Home Blog Vegan BBQ in plaats van barbecue vleeslobby bij de Tweede Kamer

Vegan BBQ in plaats van barbecue vleeslobby bij de Tweede Kamer

door Miriam Groot

De BBQ van de vleeslobby voor politici is afgelast door corona, maar Diervriendelijk Nederland bedacht daar wat op: een vegan barbecue afhaalbuffet bij de Tweede Kamer! Zo kan het dus ook.

Een vegan barbecue buffet

Op donderdag 1 juli is het plein voor de Tweede Kamer de place to be. Diervriendelijk Nederland organiseert dan namelijk voor het zesde jaar op een rij een klimaat- en diervriendelijke barbecue. Dit is de plantaardige tegenhanger van de parlementaire barbecue van de vleeslobby. De jaarlijkse lobby-barbecue van de vleesindustrie gaat dit jaar voor de tweede keer niet door vanwege de heersende pandemie.

Diervriendelijk Nederland past dit jaar net als in 2020 de diervriendelijke barbecue aan in Corona-proof buffet-vorm. De dierenvrienden zien het succes van dit initiatief ieder jaar weer groeien. Het doel is om de vleeslobby barbecue van de vleesindustrie op den duur geheel te vervangen.

Geen reden voor een feestje

De parlementaire barbecue van de vleeslobby ging vorig jaar voor het eerst in 43 jaar niet door. De website van de barbecue van de vleesindustrie meldt dat er ‘geen reden is voor een feestelijk evenement.’ Volgens voorzitter Adrie van Steijn van Diervriendelijk Nederland is de vleesindustrie überhaupt geen reden voor een feestje. “Immens dierenleed, ernstige klimaatschade, de schade aan de volksgezondheid en het wereldvoedselprobleem: deze verderfelijke sector is verantwoordelijk voor heel veel lijden en sterven.”

Lees ook: Alle glutenvrije, vegan vleesvervangers op een rij

Geen evenement

De Klimaat- & Diervriendelijke BBQ van Diervriendelijk Nederland is geen evenement. Het is een vrije uiting van de mening en een vorm van protest, op basis van de levensovertuiging van diervriendelijke burgers.

Helaas kun je niet zomaar langswippen. Alleen genodigden – politici, medewerkers en (parlementaire) media zijn na aanmelding welkom te komen afhalen op het Plein in Den Haag. Bij vorige Diervriendelijke Parlementaire BBQ’s kwamen vele Tweede Kamerleden, waaronder Lilianne Ploumen van de PvdA, Rob Jetten van D66, ministers Kaag en Schouten en de voormalige burgemeester van Den Haag Pauline Krikke langs.

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Bron: Diervriendelijk Nederland

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie