Home Blog 5x vegan paasrecepten voor twee + kant-en-klare producten

5x vegan paasrecepten voor twee + kant-en-klare producten

door Miriam Groot

Spendeer jij Pasen ook in quarantaine, in plaats van met de familie? Dat betekent natuurlijk niet dat het een sober weekend moet zijn. Dit zijn vijf toegankelijke recepten voor een Pasen voor twee!

Pasen voor twee

Het paasweekend in 2020 loopt hoogstwaarschijnlijk niet helemaal zoals je het gepland had. De overheid roept op om geen weekendjes weg te plannen, of om geen grootse etentjes met de familie te organiseren in verband met het coronavirus of COVID-19. Dat is jammer, maar we kunnen er evengoed een leuk weekend van maken, toch?

Ik heb vijf makkelijke, maar superlekkere vegan paasrecepten voor twee voor je op een rijtje gezet. Van pannenkoeken tot worteltaart en van een glutenvrije feeststol tot een vrolijk ontbijtje met kokosyoghurt: jouw Pasen wordt genieten!

Liever niet koken?

O ja, mocht je liever niet in de keuken willen staan: ik heb ook wat ideetjes voor je opgeschreven van vegan producten die leuk zijn voor tijdens Pasen, zodat je gewoon van de veganistische paasstol en paaseitjes kunt smullen. Lees snel verder.

1. Paaspannenkoeken

Hoe schattig zijn deze paaspannenkoeken? Perfect voor een brunch voor twee! Maak je geen zorgen: er zit geen echt ei op deze vegan pannenkoeken. Kokosyoghurt en perzik zijn alles wat je nodig hebt.

2. Vogelnestjes van chocolade

De meest schattige hapjes voor tijdens Pasen zijn bij uitstek deze no bake chocolade vogelnestjes met mini paaseitjes. Met knapperige kokosvlokken, pure chocolade en een snufje kaneel.

3. Kokosyoghurt parfait met aardbei

Een paasweekend in quarantaine hoeft geen sober paasweekend te zijn. Begin de dag met deze feestelijke ontbijtjes met kokosyoghurt, granola en aardbei!

4. Kokosyoghurt parfait met perzik

Ga jij de paaspannenkoeken maken? Dan hou je vast wat halve perziken over. Hiermee kun je deze heerlijke kokosyoghurt parfait met perzik maken in de kleur van de lente. Lekker vegan ontbijten of brunchen doe je zo.

5. Worteltaart cake jar

Vier jij Pasen in een klein gezelschap? Dan zijn deze vegan worteltaart cake jars de ideale traktatie. Je hoeft geen complete worteltaart te bakken, maar kunt toch van de smaak genieten!

Kopen: vegan feeststol (glutenvrij)

Bij de Lidl kun je een glutenvrije feeststol kopen die ‘per ongeluk’ vegan is. Hoe fijn! Het is een kleine stol, dus als je Pasen met z’n tweeën viert is deze echt ideaal. Het enige minpuntje vind ik dat er niet superveel spijs in zit, maar misschien was dat alleen de feeststol die ik geproefd heb. Kosten: €1,99.

Afgelopen Kerst was er bij de DEEN een veganistische kerststol te koop. Ik heb ‘m voor Pasen nog niet in de supermarkt zien liggen, maar wie weet ligt-ie in een DEEN bij jou in de buurt.

Kopen: cheesecake van Gü (vegan en glutenvrij)

De cheesecake van Gü zijn nieuw bij de Albert Heijn. Je vind ze in het koelschap bij de nieuwe, vegan producten. Let er even op dat er ‘free from’ op staat, want Gü verkoopt ook niet-veganistische producten in de AH.

Ik heb de variant met Spaanse citroen geproefd en die is bizar lekker. Ook fijn voor de mensen met een allergie: deze heerlijke, plantaardige desserts zijn ook glutenvrij! De andere smaak is aardbei-rabarber. Voor beide varianten betaal je €3,59 per twee bakjes.

Kopen: vegan paaseitjes

Voor veganisten zijn de meeste massieve pure en extra pure paaseitjes veilig, maar mocht je eens wat anders willen: de Lidl heeft het voor je. Je kunt hier paaseitjes kopen in de smaak ‘puur praliné’ (in een paarse verpakking) voor €1,59, maar ook marsepeinen eitjes. Deze zijn in de week voor Pasen afgeprijsd tot €0,49. Vrolijk Pasen!

Nog meer recepten voor een Pasen?

Probeer deze dan eens!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie