Italian
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 250 ml Alpro cuisine om te kloppen*
  • 250 g vegan mascarpone zie notes**
  • 150 g vegan koekjes ik gebruik die van Farm Brothers
  • 2 shots espresso afgekoeld (ik gebruik Roots koffiebonen)
  • 2 el cacao
  • Optioneel: 2 el amaretto

Instructies
 

  • Klop de Alpro cuisine (of aquafaba, zie notes) volgens de verpakking of tot deze luchtig en romig is als slagroom.
  • Mix de vegan mascarpone door het beslag.
  • Giet de koffie in een laag bakje en voeg eventueel 2 el amaretto toe. Dompel de helft van de koekjes onder in het mengsel en leg deze in een glazen, platte schaal.
  • Schep 1/2 van het mascarponemengsel over de koekjes.
  • Dompel nu de andere helft van de koekjes in het koffiemengsel en bedek deze met de rest van het mengsel met vegan mascarpone.
  • Zeef de cacao over de tiramisu.
  • Je kunt het gelijk serveren, maar de smaken komen nog beter tot hun recht wanneer je het 3-8 uur in de koelkast zet om op te stijven.

Notities

* Je kunt in plaats van Alpro cuisine ook 250 ml aquafaba (kikkererwtenvocht) gebruiken. Voeg dan 1 tl cream of tartar, 3 el agavesiroop en een zakje vanillesuiker toe tijdens het kloppen.
** Mascarpone volgens dit recept, of koop een bakje van Schlagfix.
Trefwoord cake, chocolade, dairy-free, dessert, feestje, less than 10 ingredients, toetje, under 30 minutes, vegan, winter, zoet, zomer
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

12 Reacties

Paulien 21 september 2020 - 08:29

Ik zou nog wat geraspte citroenschil door het mascarponemengsel doen en een theelepel vanille (extract).
Zelf vegan cake bakken is ook lekker o tussen de laagjes mascarpone te leggen. Ik heb ook een keer Lotus koekjes gebruikt, ook lekker. Amaretto is een must vind ik zelf.

Welke Farm Brothers koekjes gebruik je? Ik ken alleen de maple pecan als vegan koekjes en daar zitten dus nootjes in.

Reageer
The Veggie Reporter 21 september 2020 - 16:47

Hee Paulien, wat een goede tips! Dat klinkt heerlijk. In een ander tiramisu-recept op The Veggie Reporter staat er inderdaad een met cake, dus dat is zeker een goede optie! Ik heb op deze foto de maple pecan gebruikt, maar die met citroen gember of de chocoladekoekjes moeten ook heel lekker zijn. Enjoy!

Reageer
Roza 20 juni 2021 - 21:12

Hoi! Stijft de tiramisu ook goed op?

Reageer
Miriam Groot 22 juni 2021 - 10:53

Hee Roza, ja, absoluut! En toch blijft het luchtig genoeg om er een flinke portie van te nemen 🙂

Reageer
Marijn 1 oktober 2020 - 10:23

Hi, dank voor het recept! Ik ga dit aankomende zaterdag maken voor vrienden. Voor hoeveel personen is dit recept ongeveer denk je?

Reageer
The Veggie Reporter 1 oktober 2020 - 12:33

Hee Marijn, wat ontzettend leuk! Je kunt hier sowieso 6 monden mee voeden. Vier voor de grote eters 😉 Maar dan moet je echt een grote eter zijn. Eetsmakelijk alvast!

Reageer
Lucie Spierenburg 6 november 2020 - 22:36

Hoi Miriam,
Waar kan ik die cream of tartar kopen.
Groetjes Lucie

Reageer
Miriam Groot 14 november 2020 - 18:53

Hee Lucie, je vindt het in verschillende supermarkten onder de naam wijnsteenbakpoeder!

Reageer
Désirée 31 december 2020 - 22:40

4 sterren
Bedankt voor het recept. De tweede keer heb ik het iets aangepast. Zo heb ik 3 laagjes gemaakt ipv 2 omdat ik het mascarpone/room mengsel best veel vond. De Amaretto is wat ons betreft ook een must. De Amaretto heb ik ook in het mascarpone/room mengsel gedaan met een snufje zout erbij. Het is natuurlijk persoonlijke smaak. Wij vonden het op deze manier met 3 laagjes lekkerder en hebben er vanavond van genoten.

Reageer
Miriam Groot 4 januari 2021 - 21:20

Wat goed om te horen! Dank je wel!

Reageer
Jos 3 maart 2021 - 17:47

Heb vandaag je vegan tiramisu en was waanzinnig lekker. Ook niet zo zwaar als reguliere tiramisu. Ik heb ipv de lange vingers of cookies de gluten vrije cake van Consenza gebruikt. (De Plus had ook alle ingrediënten) Dus de complimenten ,

Reageer
Miriam Groot 4 maart 2021 - 06:55

Wauw, wat leuk om te horen Jos! Dank!

Reageer

Laat een reactie achter

Rating recept




Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie