Home Beauty en verzorging Review: INIKA make-up van Biocare

Review: INIKA make-up van Biocare

door Willemijn van Elderen

Moeite met het vinden van de juiste kleur foundation? Met dit probleem is Biocare bereid om te helpen. Zij zijn zo vriendelijk geweest om mij cosmetica producten te laten testen en op deze manier make-up te vinden die bij mijn huid past. In deze INIKA make-up review lees je of dat is gelukt!

Aansluitend advies

Om mij door dit probleem heen te helpen is er contact geweest met een (vriendelijke) medewerker. Er werd gevraagd om een foto zonder verzorgingsproducten en zonder make-up te mailen. Dit was voor mij best een drempel aangezien ik niet zonder make-up de deur uit ga. Mijn huid is buitengewoon bleek en ik heb erg rode wangen. Ik heb uiteindelijk mijn angst overwonnen en een foto opgestuurd. Aan de hand hiervan konden zij adviseren welke make-up het beste zou zijn voor mijn huid. Ik ben akkoord gegaan met de selectie en deze zou de volgende dag geleverd worden.

In het pakket voor de INIKA make-up review:

inika make-up review

Review INIKA make-up: de verpakking

Het pakketje werd, precies zoals afgesproken, de volgende dag geleverd. Er valt niets aan te merken op de presentatie van de spullen. Deze worden in een doosje geleverd, verpakt in groen papier wat het nog even nét iets chiquer maakt. De kartonnen doosjes stralen net zo veel luxe uit als de verpakkingen van de make-up zelf. We kunnen stellen dat over de presentatie goed is nagedacht, dit maakt dat je zo snel mogelijk alles uit wil gaan proberen.

Lees ook: Zero waste gezichtsverzorging: dit zijn de essentials

Ervaringen

Nu komt het moment der waarheid. Hieronder zal ik per product beschrijven wat mijn bevindingen zijn, kijkend naar zowel kleur als kwaliteit en eigenschappen.

Radiant Glow

Dit is een primer, die je als laag onder je foundation draagt. Dit zorgt ervoor dat de foundation egaal aangebracht kan worden. Het verzorgt de huid en geeft een natuurlijke glans. Het flesje ziet er mooi uit, echter heeft deze ook een nadeel. Misschien ben ik niet zo handig, maar ik had even nodig om er achter te komen hoe het flesje open moest. Hier zat een pipetje in om de Radiant Glow aan te kunnen brengen op het gezicht. De primer heeft een relatief frisse maar tegelijk ook sterke geur. Dit is natuurlijk een kwestie van smaak. Na aanbrengen duurt het relatief lang voordat de primer is ingetrokken of opgedroogd.

Liquid Foundation in de kleur Porcelain

Naar de foundation keek ik erg uit. Zeker omdat ik de hoop had dat deze mijn probleem op zou lossen! Ik heb deze aangebracht met een kwast, over de laag Radiant Glow. Dit ging niet zonder slag of stoot aangezien ik bij iedere veeg met de kwast, de foundation er juist áf veegde.

Ik kreeg deze dag de foundation er niet goed op, dus ik besloot om Biocare een mailtje te sturen met de vraag wat ik hieraan kon doen. Mijn bericht werd doorgestuurd naar een make-up artist. Deze gaf aan dat de primer wellicht nog niet opgedroogd was. Ook kreeg ik de tip om de foundation met de primer te mengen.

Helaas te donker

De volgende ronde probeerde ik de foundation aan te brengen zonder primer. Dit zorgde wel dat deze makkelijker aan te brengen was, echter was de kleur helaas, wederom te donker. Hierna heb ik geprobeerd om de primer extra lang de tijd te geven om op te drogen en bood de foundation nog een kans. Helaas mocht dit niet baten.

Bij mij heeft de foundation een ‘veeg-effect’. Hiermee wil ik zeggen dat iedere gemaakte veeg van de kwast zichtbaar blijft. Zelfs na kwasten-wissel bleef dit het geval. De tip die ik kreeg wat betreft kleur, was het voorstel om meerdere kleine samples te bestellen en deze te mengen in de goede kleur. Wat een beetje lastig is met een ontzettend bleke huid en een tijd tekort in de ochtend. Ik moet heel eerlijk zijn en toegeven dat dit een teleurstelling was. Wat betreft geur en verpakking valt niets aan te merken.

Bronzing Powder Sunkissed

Vanwege mijn bleke huid moet ik oppassen met donker getinte poeders en crèmes. Het is natuurlijk ontzettend positief dat deze poeder veel pigment heeft! Hierdoor hoe je niet te twijfelen of er wel iets aan de kwast zit. Ook ik kan deze gebruiken, echter moet ik wel oppassen met de hoeveelheid poeder aan mijn kwast, om bruine strepen op mijn gezicht te voorkomen. Er zit een klein leuk spiegeltje in het doosje waardoor je deze ook mee kunt nemen!

Curvy Mascara

Persoonlijk ben ik niet heel moeilijk met mascara. Over het algemeen hou ik van het dramatische effect van sommige mascara’s. Deze mascara heeft dat niet. Er komt genoeg mascara uit, maar geeft wel een elegant, subtiel effect. Ik heb van mezelf donkere, lange wimpers dus dan geeft dit niet. 

Lip Crayon

Wat leuk is aan het Lip Crayon, is het feit dat het te gebruiken is als lippotlood én als lipstick. Het potlood heeft geen aparte smaak: natuurlijk, zoals hout. Er komt relatief veel pigment vanaf. De Lip Crayon is ook zacht bij het kleuren, waardoor het makkelijk aan te brengen is. De kleur was even wennen, omdat ik meestal donkerdere kleuren draag. Hij paste echter zeker bij mijn huid en stond ook goed. Deze kan ik dus wel aanraden!

Conclusie

Ondanks een aantal missers zijn er dus ook positieve kanten aan het verhaal. Of ik de producten aan moet bevelen durf ik niet zeker te zeggen. Wellicht werkt het bij andere huidtypen of -kleuren beter.

Ook gezien de prijs ben ik bang dat ik toe moet geven dat ik deze producten niet nog een keer zal kopen. Dit staat natuurlijk verder los van de service en de presentatie van de producten. Wellicht hebben jullie andere ervaringen met de make-up van INIKA! Deel je review met ons door een reactie te plaatsen onder dit bericht!

inika make-up review

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

1 reageren

Marianne B 26 april 2021 - 15:28

Makeup van Inka ook een paar keer geprobeerd maar steeds viel het mij tegen en ben ik ermee gestopt, super jammer.

Reageer

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie