Home Blog “Ik stond altijd huilend in het pashokje”

“Ik stond altijd huilend in het pashokje”

door Miriam Groot

Blij met mijn borsten? Dat zal ik niet worden, dacht ik. Nooit lukte het mij om de juiste maat te vinden – tot nu. Benieuwd naar mijn verhaal? Lees het hier!

Niet blij met mijn borsten

Ik kan op die ene hand die ik heb niet tellen hoe vaak ik huilend in het pashokje van een lingeriewinkel heb gestaan, omdat ik niet gelukkig was met de borsten die ik in de spiegel zag. Daarbij waren ze altijd groter dan die van mijn vriendinnen.⁠ Er werd over gepraat achter mijn rug om, maar het werd me ook gewoon in mijn gezicht gezegd. Of er werd gulzig naar gekeken. Op Lowlands ben ik een keer keihard uitgelachen, omdat ze uit mijn hemdje vielen terwijl ik de tent uit kroop.⁠

Borsten verkleinen

Op mijn achttiende heb ik mijn borsten laten verkleinen. Ik was er helemaal klaar mee. Met de rugpijn, met de nekpijn én met de opmerkingen en blikken. Ik ‘bestelde’ een C (en hoopte op een borstlift), maar ‘kreeg’ twee hangende D’s (dacht ik). Nou ja, prima. De last was in ieder geval letterlijk van mijn schouders gevallen. Ik heb bijna een kilo aan borst in het ziekenhuis mogen achterlaten en ik zou het zo weer doen.⁠

Toch lukte het me nooit om een goede BH te kopen. Ik heb mijn borst minstens twee keer laten opmeten en steeds kwam daar de maat 80D uit, maar ze bleven boven het randje uitsteken. Steeds wanneer ik voorover bukte, moest ik er goed op letten dat ik niet wéér in zo’n Lowlandssituatie terechtkwam. Dit heeft zo’n zes jaar geduurd.⁠

SuperBra: de perfecte lingeriewinkel

Tot ik SuperBra binnenliep, een behawinkel met filialen in Rotterdam en Utrecht die net zo actief als ik, actiever zelfs, ALLE lichamen viert. Maar echt, we matchen zo goed in onze missie! Na een fantastische, corona proof BH fitting, kwam ik erachter dat ik geen 80D, maar 75G heb.⁠ Schrok ik van de maat? Nee, ik was door het dolle heen dat ik eindelijk iets heb wat me past. Als ik nu buk, blijven ze gewoon zitten. Dat heb ik nog nooit meegemaakt! Ik weet bijna zeker dat de maat die jij nu draagt NIET jouw maat is (mocht je een beha dragen of nooit een fitting bij een goede winkel als SuperBra hebben gedaan).⁠

Waarom ik dit best wel persoonlijke verhaal deel? Omdat ik nu eindelijk lachend in een pashokje van een lingeriewinkel kan staan. En dat gun ik iedereen.

Lees ook: Sustainable sex: zo doe je dat!

Q&A met SuperBra

Dit verhaal deelde ik al eerder op Instagram. Hieruit ontstonden veel vragen over het kopen van een bh, duurzame bh’s kopen en of opmeten geld kost. Ik stelde jullie vragen aan Getter van SuperBra. Dit zijn haar antwoorden!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie