Home Blog Goed nieuws! Real Madrid en Meatless Farm bundelen krachten

Goed nieuws! Real Madrid en Meatless Farm bundelen krachten

door Frida

Op de site van Meatless Farm verscheen deze week een verrassend bericht. Het bedrijf, dat één van Europa’s snelst groeiende plantaardige voedingsbedrijven is, gaat een samenwerkingsverband aan met een van de grootste topvoetbalclubs van de wereld. Real Madrid en Meatless Farm willen samen mensen stimuleren duurzamer te gaan eten. Het middel: voorlichting en onderwijs. 

Mannen, sport, vlees, barbecue, spiermassa – in dat rijtje heeft ‘vegan’ niet lang thuisgehoord. Wat ons betreft is dit überhaupt geen rijtje van begrippen die per se hand in hand moeten gaan, maar daar lijkt op verschillende plekken in de samenleving anders over te worden gedacht. Kijk maar eens naar reclames en producten ‘speciaal voor mannen’.

Doordat mensen als tennisser Novak Djokovic en F1-coureur Lewis Hamilton zich hard maken voor een vegan lifestyle, komt ‘veganisme voor mannen’ steeds meer uit het verdomhoekje. Ook de documentaire The Game Changers maakte veel los en gaf een bijzondere kijk op vegan eten voor (top)sporters. Hoe sporten op hoog niveau prima samengaat met plantaardig eten. Dat het zelfs beter zou zijn dan vlees eten voor herstel, prestaties en meer spierkracht. Nu begeeft ook voetbalclub Real Madrid zich op het vegan pad.

Krachtig statement van Real Madrid en Meatless Farm

Samen met het bedrijf Meatless Farm brengt de voetbalclub een krachtig statement naar buiten. Het belang van minder vlees eten om de gezondheid te stimuleren is voor hen essentieel. Daarbij zal het de verwoestende impact op het milieu te beperken. De voedingsdeskundigen van Real Madrid zijn bij de samenwerking betrokken om te laten zien dat het eten van plantaardige producten past binnen het menu van (prof)voetballers. De spelers zullen hun ervaringen hiermee delen.

De samenwerking kwam tot stand nadat Real Madrid zich als eerste voetbalclub had aangemeld voor deelname aan de VN Global Compact – het grootste collectieve duurzaamheidsinitiatief ter wereld – en gedurende de renovatie van het iconische Bernabéu stadion dat vier jaar zal duren en tot efficiënter en duurzamer gebruik van de grond zal leiden. 

De ideale partners

De oprichter van Meatless Farm, Morten Toft Bech, is blij met de samenwerking. “Real Madrid is de ideale partner voor ons in deze missie – voetbal is de grootste sport ter wereld en Real Madrid is een van de grootste clubs. De relatie tussen een voetbalclub en zijn fans is uniek. Ze zijn nauw en levenslang betrokken en de fans van Real gelden wereldwijd als het meest trouw aan hun club, waardoor de invloed en het bereik van de club ongeëvenaard is,” vertelt Toft Bech. “[…] onderzoek heeft aangetoond dat de fans van Real gezondheid en milieuproblematiek hoog in het vaandel hebben staan,” gaat hij verder. “De club deelt dus onze waarden, maar het is vooral van groot belang dat de fans dat ook doen.”

Ook Emilio Butragueño, de directeur van Real Madrid, is verheugd over de samenwerking. “Meatless Farm brengt duurzaamheid en voeding samen. Dit zijn twee elementen die centraal staan voor Real Madrid als club en in zijn bedrijfsstrategie. Als wereldmerk kunnen we een belangrijke rol spelen door de samenleving te betrekken in het tot stand brengen van echte veranderingen. Deze veranderingen zullen bijdragen aan een duurzamere wereld, onze gezondheid. En hopelijk zullen ze ook onze prestaties verbeteren.”

De missie van Meatless Farm

Het is Meatless Farms missie om de wereld minder afhankelijk te maken van de intensieve veehouderij en een duurzamer ecosysteem voor voeding te creëren die de biodiversiteit zal herstellen. Dit jaar moet volgens het bedrijf hét omslagpunt voor het alternatief voor vlees worden.

Benieuwd naar hun vegan vleesopvolgers? Je vindt Meatless Farm bij Jumbo, Crisp, Gorillas en Vegan Fresco.

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Bron: Meatless Farm. Beeld: Meatless Farm.

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie