Home Blog Vegan sushi bestellen is nu mogelijk, SushiPoint zet de eerste stap + review

Vegan sushi bestellen is nu mogelijk, SushiPoint zet de eerste stap + review

door Willemijn van Elderen

Hiragana (‘sushi’ in het Japans) kost best wel wat tijd om zelf te maken, en als we eerlijk zijn, hebben we daar niet altijd even veel zin in. Het goede nieuws is dat dat ook niet meer hoeft! SushiPoint zet namelijk de eerste vegan sushi op het menu!

Vegan sushi met ZeaStar

SushiPoint maakt bij bereiding van deze plantaardige opties gebruik van het merk ZeaStar. Een hoop van de producten van dit merk kwamen we al tegen bij de Jumbo, zoals no tuna en zalmon sashimi. SushiPoint geeft aan met deze stap de eerste grote onderneming te zijn die plantaardige vis op het menu zet! Vegan sushi bestellen was nog nooit zo makkelijk.

Toegenomen interesse

De interesse in plantaardige opties neemt met sneltreinvaart toe. Dit vanwege de eigen gezondheid, het verkleinen van de ecologische voetafdruk, het stoppen met overbevissing en een meer recente reden; overspringende virussen van dier op mens. Om kennis te vergaren over overbevissing en de invloed van de visserij op het milieu, is de nieuwe documentaire SeaSpiracy op Netflix een aanrader. 

Zelf vegan sushi maken kan natuurlijk ook! In het gratis e-book Goeie Grutjes! vind je een variant op originazu, een sushi sandwich. Of probeer deze vegan sushi taart!

vegan sushi taart

Review vegan sushi

Bezorging

Uiteraard wilden we de vegan sushi van SushiPoint proeven — en dat mocht! Daar begon de goede service van SushiPoint al. Zij waren namelijk bereid om te sushi langs te brengen op een door mij gewenste dag én tijd. Ongeveer een half uur voor de bezorgtijd werd ik gebeld door SushiPoint Tilburg met de vraag of tien minuten eerder ook uitkwam. Dit vond ik zeer netjes. De bezorger was op tijd en vriendelijk. 

De presentatie

De tas die ik kreeg, was goed gevuld. Het was niet zomaar een proeverijtje. Echt service dus. Alles zat netjes in aparte doosjes verpakt. Bij het openmaken van de doosjes ziet het eruit als een kunstwerk, tot garnering aan toe. Inclusief een doosje met stokjes, servetten en sojasaus. De warme hap zat netjes apart verpakt in een zakje.

Het moment der waarheid

De warme hap was als eerste aan de beurt. Dit was de Vegan Lemon Ebi Fry. De ‘lemon’ was zeker te proeven maar was absoluut niet overheersend. Ondanks dat het gefrituurd is, vond ik het niet té vet. De textuur is in het begin een beetje apart en misschien wennen, maar dat doet niets af aan de smaak.

Hierop volgde de Tartare mango vegan. Deze bestaat uit ‘mangotartaar met komkommer op een bedje van rijst, gerold in komkommer.’ De combinatie van het zoete van de mango en het frisse van de komkommer zorgt voor een overheerlijke balans tussen smaken. Wanneer gedipt in sojasaus krijgt het geheel een extra dimensie van smaak.

vegan mango sushi sushipoint

Happy Vegan box

Last but not least; de Happy Vegan box. Hierbij vroeg ik me echt heel sterk af of de ‘zalm’ variant wel echt vegan zalm was. Het had alle kenmerken van echte zalm; de kleur, de geur en de smaak. Eerlijk gezegd ben ik tot op heden nog steeds niet achter of deze wel echt vegan was! Deze sushi-variant leek namelijk niet hetzelfde te zijn zoals afgebeeld in de folder of op de website. UPDATE: het bleek echt vegan!

Verder zat in de box ook de Nigiri Miami. Een bedje van rijst met een schijfje avocado als top, omgebonden met een strookje zeewier. Deze variant zal ik beschrijven als zeer ‘licht’. Een zeer verfrissende smaak tussendoor. Niet heel vernieuwend, want deze vind je in elk sushirestaurant, maar daarom absoluut een essentieel onderdeel van de bestelling.

De laatste uit deze box was de Vegan Lemon Ebi (niet te verwarren met de eerder genoemde Vegan Lemon Ebi Fry). Deze is als volgt te omschrijven: je weet niet wat je allemaal proeft. In de goede zin. Er komen ontzettend veel smaken bij elkaar bij het nemen van een hap. Try it yourself!

Conclusie

SushiPoint heeft zich van zijn beste kant laten zien. Er was niets op de service en smaak aan te merken. De presentatie zag er super uit en alles was netjes verpakt. Naast sojasaus was ook de wasabi meegeleverd. Dit is echter wel voor de liefhebbers, ik kreeg het al heet bij de geur. Ik ben blij dat SushiPoint met vegan alternatieven is gekomen. Zeker voor vegans die de echte smaak van vis missen, is SushiPoint een uitkomst!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie