Home Blog Boekrecensie: DOG. EAT. PLANT.

Boekrecensie: DOG. EAT. PLANT.

door Rachel Meertens

In DOG. EAT. PLANT. vind je alle (wetenschappelijk onderbouwde) informatie rondom diervriendelijke voeding voor honden. Dit is onze review!

Welkom bij de Veggie boekenclub! Deze keer recenseert Rachel DOG. EAT. PLANT. van Lisette Kreischer & Rick Scholtes. Benieuwd? Lees snel verder!

DOG. EAT. PLANT.: vegan eten voor honden

In DOG. EAT. PLANT. wordt op toegankelijke en wetenschappelijke manier beschreven hoe je jouw viervoeter het beste kunt voeden. Dit wordt vanuit verschillende hoeken benaderd: wat is het beste voor de gezondheid van je hond, wat is het beste voor het milieu en er wordt stilgestaan bij de gevolgen voor de dieren die in veel hondenbrokken verwerkt worden.

Overweldigend?

Het is een prettig leesbaar boek waarbij ik me niet opgedrongen voelde om te doen wat volgens de auteur het beste is. Er wordt duidelijk uitgelegd welke overwegingen je kunt maken wanneer het aankomt op het voeden van je hond. Dit wordt gedaan met wetenschappelijke onderbouwing en met praktische tips. Het lijkt nogal wat om over te stappen op een plantaardig dieet, maar ik heb geleerd dat dit eigenlijk wel meevalt. Door dit boek weet ik meer over wat mijn hond Loeki nodig heeft en weet ik dat ik hem alles kan geven wat hij nodig heeft op een manier die bij mijn idealen past (plantaardig dus). Er worden handige tips gegeven er worden sites vermeld die je kan raadplegen, er worden ervaringen gedeeld en er worden zelfs recepten gedeeld. Bovendien staan er veel mooie foto’s van knappe honden in het boek. 

Gek op boekrecensie? Lees dan die van Insta Perfect!

Af en toe is het onduidelijk waar de alinea zich vervolgt, doordat de citaten door de lap tekst heen lopen, maar naar mijn idee doet dit niets af van de leesbaarheid.

Aanrader?

Conclusie: Ik zou het vooral aanraden aan mensen die zelf ook een hond hebben. In dat geval wordt je uitgenodigd om kritisch na te denken over wat je je hond voorschotelt. Als je om bent, kun je gelijk aan de slag met de praktische tips!

Dog eat plant boek

DOG. EAT. PLANT.
Lisette Kreischer & Rick Scholtes
Uitgerverij Tree Books
ISBN 978 90 830976 1 9 
Prijs: 24,99

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie