Home Blog Boekrecensie: Vegan Soul Food

Boekrecensie: Vegan Soul Food

door Britt

Zie je altijd kleurrijke foodfoto’s voorbij komen op social media? Jason Tjon Affo (@theindigokitchen) leert je hoe je vegan gerechten maakt die zowel kleurrijk als smaakvol zijn. Vegan Soul Food staat vol recepten waar de regenboog bij verbleekt. 

Welkom bij de Veggie boekenclub! Deze keer recenseert Britt Vegan Soul Food van Jason Tjon Affo. Benieuwd? Lees snel verder!

Een reis door je keuken

In dit boek combineert Jason de Surinaamse keuken met een moderne twist. Veel echt Surinaamse klassiekers staan hierin, uiteraard vegan. Van de traditionele Pom ga je spontaan watertanden, maar ook de pindasoep klinkt fantastisch voor de koudere dagen. Ook andere wereldkeukens kunnen zeker niet ontbreken in dit boek. Sushi in alle kleuren van de regenboog, zelfs een noedelsalade die zeker de show steelt op je volgende feestje.

En… alles is gekleurd met natuurlijke middelen! Je hoeft dus geen chemische kleurstoffen toe te voegen aan je gerechten. 

Feestje om te zien

Wat enorm opvalt aan Vegan Soul Food zijn de prachtige foto’s. Van prachtig opgemaakte borden tot aan een geweldig detail shot van een doorgesneden rode ui. Bij elk recept vindt je een foto, zodat je weet wat je gaat maken.

Tussendoor vindt je ook quotes op kleurrijke pagina’s. Ik vind het mooi dat je hierdoor het gevoel krijgt Jason Tjon Affo beter te leren kennen. 

Gek op boekrecensies? Lees dan Lottes review van A Sustainable Wardrobe!

Voor beginner tot gevorderde chef

De gerechten variëren in moeilijkheidsgraad en voor sommige gerechten zul je een ritje langs de toko moeten maken. Toch vind je ook zeker gerechten in dit boek voor wanneer je nog iets minder ervaren in de keuken bent of juist een doordeweeks gerecht wil maken.

Veel gerechten lijken me vooral geschikt voor als je echt lekker wil uitpakken, voor een feestje of als je indruk wil maken op je dinergasten. Net even dat beetje extra. Dit maakt het boek ook wel echt een boek voor de hippe (vegan) millenial. Alles for the gram!

Conclusie

Als je graag feestjes geeft en je ‘plating’ skills naar een nieuw level wil liften, is dit zeker een aanrader. Alleen al dit boek in je keuken neerzetten, is een feest om naar te kijken. En natuurlijk extra leuk dat dit een kookboek is van Nederlandse bodem. Dit boek overtreft zeker mijn verwachtingen, een echte aanwinst voor je kookboekencollectie!

Vegan awards!

Vegan Soul Food is, net als The Veggie Reporter, genomineerd voor een vegan award! Gefeliciteerd, Jason! Stemmen doe je via https://veganawards.nl.

Vegan Soul Food
Jason Tjon Affo
Uitgeverij Becht
€22,99
ISBN: 9789023016519

vegan soul food opengeslagen

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan! 

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie