Home Lunch Dirty chai wentelteefjes (vegan)

Dirty chai wentelteefjes (vegan)

door Miriam Groot

Chai spiced wentelteefjes zijn een geweldige aanvulling op je brunch, maar het wordt pas echt fantastisch als ze DIRTY chai spiced zijn. Een vleugje chai thee, een vleugje koffie: wat wil een mens nog meer?

Minder gebabbel, meer recept >>

Vroeger, als ik tussen de middag thuis kwam van de basisschool, kon ik het aan het einde van de straat al ruiken wanneer mijn moeder wentelteefjes had gebakken. Wat waren dat een feestelijke dagen. Dat noem ik nu thuiskomen.

Ei vervangen bij wentelteefjes

De wentelteefjes van mijn moeder zal ik nooit kunnen evenaren. Ten eerste omdat het de wentelteefjes van mijn moeder zijn, maar vooral ten tweede: omdat haar beslag ei bevat. Ik heb met meerdere ingrediënten geprobeerd om het ei in het beslag voor wentelteefjes te vervangen. Lijnzaad, chiazaad, banaan… I’ve done it all. Na vele pogingen en vele mislukkingen weet ik eindelijk wat het juiste ingrediënt is – en da’s een eetlepel meel of bloem. Niet meer, niet minder.

Wentelteefjes met een smaakje

Kijk, en als je het basisrecept voor vegan wentelteefjes eenmaal onder de knie hebt, kun je het zo leuk maken als je zelf wil. Ik ging voor de smaak van kruidige chai thee, maar om het nóg spannender te maken, voegde ik er een vleugje koffie aan toe. Da’s leuk, want koffie gemengd met chai draagt de naam ‘dirty chai’.

De koffie die ik heb gebruikt, komt trouwens van Roots. Je kunt Roots kennen van de Plus, want in die supermarkt worden deze koffiebonen verkocht, of van mijn cadeau tips. Daar kun je hier meer over lezen.

chai wentelteefjes

Dirty spiced chai wentelteefjes

Miriam Groot
Deze kruidige, vegan chai wentelteefjes met een vleugje koffie zijn je nieuwe, favoriete brunchgerecht. Makkelijk om te maken. Ook leuk om met kids te doen!
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Breakfast, Side Dish
Keuken Dutch, Hollands

Ingrediënten
  

 • 1 flinke eetlepel bloem het maakt niet uit welke. Boekweitmeel werkt ook.
 • 200 milliliter plantaardige melk
 • 60 milliliter espresso
 • 1 theelepel kaneel
 • 1/4 theelepel nootmuskaat
 • 1/4 theelepel gember
 • 1/4 theelepel kruidnagel
 • 1/8 theelepel kardemom
 • 1/8 theelepel zwarte peper
 • 1 theelepel vanille extract
 • snufje zout
 • olie om in te bakken
 • 10 stevig of oud brood
 • toppings naar keuze

Instructies
 

 • Mix alle ingrediënten in een beslagkom – behalve het brood natuurlijk. Laat even staan.
 • Verhit wat olie of plantaardige boter in een koekenpan. Dip een of twee boterhammen in het beslag. Laat ze niet weken, maar zorg er wel voor dat het hele broodje bedekt is met beslag. Lek even uit en leg het brood dan in de pan. Bak voor 2-3 minuten per zijde op laag tot middelhoog vuur.
 • Herhaal met de rest van de boterhammen.
 • Serveer met je favoriete toppings, zoals plantaardige slagroom, kaneel, vers fruit, siroop of wat je ook lekker vindt.
Trefwoord autumn, breakfast, dairy-free, dessert, fall, lunch, sweet, under 30 minutes
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Rating recept




Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie