Home Blog Boekrecensie: Plantaardige melk

Boekrecensie: Plantaardige melk

door Maaike Wessels

Hou jij er van om zelf je plantaardige melk te maken? Dan is dit een boek voor jou! Wanneer je al bekend bent met de boeken van Fern Green, weet je wat je te wachten staat. Ben je nog niet bekend met deze boekenserie? Lees ook dan rustig even verder.

Welkom bij de Veggie boekenclub! Deze keer recenseert Maaike Plantaardige melk van Fern Green. Benieuwd? Lees snel verder!

Inhoud van het boek

In het boek Plantaardige melk staan basisrecepten om zelf plantaardige melk te maken. Er staan meer dan 65 recepten in om zelf melk te maken en te verwerken in smoothies. Wat een keuze! Er zit vast iets naar je smaak bij. 

Indeling van het boek

Het boekt begint met een inleiding waarin wordt uiteengezet welke producten veganisten gebruiken. De nadruk wordt gelegd op variatie in je eten. Voordat je aan de recepten begint, kun je eerst de tips die genoemd worden ter harte nemen om een nog betere melk of smoothie te maken én leer je waarom deze zo gezond zijn.

Daarna volgen er acht recepten om je eigen plantaardige melk te maken. Je leert hoe je melk maakt van hazelnoten, cashewnoten, macadamianoten, amandelen, pompoenpitten, haver, rijst en pistachenootjes. Wist je dat je ook plantaardige melk van erwten kunt maken? 

Na deze basisrecepten komen er smoothierecepten. Deze zijn opgedeeld in de onderdelen detox smoothies, plantaardige ochtendsmoothies, eiwitrijke plantaardige smoothies en oppeppende plantaardige smoothies. 

Gek op boekrecensies? Lees dan Lisa’s review van Zin en onzin in de supermarkt!

Plaatjes

Alle boeken van Fern Green zijn op een herkenbare manier ingedeeld en vormgegeven. Zo heb je bij de recepten altijd links de ingrediënten en staat rechts het recept met het eindresultaat. Daar staat ook bij wat er zo gezond is aan dit recept. Het boek komt heel clean over: een witte achtergrond bij de foto’s en alleen de nieuwe hoofdstukken hebben een gekleurde, groene pagina. Het is heel erg duidelijk en herkenbaar, maar persoonlijk vind ik het niet heel erg spannend om naar te kijken. 

Plantaardige melk DIY

Het is een leuk boek als je wil leren om je eigen plantaardige melk te maken. De recepten zijn eenvoudig te volgen. Het vergt soms wat (week)tijd voordat je een melk klaar hebt. Ik heb een aantal recepten er uit gemaakt. Ik heb melk gemaakt van hazelnoten, cashewnoten en van haver. Persoonlijk vind ik de drankjes erg romig, maar heb je een behoorlijk aantal noten nodig om de melk te maken. De melk verdunnen is gelukkig eenvoudig: voeg wat meer water toe of laat wat noten weg!

Conclusie

Het is een eenvoudig en duidelijk weergegeven boek waarin je leert hoe je zelf plantaardige melk maakt. Juist door die eenvoud trok het me over de streep om zelf eens een melk te maken. Het is namelijk echt niet zo moeilijk als je denkt! En als je de basis onder de knie hebt, kun je verder met de smoothierecepten die ook in het boek staan.

Plantaardige melk

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan! 

Verder lezen

1 reageren

Plantaardige melk Fern Green, een review – Maaike blogt 22 oktober 2020 - 11:02

[…] ergens van? Dat kan kloppen. Ik heb dit boek namelijk gereviewd voor de Veggie boekenclub van de Veggie Reporter. Sowieso zou ik even een kijkje nemen bij haar. Voor vegan aanbiedingen, hippe vegan dingen, […]

Reageer

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie