Home Blog Boekrecensie: Zoete aardappel

Boekrecensie: Zoete aardappel

door Miriam Groot

Voor zoete-aardappelfans is dit een natte droom: een kookboek met alleen maar zoete-aardappelrecepten! Drieëndertig stuks om precies te zijn. Eens kijken of het wat is.

100 procent makkelijk

‘Je hoeft helemaal geen ervaren kok te zijn voor deze makkelijke zoete-aardappelrecepten’, valt er op de achterkant van het kookboek Zoete aardappel van Guillaume Marinette te lezen. Dat klopt: alle 33 de recepten en de ingrediënten daarvan zijn hartstikke toegankelijk. Ze gaan van hartige en zoete taarten tot borrelhapjes, frietjes en gezondere spreads voor op brood.

Simpele vormgeving

De vormgeving en foto’s passen bij de stijl van het boek: simpel, eenvoudig en toegankelijk. Op de linkerpagina zie je steeds het recept en een foto van de ingrediënten, op de rechterpagina zie je hoe het uiteindelijke recept eruit zal komen te zien. Wat ik vooral handig vind, is dat er bij elk recept een beeld staat.

Niet per se geschikt voor veganisten

Helaas zijn de recepten zelf niet per se geschikt voor veganisten. Bijna overal zitten dierlijke producten in, zoals eieren, boter, melk en kaas. Toch is het best makkelijk om deze ingrediënten te vervangen. De melk en boter vervang je gewoon door een plantaardige variant, de kaas net zo en de eieren kun je vaak vervangen door een eivervanger of maizenapapje. Ik geef toe: je moet er wel een beetje een ervaren kok voor zijn om dit te bedenken, maar het is echt prima te doen. Zie de recepten hieronder maar eens. Deze komen allebei uit het kookboek Zoete aardappel!

Proeven?

Benieuwd geworden naar de recepten uit Zoete aardappel? Ik heb twee recepten uit het boek ‘geveganised’ (oftewel: ik heb er een vegan variant van gemaakt). Zie hier:

Zoete aardappel
Guillaume Marinette
Uitgeverij Citrus
€14,95
ISBN 9789493180017

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie