Home Diner Thaise kokossoep met vegan garnalen

Thaise kokossoep met vegan garnalen

door Miriam Groot

Voor de mensen die denken dat je als veganist beperkt wordt in eten: niets is minder waar! Kijk maar eens om je heen in de winkel. Voor je het weet, stuit je op vegan garnalen waarmee je deze geweldige Thaise kokossoep kunt maken.

dsc_0123-03

Ik meen het, kijk maar eens om je heen in de supermarkt. Het barst er tegenwoordig van de vegan producten. Veganistische biefstuk, plantaardige slagroom en yoghurt op basis van amandelen… Het is gewoon een mythe dat je als veganist alleen maar op worteltjes kunt knabbelen.

Regelmatig ga ik langs bij de toko. Ook daar vind je gigantisch veel plantaardig voedsel. Een paar weken geleden viel mijn oog op een zak met vegetarische garnalen in de diepvries van de Amazing Oriental, een toko die zich op verschillende plaatsen in Nederland bevindt. Ik heb er toentertijd niets mee gedaan, maar in een toko in Zweden kwam ik die zak garnalen wéér tegen. Het voelde als een teken. Ik moest dit proeven!

Nu heb ik al behoorlijk wat ‘vleesvervangers’ gegeten en meestal vond ik ze wel oké, maar na het proberen van deze garnalen was ik even stil. De smaak, de structuur… Wauw! Ze zijn op basis van soja, aardappelzetmeel en vezels, wat ze een prima, eiwitrijke vervanger maakt.

dsc_0126-02

Ik moest even nadenken over hoe ik vroeger garnalen at. Dat deed ik namelijk niet zo vaak. Ik kan me herinneren dat ik ooit een kokossoep met garnalen heb gegeten en dat ik die bijzonder lekker vond. Tom Kha Goong heette dat. Met kip noemen ze het namelijk Tom Kha Gai.

Anyways, dat recept wilde ik nog eens maken, maar dan dus vegan. En wauw, lekker dat het was! Dit moet ik delen! Bij deze dus.

dsc_0130-02dsc_0125-01

Thaise kokossoep met vegan garnalen

Miriam Groot
Dit is zo'n recept waarbij niemand zal geloven dat het eigenlijk vegan is. Het eten van deze Thaise kokossoep met vegan garnalen voelt als een luxe - en dat terwijl 'ie super makkelijk te maken is!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Soup
Keuken Asian, Thai, Vegan
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 2 eetlepels gember geraspt
 • 1 stengel citroengras
 • 1 rode ui gesnipperd
 • 1/2 - 1 chilipeper fijngesneden
 • 3 eetlepels sojasaus
 • 1 blik kokosmelk van 400 ml
 • 500 ml groentebouillon
 • 200 gram vegan garnalen*
 • sap van een halve limoen
 • bosui en/of koriander ter garnering

Instructies
 

 • Maak een snede in de citroengras, zodat de smaken straks goed vrij kunnen komen.
 • Voeg deze, samen met de geraspte gember, rode ui, de chilipeper en de sojasaus toe aan een pan.
 • Giet de groentebouillon erbij en laat dit voor 15 minuten zachtjes koken.
 • Voeg de inhoud van het blikje met kokosmelk en de vegan garnalen toe en laat deze nog 5 minuten meekoken. 
 • Roer voor het serveren het limoensap door de soep.
 • Serveer de soep met wat bosui en/of verse koriander.

Notities

* de vegan garnalen kun je in het vriesvak bij de toko vinden, bijvoorbeeld bij de Amazing Oriental.
Trefwoord winter
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

dsc_0133-01

Laat me weten als jullie het proberen, please do!

instagramfacebookyoutube

Verder lezen

Laat een reactie achter

Rating recept
Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie