Home Recepten Chocolade tulbandcake met tahin sinaasappelglazuur

Chocolade tulbandcake met tahin sinaasappelglazuur

door Jedidjah

Deze kruidige chocolade kardemom tulbandcake is dé vegan cake om te maken met feestdagen. Serveer met een heerlijke tahin sinaasappelglazuur.

Chocolade tulbandcake met kardemom

Een van mijn favoriete, winterse specerijen is kardemom. Het doet me denken aan Zweedse kardemombroodjes. Zo lekker! Dat kardemom een geweldige combinatie is met chocolade, wauw, daar had ik geen idee van. Dit wil je poeven!

Deze veganistische cake is een perfecte cake om te serveren op een feestje, of tijdens de winterse feestdagen. Of het nu tijdens Sinterklaas, Kerstmis of bij oud en nieuw is: met deze chocolade tulbandcake wordt het sowieso een goede avond!

Ei van gebroken lijnzaad

Als eivervanger gebruiken we in dit recept een papje van gebroken lijnzaad en water. Door deze twee met elkaar te mengen, krijg je een dik mengsel dat perfect werkt als bindmiddel in het beslag. Volgens Dr. Michael Greger, schrijver van How Not To Die, is een eetlepel gebroken lijnzaad een must om dagelijks te eten. Je zou dus kunnen zeggen dat deze cake ergens ook nog gezond is… 😉

chocolade kardemom cake

Een recept van Jedidjah

Ken je @jedidjahkookt al? Deze fantastische receptontwikkelaar en food fotograaf heeft het recept voor kruidige chocolade tulbandcake niet alleen geschreven, maar ook gefotografeerd! Ik ben ontzettend onder de indruk van deze skills en zó dankbaar dat ik het recept voor de chocolade kardemomcake met tahin sinaasappelglazuur mag delen op The Veggie Reporter. Eerder deelde ze haar traditionele (vegan) bolognese met ons, inclusief de geschiedenis achter deze saus. Heel leuk om te lezen en vooral lekker om te eten!

Meer van Jedidjah

Benieuwd naar de andere recepten van Jedidjah? Deze wil je proberen!

chocolade kardemom cake

Chocolade kardemomcake met tahin sinaasappelglazuur

Jedidjah
Deze kruidige chocolade kardemom tulbandcake is dé vegan cake om te serveren met feestdagen. Serveer met een heerlijke tahin sinaasappelglazuur.
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Dessert, Nagerecht
Keuken Vegan
Porties 20 plakken

Ingrediënten
  

 • 6 eetlepels gebroken lijnzaad
 • 125 gram goede pure vegan chocolade
 • 300 gram plantaardige boter + extra om de bakvorm in te vetten ik gebruik graag de smeerboter van Alpro
 • 300 gram bloem
 • 300 gram suiker
 • 1,5 grote eetlepel gemalen kardemom
 • 1 theelepel baksoda
 • 1 theelepel appelciderazijn
 • 100 gr poedersuiker
 • Sap van ½ sinaasappel
 • 1 eetlepel tahin
 • 50 gram geroosterde pistachenootjes
 • 50 gram granaatappelpitjes

Instructies
 

 • Meng het lijnzaad met 50 ml warm water en zet even apart zodat het een papje wordt. Breek de chocolade in kleine stukjes, smelt au bain Marie. Verwarm de oven voor op 200°C.
 • Klopt de boter met de suiker en voeg het lijnzaadpapje toe. Klop het geheel romig en klopt de bloem erdoor.
 • Als de chocolade gesmolten is, voeg de kardemom en de chocolade toe aan het beslag en mix nog even goed door. Voeg de baksoda en de azijn toe en roer door. Roer niet te lang, dan sla je namelijk alle lucht weer uit het beslag.
 • Vet een tulbandvorm in met wat boter en stort het beslag hierin. Als je geen tulbandvorm hebt, zou je ook een normale bakvorm kunnen gebruiken.
 • Bak de cake in 45/50 minuten gaar in de oven. Je kunt testen of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt de prikker er schoon uit? Dan is de cake gaar. Zo niet, laat de cake nog even in de oven staan. Laat de cake helemaal afkoelen voor je deze uit de bakvorm haalt.
 • Terwijl de cake afkoelt, kan je vast het glazuur maken. Meng het sap van de sinaasappel met de poedersuiker en de tahin. Als je het glazuur te dun vindt, kan je extra poedersuiker toevoegen. Vind je het juist te dik? Voeg dan wat extra sinaasappelsap of water toe.
 • Versier de cake met het glazuur en de granaatappelpitjes en geroosterde pistachenootjes. Smakelijk!
Trefwoord chocolade, kerst, taart, vegan, winter
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Rating recept
Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie