Home Ontbijt Geroosterde grapefruit met granola topping

Geroosterde grapefruit met granola topping

door Miriam Groot

Soms moet je gewoon nieuwe dingen proberen. Grapefruit uit de oven bijvoorbeeld. Versier ‘m met wat granola en je hebt een geweldige snack!

dsc_2521-02

Geroosterde grapefruit?!

Ik hou van grapefruit en dat verbaast me. Vroeger vond ik het namelijk een verschrikkelijke vrucht. Hoe mooi de grapefruit ook is, hij is ontzettend bitter. Ik denk echter dat het een kwestie van wennen is – of de grapefruits zijn met de jaren zoeter geworden. Hoe dan ook, ik vind ze lekker nu.

Hoe ze nog lekkerder worden, is door ze kort in de oven te roosteren. Het vruchtvlees komt dan wat omhoog, maar het wordt ook wat losser. Want zeg nu zelf: grapefruits zijn onwijs moeilijk om te pellen, toch? Ik vind mijn grapefruit skills zijn redelijk oké, maar ik snap wel waarom die grapefruit lepels zijn uitgevonden.

Maar soms is het ook gewoon fijn om wat moeite in eten te steken. Niet in het bereiden zelf (bij dit recept is dat namelijk totaal geen moeite), maar bij het opeten. Door langer over je eten te doen, heb je ook meer tijd om te genieten.

dsc_2526-01

Granola met eiwitten

De granola topping die ik voor dit recept heb gebruikt, komt van Meesters van De Halm. Al eerder plaatste ik een recept voor granola cups en granola pinda koeken met de suikerarme en vezelrijke granola, maar nu is het de beurt aan de eiwitrijke granola. In de eiwitrijke granola zitten veel nootjes, die voor een extra crunch zorgen bij deze snack.

Je kunt elke granola gebruiken, maar ik vind die van Meesters van De Halm heel fijn omdat ze vegan en biologisch zijn en zonder palmolie en toegevoegde suikers bereidt worden. Ik voeg trouwens wel een paar suikers toe aan dit recept. Met een paar druppels agave siroop maak je de geroosterde grapefruit namelijk helemaal af!

Scroll naar beneden voor het recept.

dsc_2511-02dsc_2537-01dsc_2516-02

Geroosterde grapefruit met granola topping

Miriam Groot
Grapefruit uit de oven maken is super simpel en met deze granola topping maakt het een geweldige snack. Binnen een kwartier ben je klaar en je hebt er maar twee ingrediënten voor nodig!
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Breakfast, Dessert, Side Dish, Snack
Keuken Vegan
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

  • 1 grapefruit
  • 4 el granola (ik gebruikte de eiwitrijke granola van Meesters van De Halm)

optioneel

  • agave siroop of een andere siroop
  • verse munt
  • plantaardige yoghurt bijvoorbeeld soja-, kokos- of haveryoghurt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snij de grapefruit door de helft en plaats deze in een ovenschaal.
  • Plaats de ovenschaal voor 15 minuten in de oven.
  • Als de grapefruit uit de oven komt, strooi er dan direct twee eetlepels granola per helft overheen. 
  • Serveer eventueel met wat agave siroop, plantaardige yoghurt en een blaadje munt.
Trefwoord breakfast, dairy-free, dessert, fall, fruit, less than 10 ingredients, lunch, snacks, spring, summer, under 30 minutes, vegan, winter
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Let me know when you’re trying this recipe!

instagramfacebookyoutube

dsc_2533-01

Deze post is gemaakt in samenwerking met Meesters van De Halm.

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Rating recept




Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie