Home Blog 6x vegan apps die je op je telefoon wil hebben

6x vegan apps die je op je telefoon wil hebben

door Lotte

Het kan nogal overweldigend zijn om over te stappen naar een plantaardige leefstijl. Gelukkig worden er overal handvaten aangeboden om je te ondersteunen, zoals blogs, Facebook-groepen, kookboeken én apps. Dit zijn zes vegan apps die het leven een stuk makkelijker zullen maken.

HappyCow

De eerste uit het rijtje vegan apps is Happycow. HappyCow helpt je bij het vinden van restaurants met veganistische opties. In vrijwel iedere stad over de hele wereld kun je daardoor gemakkelijk plantaardig eten vinden. Je kunt zelfs zoeken op volledig plantaardige restaurants, ijswinkels, bakkers of supermarkten. Wanneer een restaurant nog niet in HappyCow te vinden is, kun je die via de website gemakkelijk zelf toevoegen. Door de vele gebruikers van de app, zijn er bovendien handige recensies te vinden. Deze app is het downloaden 100% waard (je betaalt hiervoor eenmalig €4,49), want ik gebruik HappyCow tijdens iedere citytrip!

VeganFriendz

Via VeganFriendz kun je recepten vinden en updates ontvangen over bedrijven, die gerelateerd zijn aan veganisme. De app bestaat nog geen half jaar, dus qua inhoud is de app nog vrij beperkt. Zo staan er bijvoorbeeld pas twee veganistische restaurants in de app. Work in progress dus! Het is wel een leuk platform als je jouw plantaardige recepten wilt delen, zonder meteen een foodblog aan te maken.

Dr. Greger’s Daily Dozen

Een favoriet in dit lijstje met vegan apps is Dr. Greger’s Daily Dozen. In deze app kun je bijhouden of je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Je hoeft geen calorieën te tellen of macronutriënten te loggen – het enige wat je hoeft te doen is aanvinken wat je gegeten en gedronken hebt. Het is dus een soort to do-list, maar dan voor eten. Zo staan er per dag bijvoorbeeld drie porties peulvruchten en vijf glazen water op de lijst. In het maandoverzicht kun je zien met welke voedselgroepen je moeite hebt om de aanbevolen hoeveelheid te behalen. Ook kun je een module aanzetten die je helpt om af te vallen. Daar worden bijvoorbeeld ook voldoende slaap en eten zonder afleiding in meegenomen. De app is helemaal gratis.

Vegsafe

Vegsafe is superhandig om te checken of e-nummers, kledingmaterialen en ingrediënten in verzorgingsproducten plantaardig zijn. Je kunt zoeken op product of kiezen om alleen de lijst met plantaardige ingrediënten te bekijken. De app is overzichtelijk en gratis. Zeker de moeite waard om te downloaden als je regelmatig twijfelt over de herkomst van ingrediënten. Bij de e-nummers en verzorgingsproducten staat helaas niet welke schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, dus dit moet je apart opzoeken.

Soosee

Geen veganist die niet gewend is om verpakkingen af te speuren naar dierlijke ingrediënten. Gelukkig is er nu een app die dit voor jou doet! Meet Soosee, de superslimme ingrediëntenscanner. De Soosee-app herkent woorden en licht deze uit, zodat je in één oogopslag kunt zien of het product geschikt is voor jou. Je kunt alle allergenen selecteren, maar ook dierlijke E-nummers of palmolie. Ideaal! In Nederland is het al een hele opgave om te achterhalen welke ingrediënten in producten zitten, laat staan in het buitenland. Gelukkig hebben de makers van Soosee ook daar een oplossing voor. De app vertaalt verpakkingen in meer dan 12 talen, van Frans tot Portugees en van Fins tot Turks. De app is nu alleen nog te downloaden in de App Store. Fingers crossed dat er snel een Android-versie uitkomt!

Vegan Vibes

Je kent de naam Vegan Vibes vast wel van het gelijknamige boek van plantaardig diëtist Lisa Steltenpool. Het boek Vegan Vibes is naar eigen zeggen het ‘meest complete boek over wat plantaardig eten voor jou en de wereld kan doen’. En daar ben ik het helemaal mee eens, dit boek behoort niet voor niets tot mijn lijstje met favorieten. Bij het boek hoort een app met de meest mouth watering recepten – waaronder een aantal recepten uit het boek. Mocht je dus nog niet overtuigd zijn: probeer de gratis app en raak overtuigd!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Beeld: Anomaly via Unsplash

Verder lezen

3 Reacties

Waarom groeipapier een goede keuze is - The Veggie Reporter 14 november 2020 - 21:25

[…] Lees het vorige artikel: 6x apps die je op je telefoon wil hebben […]

Reageer
Nelleke 1 februari 2021 - 11:30

Leuke tips, dankjewel! Ik kende er een paar nog niet, dus toegevoegd. Die Vegsafe leek me ook handig, maar net als Soosee is die ook alleen voor Apple. Althans, ik heb het opgezocht en kon het niet vinden in mijn android toestel.

Reageer
Miriam Groot 1 februari 2021 - 14:55

Fingers crossed voor een Android versie! Dat zou echt te gek zijn 🙂

Reageer

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie