Home Glutenvrij Vegan tiramisu porridge

Vegan tiramisu porridge

door Miriam Groot

Of je er nu mee ontbijt of het als toetje serveert, deze tiramisu porridge met rijstvlokken, espresso, pure chocolade en vegan koekjes is een droom. Lijkt moeilijk, is het absoluut niet. Geniet!

Naar recept gaan

Dit recept is zo bijzonder goed, wauw. Het is het eerste recept dat ik publiceer voor mijn samenwerking met Meesters van De Halm. Hier kun je daar meer over lezen, evenals over hoe een haverkorrel tot een havervlok wordt omgetoverd. Superinteressant, al zeg ik het zelf.

Glutenvrije rijstvlokken

Voor dit recept gebruiken we de glutenvrije rijstvlokken van De Halm. Je kunt dit koken tot rijstepap, maar in dit recept gaan we nog een stapje verder. Om er een heerlijke, romige pap van te maken, spatelen we er opgeklopte, plantaardige slagroom doorheen. Let wel: rijstvlokken zijn iets steviger dan je waarschijnlijk gewend bent, dus je moet de pap van te voren even goed losmaken met een vork. Anders roer je de luchtige slagroom kapot en da’s natuurlijk zonde.

Vegan kerstontbijt

Zelf vind ik deze tiramisu porridge een geweldige toevoeging aan het vegan kerstontbijt, maar het is ook ontzettend lekker als vegan dessert bij het kerstdiner. Of wat dacht je ervan als toetje op oudejaarsavond? Het maakt niet uit, een feestelijk gerecht is het sowieso. Hier komt-ie!

Tiramisu porridge

Miriam Groot
Of je er nu mee ontbijt of het als toetje serveert, deze tiramisu porridge met rijstvlokken, espresso, pure chocolade en vegan koekjes is een droom. Lijkt moeilijk, is het absoluut niet. Geniet!
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Breakfast, Dessert
Keuken Vegan
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram rijstvlokken ik gebruikte die van Meesters van De Halm
  • 500 milliliter plantaardige melk
  • Ieniemienie snufje zout
  • 250 milliliter plantaardige slagroom om te kloppen
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • 100 milliliter espresso koud
  • 50 gram pure chocolade
  • 8 vegan koekjes ik gebruikte gewone biscuitjes

Instructies
 

  • Breng de rijstvlokken met de plantaardige melk en het snufje zout aan de kook tot het een dikke pap wordt. Dit duurt 7-8 minuten. Blijf ondertussen goed roeren. Laat het vervolgens helemaal afkoelen. Dit is belangrijk, want anders kun je de slagroom er niet goed doorheen roeren. Je kunt dit dus beter even van tevoren doen.
  • Maak de rijstepap los met een vork. Klop de slagroom met de kokosbloesemsuiker. Spatel dit voorzichtig door de rijstepap.
  • Neem nu 4 glazen of potjes, of gebruik een kleine ovenschaal om de tiramisu porridge in te maken. Verdeel per persoon 2 koekjes over de bodem. Giet hier de espresso overheen. Verdeel de rijstepap over de koekjes en rasp de pure chocolade er overheen. Eetsmakelijk!
Trefwoord breakfast, dairy-free, dessert, less than 10 ingredients, winter
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Heb jij dit recept gemaakt? Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vond! Laat het me weten (met een fotootje is nog leuker!) via Instagram of stuur me een berichtje!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Meesters van De Halm.

Verder lezen

2 Reacties

Lena 11 juli 2020 - 10:03

Deze wil ik wel uitproberen maar dan met speculaas koekjes?

Reageer
The Veggie Reporter 11 juli 2020 - 18:24

Wohoooo wat een goed idee!

Reageer

Laat een reactie achter

Rating recept




Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie