Home Diner Uiensoep (mijn moeders recept)

Uiensoep (mijn moeders recept)

door Miriam Groot

Wie had er als kind nog meer een hekel aan uien? Ik in ieder geval wel. Maar wanneer mijn moeder deze uiensoep maakte, wilde ik altijd wel een tweede keer opscheppen!

In het recept van mijn super groene erwtensoep met munt vertelde ik al dat ik uit een soepfamilie kom. Is er iemand ziek, dan wordt er een pan soep gemaakt. Krijg je spontaan gasten, dan maakt er iemand nog ‘effies een soepie.’ Deze uiensoep is er zo een die je nog even snel in elkaar flanst en die altijd gewaardeerd wordt.

dsc_2544-01dsc_2553-02

Ik weet niet of er een makkelijker recept bestaat dan deze soep. Je begint met het bakken van wat uien en knoflook, voegt daar Italiaanse kruiden aan toe en vervolgens giet je er flink wat bouillon bij. Dat is alles! Je kunt de soep nog pimpen met geraspte kaas (vegan natuurlijk) en bosui als je wil. Wat ook heel lekker is: verse salie meebakken voor je de bouillon toevoegt. Dat had ik ook willen doen, maar ik heb hier in de supermarkt geen verse salie kunnen vinden.

Genoeg gebrabbel. Hier is het recept!

dsc_2548-01

Uiensoep (mijn moeders recept)

Miriam Groot
Uiensoep zoals mijn moeder deze maakt. Licht, kruidig en vol liefde!
Voorbereidingstijd 8 minuten
Bereidingstijd 17 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Soup
Keuken Vegan
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 7 witte uien
 • 3 tenen knoflook
 • 1/2 el Italiaanse kruiden
 • 1,5 liter groentebouillon
 • 2 el olijfolie
 • verse peper en zout naar smaak

Garnering

 • bosui
 • vegan geraspte kaas optioneel

Instructies
 

 • Snij de uien zo fijn als je zelf wil. We gaan de soep niet pureren, maar persoonlijk vind ik grote stukken ui in deze soep heerlijk.
 • Verhit de olijfolie in een pan en bak de uien hierin voor vijf minuten.
 • Pers de knoflook en bak deze, samen met de Italiaanse kruiden, nog twee minuten mee met de uien.
 • Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
 • Laat de soep nog 10 minuten koken. Breng op smaak met zout en verse peper.
 • Serveer de soep warm en strooi er wat bosui en eventueel vegan geraspte kaas overheen.

Notities

Verse salie past ontzettend goed in deze soep!
Trefwoord dairy-free, dinner, fall, gluten free, less than 10 ingredients, lunch, snacks, soup, spring, summer, under 30 minutes, vegan, winter
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

dsc_2555-01

Verder lezen

Laat een reactie achter

Rating recept
Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie