Home Recepten Vegan hartige tompouce met avocadomousse

Vegan hartige tompouce met avocadomousse

door Miriam Groot

Fop je familie met deze vegan hartige tompouce! Hoe mooi ziet deze tompouce met avocadoroom en vegan ‘zalm’ eruit?! Een heerlijk bijgerecht voor tijdens een luxe diner.

Het recept komt uit het kerstnummer van de Allerhande uit 2020, maar was (natuurlijk) niet vegan. Daar heb ik even verandering in aangebracht.

Vegan hartige tompouce

Ooit een vegan hartige tompouce geprobeerd? Ik snap dat je denkt aan een zoet gebakje met gele room en roze glazuur, maar een hartige tompouce is een fantastisch voor- of bijgerecht. De gele room wordt een frisse avocadoroom en als topping gebruiken we hier een veganistische variatie op zalm met mierikswortel of wasabimayonaise.

Hoe maak je vegan zalm?

Het merk Vegan Junkstar verkoopt een variatie op sashimi van zalm. Deze kun je vinden in een aantal Jumbo’s. Werkt perfect op deze hartige tompouce. Liever zelf maken? Probeer dan deze gerookte zalm van wortel! Super smaakvol en stiekem ook heel gezond.

Everything you make, I can make vegan!

Allerhande kerstrecepten

Hebben jullie het kerstnummer van de Allerhande al doorgebladerd? Beetje teleurstellend, niet? Zo weinig vegan, terwijl het zo goed mogelijk is! In samenwerking met Lekker Vega en de Vegetariersbond mag ik met een aantal fantastische receptontwikkelaars en vegan bloggers een zootje recepten uit de Allerhande veganizen. Zie hier mijn (eerste) bijdrage, een veganistische crème brûlée van kokos. Ik heb er een video van gemaakt, maar je kunt verder scrollen voor het uitgeschreven recept.

De rest van de recepten kun je vinden op Instagram. Neem vooral ook een kijkje op de websites van Lekker Vega en op die van de Vegetariërsbond!

vegan hartige tompouce
vegan hartige tompouce

Vegan tompouce van avocadomousse en ‘zalm’

Miriam Groot
Fop je familie met deze vegan hartige tompouce! Hoe mooi ziet deze tompouce met avocadoroom en vegan ‘zalm’ eruit?! Een heerlijk bijgerecht voor tijdens een luxe diner.
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bijgerecht, Tussendoortje
Keuken Dutch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 4 plakjes bladerdeeg
 • 1 avocado
 • 60 g vegan haver fraîche
 • 1 el bieslook
 • 1 el citroensap
 • 100 g vegan ‘zalm sashimi’ óf gerookte ‘zalm’ van wortel check het recept op veggiereporter.com
 • 1 1/2 el vegan mierikswortel online óf mayolijn met wasabi
 • Zout en peper naar smaak

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd een reep van 3 cm van de plakjes bladerdeeg en snijd van de korte zijde nog een plak van 3 cm, zodat je weer een vierkantje hebt. De afsnijdsels kun je gebruiken voor iets anders. Halveer de vierkantjes zodat 2 rechthoeken ontstaan.
 • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en leg daar weer een vel bakpapier op. Wacht ca. 5 min. tot de plakken ontdooid zijn en leg de braadslede er bovenop, zodat het gewicht op het bladerdeeg drukt. Bak in 15 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven, maar keer de plakjes na 10 min. om.
 • Doe ondertussen de avocado met de haver fraîche, bieslook, citroensap en ¼ tl zout in een hoge maatbeker. Pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper. Vul de spuitzak met de avocadomousse en leg in de koelkast tot gebruik.
 • Snijd de vegan ‘zalm’ strak op maat ter grootte van de bladerdeegplakken, of maak de gerookte wortel’zalm’*.
 • Besmeer 4 plakjes bladerdeeg met de mierikswortel of een mengsel van mayolijn met wasabi naar smaak (I like it spicy) en beleg precies met de stukjes ‘zalm’. Spuit op de andere bladerdeegplakjes een sierlijke laag avocadomousse.
 • Dek af met de met ‘zalm’ belegde plakjes. Serveer direct.
Trefwoord feestje, kerst
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Rating recept
Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie