Home Blog Waarom groeipapier een goede keuze is

Waarom groeipapier een goede keuze is

door Miriam Groot

Groeipapier is het ideale, duurzame en milieuvriendelijke papier voor je visitekaartjes, voor een kaart naar je oma of om je folder op af te drukken. Ik vertel je waarom en zal mijn ervaring met je delen!

Folder op groeipapier

Een goede, duurzame en milieuvriendelijke keuze om je visitekaartje, folder of kaarten op af te drukken? Groeipapier! Het papier is (vaak) gerecycled en biologisch afbreekbaar, daarbij geef je er gelijk een cadeautje mee. Groeipapier kan namelijk gevuld worden met zaadjes van bloemen en planten. Hoe leuk is het als jouw kaartje naar je collega’s, familieleden of vrienden een bos korenbloemen wordt, of een krop sla?

Gerecycled papier

Je leest het: ik ben fan. Een tijdje geleden was ik op zoek naar goed papier om wat flyers op af te drukken. Ik wilde dat het duurzaam papier zou zijn, maar was niet overtuigd van het gerecyclede papier van verschillende drukkers. Ik wilde dat mijn flyers van waarde zouden zijn en niet dat ze zomaar bij het oud papier zouden belanden. Mijn zoektocht ging dus verder.

Ik heb wel eens een verjaardagskaart van groeipapier mogen ontvangen. Dat vind ik de mooiste kaarten, want met die kaart mag ik de natuur wat teruggeven, zoals bloemen. Toen viel het kwartje: dit is wat ik wil.

Lees het vorige artikel: 6x apps die je op je telefoon wil hebben

Growing paper

Ik belandde bij growingpaper.nl, een Nederlands familiebedrijf dat helpt om woorden te laten ontkiemen (pun intended). Van de zaden in het papier tot het papier zelf, van de inkten, de printers tot het transport: in alles streven zij naar een duurzamere wereld. Het bedrijf staat voor bloeien en voor groei. Ik kan me daarin vinden, dus ik voelde een match. En even voor de duidelijkheid: ik word niet betaald om dit te schrijven 🙂

Bij Growingpaper heb je keuze uit twee soorten papier: 80 grams groeipapier van Nederlandse bodem en 250 grams gerecycled papier uit Zuid-Afrika. De eerste is wat dunner en perfect voor flyers. Daarbij zie je op het 80 grams groeipapier de zaadjes wat beter zitten. Die van 250 gram wordt met de hand gemaakt in een sociale onderneming in Zuid-Afrika. Deze is zeer geschikt voor ansichtkaarten en visitekaartjes. Zelf heb ik voor de eerste gekozen, het groeipapier van eigen bodem.

Groeipapier

Groeipapier is biologisch afbreekbaar

Je kunt dus zelf iets laten afdrukken, maar het is ook mogelijk om wenskaarten van groeipapier te kopen in de webshop. Al het groeipapier is biologisch afbreekbaar. Dat moet ook wel, want anders zou het misschien een beetje raar zijn om in de grond te stoppen.

Zo laat je groeipapier groeien:

  1. Maak het groeipapier goed vochtig voor je het in de grond stopt, zodat de zaadjes kunnen losweken.
  2. Plant je groeipapier en bedek het met een laagje grond (niet meer dan 1,5 cm aarde). Dit kun je binnen doen in een potje, maar ook buiten op het balkon of in de tuin. Het groeipapier wordt het meest gelukkig van zaaigrond of potgrond voor de moestuin.
  3. Plant je zaadjes het liefst tussen half mei en oktober. Binnen kan dat het hele jaar door.
  4. En dan? Water geven! Gebruik de eerste paar dagen een sproeier met een zachte straal en zorg dat de grond vochtig blijft. Je zult vanzelf zien dat de zaadjes zullen uitkomen. Zorg ook voor een lichte en warme plek, want daar houden de zaadjes ook van.
  5. Als laatste: genieten!

Let wel: het hangt af van de zaadjes in je groeipapier wanneer je ze het beste kunt planten, maar ook hoe je ze moet verzorgen. In mijn flyers zit een slamix. Deze plant je het beste van half maart tot eind juli. Voor meer info over de beste manier om je groeipapier te laten groeien, kun je het beste naar de website van Growingpaper gaan.

Gratis groeiconfetti met mijn actiecode

Proberen? Ik stuur je met liefde een van mijn flyers toe, of spreek me even aan wanneer we elkaar tegenkomen.

Maar je kunt natuurlijk ook zelf duurzaam printen op groeipapier bij Growingpaper! Om het wat feestelijker te maken, krijg je met de unieke code Veggie#confetti een gratis zakje circulaire groeiconfetti bij je bestelling. Hoe leuk! 

Deze actie is geldig tot 1-02-2021 en geldt voor maximaal 1 zakje circulaire groeiconfetti per persoon in combinatie met een minimale bestelling van € 9,95. Let op: de groeiconfetti verschijnt niet in je bestelling of winkelmandje, maar wordt door Growingpaper bij je bestelling gevoegd op basis van deze actiecode. 

Groeipapier

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie