Home Ontbijt Super fluffy Amerikaanse pannenkoeken

Super fluffy Amerikaanse pannenkoeken

door Miriam Groot

Deze dikke, vegan American pancakes maak je met een beslag van meel, sojayoghurt en plantaardige melk. Zo snel en simpel! Serveer met vers fruit en maple syrup.

Fluffy vegan pannenkoeken met siroop

Ik ben gek op pannenkoeken. Al helemaal als het van die heerlijke, dikke Amerikaanse pannenkoeken zijn. Deze pannenkoeken worden ook wel American pancakes genoemd.

American pancakes: het geheime ingrediënt

Er bestaan veel recepten voor deze fluffy pannenkoeken, maar ik moet zeggen dat ik best lang heb geëxperimenteerd tot ik het juiste, vegan recept vond. Uiteindelijk is dit eruit ontstaan. Een recept waar ik trots op ben! Het beslag bestaat uit meel, sojamelk, sojayoghurt en baking soda.

De baking soda reageert op de zuren in de sojayoghurt, waardoor het beslag luchtig wordt. Dat resulteert vervolgens in luchtige pannenkoeken. Je kunt dus zeggen dat sojayoghurt het geheime ingrediënt is. Gebruik je liever geen soja? Geen probleem! Je kunt hier elke plantaardige yoghurt en melk gebruiken. Lees snel verder voor het recept.

Meer vegan ontbijt recepten?

Liever Hollandse pannenkoeken?

Daar heb ik natuurlijk ook een heerlijk basisrecept voor.

Super fluffy Amerikaanse pannenkoeken (vegan)

Miriam Groot
Deze dikke, vegan American pancakes maak je met een beslag van meel, sojayoghurt en plantaardige melk. Serveer met vers fruit en maple syrup!
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Breakfast, Dessert
Keuken American
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 130 gram zelfrijzend bakmeel
  • 120 milliliter sojayoghurt of een andere plantaardige yoghurt
  • 150 milliliter sojamelk of een andere plantaardige melk
  • 1/4 theelepel baking soda
  • Snufje zout

Optioneel

  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel cacao voor chocoladepannenkoeken
  • Een handje blauwe bessen

Instructies
 

  • Meng het zelfrijzend bakmeel met de baking soda en het zout. Voeg eventueel een theelepel kaneel of een eetlepel cacao toe.
  • Voeg de plantaardige yoghurt en melk toe en roer tot een egaal beslag. Je zou nu nog wat blauwe bessen kunnen toevoegen. Het beslag is vrij dik, een beetje zoals een cakebeslag, maar als het te droog blijft kun je nog een klein scheutje sojamelk toevoegen.
  • Zet het beslag voor 5 minuten opzij. Als het goed is moeten er kleine bubbeltjes aan de bovenkant te zien zijn. Geen zorgen als dat niet het geval is, ze zullen sowieso dik en fluffy zijn!
  • Verhit wat olie in een koekenpan of bak in een pan met een goede anti-aanbaklaag.
  • Bak de pannenkoeken bruin aan beide kanten. Ik gebruik zo’n 4-5 eetlepels beslag per pannenkoek (ik gebruik een maatcup van 1/3 cup) en keer de pannenkoeken om wanneer er bubbels vormen aan de bovenkant.
  • Serveer met je favoriete toppings, zoals fruit, jam, ahornsiroop of nootjes.
Trefwoord breakfast, brunch, dairy-free, dessert, fruit, less than 10 ingredients, lunch, ontbijt, pannenkoeken, sweet, toetje, under 30 minutes, vegan, zoet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

American pancakes in de VS: living the American Dream

Mocht je nu denken: hartstikke leuk, die American pancakes, maar veel liever proef ik ze in Amerika zelf. Heel begrijpelijk! Het schijnt dat The Butcher’s Daughter in New York City legendarische vegan Amerikaanse pannenkoeken serveert. Ga je naar de andere kant van de Verenigde Staten, dan ben je bij The Griddle Cafe in Los Angeles aan het juiste adres voor een portie vegan pancakes.

Wat ik niet wist, maar wat absoluut belangrijk is om te weten, is dat je voor een vakantie, zakenrijs of overstap in de Verenigde Staten een ESTA nodig hebt. ESTA staat voor ‘Electronic System for Travel Authorization’. Het is dus geen fysiek document, maar een elektronische reistoestemming die je gewoon online kunt aanvragen. Je hoeft dus geen bezoekje te brengen aan het Amerikaanse consulaat, wat bij een visum wel moet. Via VisumBuitenland kun je bijvoorbeeld makkelijk en snel zo’n ESTA USA aan te vragen. Kost drie tientjes per persoon, dus da’s best te overzien.

Zie ik je daar aan het ontbijt?

Vegan American pancakes

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

7 Reacties

Ashley 25 augustus 2020 - 13:10

Dat ziet er echt fantastisch uit!! Hoeveel pancakes haal je uit dit recept?

Reageer
The Veggie Reporter 26 augustus 2020 - 08:36

Ah, bedankt! 5-6, afhankelijk van hoe groot je ze maakt natuurlijk. Enjoy! 🙂

Reageer
Iris 19 september 2020 - 09:09

5 sterren
Wow. Deze zijn zo lekker!! De eerste keer dat ik vegan pancakes eet maar deze zijn lekkerder dan de normale banaan ei pannekoekjes!

Reageer
The Veggie Reporter 19 september 2020 - 09:17

Aaaah, wat fijn om te horen Iris!

Reageer
L.O.V.E. - 8 Duurzame Cadeautips Voor Valentijnsdag 2 februari 2021 - 10:10

[…] jus. Water loopt je in de mond. Make it real en duik de keuken in met bijvoorbeeld het recept van The Veggie Reporter (dank u!). We hebben ‘m onderaan de pagina voor je […]

Reageer
Mireille 14 juni 2021 - 07:01

Ziet er lekker uit. Ik heb geen zelfrijzend bakmeel in huis. Kan ik ze ook maken met havermeel of boekweitmeel? En dan baking soda als rijsmiddel?

Reageer
Miriam Groot 14 juni 2021 - 10:05

Jahoor, dat kan absoluut! De structuur zal dan misschien iets anders zijn, maar nog steeds lekker! Baking soda icm iets zuurs (yog, citroensap, appelazijn) of gewoon bakpoeder werkt.

Reageer

Laat een reactie achter

Rating recept




Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie