Home Beauty en verzorging “Waar blijft je ‘big gesture’?”

“Waar blijft je ‘big gesture’?”

door Aline

Columniste Aline schrijft over houden van je lichaam. Hoe we ons lichaam vaak afkeuren, maar dat het nu tijd is voor de ‘big gesture’, precies zoals in de film!

Zoals in de film

Het is net als in een film: een meisje denkt verliefd te zijn op een jongen die van een afstand perfect lijkt. Totdat ze hem van dichtbij leert kennen. Op dat moment beseft ze dat ze eigenlijk verliefd is op die beste vriend die ze al jaren naast zich had en altijd heeft onderschat, maar die veel beter bij haar past.

Zo doen we ook soms met ons lichaam. Jaren van ons leven worden soms verspild aan het wensen voor een ander, in onze ogen, mooier lichaam.

Lees ook: “Ik stond altijd huilend in het pashokje”

Onzeker zijn over je lichaam

Het begint vaak zo vroeg als in de tienerjaren. We zien allerlei dingen die mis zijn met onszelf en willen graag wat meer lijken op die meisjes van de advertenties. Dat afkeuren van je eigen lichaam blijft soms jaren hangen.

Als je later wat foto’s terugkijkt denk je vast: wat was ik toen mooi, waarom was ik toen zo ontevreden, wat een onzin! Op je foto’s als tiener, op je foto’s als twintiger, op je foto’s als dertiger – elke keer weer die gedachtegang. En zo merken we dat we al die tijd ontevreden waren met dat prachtig lichaam dat wij al hadden. Wat stom dat wij dat ons toen niet realiseerden. We hadden alleen ogen voor dat andere lichaam dat we toen wilden, in plaats van dat we beseften dat we al het lichaam hadden dat bij ons past.

De ‘big gesture’

In films komt vaak aan het einde die ‘big gesture’, het grote gebaar. Het meisje beseft dat ze verkeerd zat en probeert het goed te maken. Ze probeert alsnog die goede oude vriend te overtuigen dat ze hem nu wél ziet zitten. Sterker nog: dat ze altijd al van hem hield en dat ze hem nooit meer over het hoofd zal zien.

In het echte leven is het allang tijd voor die ‘big gesture’. We moeten dringend vrede sluiten met ons lichaam. Het is er al lang voor ons, maar wij hebben het steeds onderschat en afgekeurd. Kies voor jezelf, voor wat je uniek maakt – óók in je lichaam. En mocht je er iets aan willen verbeteren, doe dat omdat je ervan houdt en er het beste mee voor hebt. Niet omdat je het afkeurt.

Deze column is geschreven voor Aline: mens, vrouw, moeder, expat en vegan. Altijd bezig met het observeren van mensenlijk gedrag. Wat zij hiervan leert, deelt ze graag hier met ons en op @alineindutch.

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en heel veel andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie