Home Activisme Billie Eilish en Joaquin Phoenix in actie voor LHBT+ jeugdorganisatie

Billie Eilish en Joaquin Phoenix in actie voor LHBT+ jeugdorganisatie

door Anne Speetjens

Billie Eilish en Joaquin Phoenix hebben ervoor gezorgd dat er veganistische maaltijden zullen worden geleverd aan My Friend’s place. Dit is een organisatie die omvangrijke dienstverlening biedt aan queer jeugd.

Billie Eilish en Joaquin Phoenix voor Support + Feed

Phoenix en Eilish deden dit samen met organisatie Support + Feed. Dit is een initiatief dat Eilish’s moeder Maggie Baird vorig jaar is gestart. De organisatie helpt mensen die zwaar getroffen zijn door de COVID-19 pandemie. Hiernaast ondersteunt deze organisatie ook veganistische restaurants in de omgeving van Los Angeles, door hun maaltijden bij hen te bestellen.

Sinds de start, één jaar geleden, is de organisatie zelfs zo gegroeid, dat er nu ook vrijwilligers voor hen werken in New York, Washington D.C. en Philadelphia. Ook heeft de organisatie haar doelgroep verbreed. De vrijwilligers ondersteunen nu ook mensen die kampen met voeldselonzekerheid. Dit is voornamelijk in BIPOC (black, indigenous and people of color) en andere gemeenschappen

Billie Eilish en Joaquin Phoenix

Om de samenwerking te vieren, hebben Eilish’s familie en het beroemde koppel Rooney Mara (bekend van ‘The Girl With The Dragon Tattoo’) en Joaquin Phoenix de andere vrijwiligers geholpen met het uitdelen en verspreiden van de maaltijden. 

In een exclusief interview met Plant Based News vertelt Maggie Baird meer. “Het is ongelofelijk dat een organisatie die gestart is als een reactie op de gevolgen van Covid-19, om mensen die met voedselonzekerheid kampen te helpen door maaltijden te bestellen bij kleine plant based restaurants, is uitgegroeid tot een hele beweging.”

“Wat we bedachten als een paar maanden waard aan inspanning, is een jaar aan voltijds vrijwilligerswerk voor velen geworden. We hebben de impact van ontvangen van gezonde en lekkere veganistische maaltijden op mensen gezien. Gecombineerd met het feit dat iedere veganistische maaltijd die we serveren een positieve impact op het klimaat heeft. Nu zijn we meer gemotiveerd dan ooit.”

“We zijn vereerd om Support + Feed te kunnen vieren”

Mara en Phoenix voegen hieraan toe: “In een tijd waarin de meeste mensen zich zorgen maken over hun eigen gezondheid en veiligheid, heeft Maggie een plan bedacht en uitgevoerd, waarmee er voedzame maaltijden gegeven kunnen worden aan de mensen die het het meeste nodig hebben. We zijn vereerd om Support + Feed eerste verjaardag te mogen vieren bij zo’n belangrijke instelling als My Friend’s Place.”

Zowel Billie Eilish als Joaquin Phoenix zijn al lange tijd vegan en gebruiken hun social media kanalen dan ook om informatie te verspreiden. Zo heeft Phoenix ook een bijdrage geleverd aan de documentaire ‘What the Health’ en ‘Dominion’. Eilish is op verschillende fronten bezig om haar visie te verspreiden. Zo vertelt zij het een en ander over dit onderwerp in haar eigen documentaire, ‘The World’s A Little Blurry’. Ook in haar kleding maakt ze vaak een statement door bijvoorbeeld vegan schoenen te dragen. Beide behoren daarmee tot de bekendste vegan influencers van deze tijd!

Bronnen: Vegan food and living en Vegan Green Planet
Beeld: Vegan food and living
Met medewerking van: Willemijn van Elderen

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie