Home Blog Vegan Stories: Interview met Suus van der Veer

Vegan Stories: Interview met Suus van der Veer

door Miriam Groot

In de serie Vegan Stories vraag ik mede-bloggers het hemd van het lijfDeze keer is dat: Suus van suusvanderveer.nl. We praten over huisgenoten, het perfecte boodschappenmandje en eerlijk zijn. Lees snel verder!

suusvanderveer vegan stories

Wie is Suus, hoe zouden jouw vrienden je omschrijven?

“Volgens mij ligt dat heel erg aan wie van mijn vrienden je dat vraagt. Ik ben namelijk heel meegaand. Wat ze allemaal zouden zeggen, is dat ik heel zorgzaam en creatief ben.”

Wanneer en waarom ben je veganistisch geworden? Hoe heeft deze reis eruit gezien, waar had je moeite mee en waarmee juist niet?

“Ik ben begonnen met veganistisch eten in december 2019, nog niet zo heel lang geleden. Ik ben nog steeds erg zoekende naar wat ik prettige alternatieven vind. Zo is het ontbijt vervangen door een plantaardig alternatief easy peasy, weet ik tijdens de lunch nooit wat ik moet eten en heb ik ’s avonds soms struggles met vlees en veganistisch tegelijk koken. Mijn huisgenoten met wie ik altijd eet, eten namelijk wel gewoon dierlijke producten.”

Merk je dat jouw keuze invloed heeft op de mensen om je heen?

“Ja, voornamelijk op mijn huisgenoten. Het is voor hen moeilijk om boodschappen voor mij te doen. Ik vind het jammer dat zij mijn visie niet begrijpen. En ik krijg veel commentaar van anderen. Toch laat ik ze vaak proeven hoe lekker veganistisch eten kan zijn, dat helpt soms wel een beetje. Het blijft een moeilijk onderwerp. Toch heb ik ook al veel vrienden laten overstappen op een (deels) veganistische levensstijl.”

Wat is jouw allerbeste vegan tip?

“Er zijn inmiddels zóveel veganistische alternatieven, dat je je niet moet laten tegenhouden als ergens dierlijke producten in zitten. Cake, pannenkoeken, tiramisu, lasagne, noem het maar op. Je kunt het zo vegan maken als je zelf wilt, want overal is wel een plantaardig alternatief voor ?”

Zijn er ook absolute don’ts wanneer je wil overstappen naar een vegan leefstijl?

“Je laten beïnvloeden door anderen. Ik heb zó veel commentaar gekregen, maar heb mij daar nooit door laten tegenhouden. Neem een doel voor ogen en go for it, op de manier die jij prettig vindt!”

Wat zit er in jouw ultieme boodschappenmandje?

“Edelgistvlokken, die gebruik ik tegenwoordig bij bijna alles waar ik eerder kaas overheen strooide zoals pastagerechten. Sriracha, vegan mayonaise, bonen, heel veel bonen (en veel Mexicaanse gerechten), taco’s, wraps, zo veelzijdig! Ik eet het vaak met salade in plaats van een broodje kaas/vleeswaren bij de lunch. Flora Plant, de beste roomboter vervanger. Heel veel groenten. sojamelk, oh en ik kan nog wel uren doorgaan!”

Waar gaat suusvanderveer.nl over?

“Over vegan eten, duurzaamheid en mijn persoonlijke struggles.”

Wat maakt jou uniek in wat je doet?

“Bij mij zul je niet al te veel poespas zien, ik ben gewoon lekker mezelf en sta met beide benen aan de grond.”

Wat vind je het allerleukst om te doen met suusvanderveer.nl?

“Het fotograferen van alle lekkere gerechten!”

Wat is het grootste compliment dat je ontvangen hebt van een volger?

“Dat ik oprecht en eerlijk overkom. En mensen die een beetje anti-vegan zijn en dan toch mijn gerechten proberen en het nog lekker vinden ook.”

Ontvang je wel eens kritiek? Zo ja, wat is die kritiek en hoe ga je hiermee om?

“Ja dat ik te veel deel, voornamelijk op Instagram. Ik trek mij er nooit zoveel van aan. Ik ben wie ik ben en deel wat ik wil delen, daar laat ik mij niet zo snel door tegenhouden.”

Wie is jouw allergrootste voorbeeld? Wat heb je van deze persoon geleerd?

“Nina Pierson, zij is zo puur in wat ze doet en blijft heel dichtbij zichzelf. Ze heeft een hele mooie kijk op het leven en kan dat als geen ander verwoorden.”

Heb je nog toekomstplannen met suusvanderveer.nl? Leuke samenwerkingen, of zijn er dingen waar je van droomt?

“Ik volg nu de opleiding online content creator in Leeuwarden en zou voornamelijk mijn Instagram @suusvanderveer naar een hoger niveau willen tillen. Mijn doel is om te micro-influencen en dan niet in de zin van: koop wat ik ook heb! Maar om zelfontwikkeling te stimuleren, kennis te delen, veel recepten te delen en de wereld zo een beetje beter te maken.”

Wat is jouw favoriete

Eetadres: “Meli Melo in Zwolle is écht een topper als het gaat om vegan eten. Ook niet-vegan gerechten zijn daar geweldig, dus kun je mooi je vleesetende vrienden meenemen en ze tóch uitdagen om het vegan menu te proberen. Gegarandeerd dat je lekker eet!”
Gerecht: “Lasagne forever, ik ben nog steeds op zoek naar de allerbeste kaasvervanger voor dit gerecht…” 
Instagram-pagina: “Van Nina pierson!”
Kitchen tool: “Blender! Ik ben student dus heb weinig materialen, maar gooi echt heel veel dingen in mijn blender. Van smoothies tot beslag, zelfs cashewnoten hak ik er in fijn. En een goede messenset mag ook echt niet ontbreken, ik krijg kriebels van mensen die met aardappelmesjes snijden.”
Kledingstuk: “Flared jeans forever. En ik ben deze dagen ook helemaal into long sleeves.”
Motto: “Geniet van de kleine dingen in het leven, want juist die maken het leven zo mooi.”

Wat zou je met ons willen delen?

“Ja! Dat de perfecte vegan niet bestaat. Ik maak nog heel vaak ‘foutjes’, of ik zwicht toch nog een keer voor een plakje kaas en dat neem ik mezelf nooit kwalijk. Ik eet veganistisch uit principe, maar niet omdat ik het per sé lekkerder vind. Als het dan een keer niet lukt, neem ik dat voor lief want ik doe al zo hard mijn best! Wees niet te streng voor jezelf.”

suusvanderveer vegan stories

Meer verhalen lezen? Je vindt alle Vegan Stories hier!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie