Home Blog Boekrecensie: Lekker Plantaardig Scheurkalender

Boekrecensie: Lekker Plantaardig Scheurkalender

door Lisa

Deze plantaardige scheurkalender geeft je elke dag nieuwe inspiratie en informatie over gezond, bewust en plantaardig eten. Dit is de eerste Nederlandse vegan scheurkalender en lijkt mij perfect om cadeau te geven (of krijgen) om zo 2021 goed te starten!

Welkom bij de Veggie boekenclub! Deze keer recenseert Lisa de Lekker Plantaardig Scheurkalender. Benieuwd? Lees snel verder!

Voor ieder wat wils

De Lekker Plantaardig scheurkalender staat vol met recepten, die worden afgewisseld met voedingsweetjes in het weekend. Het is een mooie manier om iemand te inspireren om plantaardig te eten, maar ook als je al plantaardig eet krijg je vast wat nieuwe ideeën voor lekkere recepten. Er zijn veel verschillende recepten opgenomen in de scheurkalender: voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten maar ook taarten en drankjes. Bij het doorbladeren (want ik wil de kalender wel bewaren tot het nieuwe jaar) kwam ik al recepten tegen voor een smoothie, bananencake, soep, vegan feta, stamppot, salades of risotto. 

Duurzaamheid

De makers hebben bij de keuze van de ingrediënten zoveel mogelijk gebruik gemaakt van makkelijk verkrijgbare spullen uit het seizoen en zoveel mogelijk van dichtbij (soms zelfs uit je tuin). Het zijn redelijk eenvoudige gerechten, dus makkelijk te maken. Daarnaast staan er bij vele gerechten ook vegetarische opties benoemd, voor dat familielid of die vriend voor wie volledig plantaardig eten nog een te grote stap is. Daarnaast is het leuk om te noemen dat de kalender CO2-neutraal geproduceerd is middels Europese groene stroom en compensatie van uitstoot. Er is gebruik gemaakt van papier met het FSC-keurmerk.

15 vegan friendly cadeautjes onder de 15 euro

De looks

De buitenkant van de scheurkalender heeft een vrolijke en kleurrijke opdruk. De binnenkant is zwart-wit en rustiger uitgevoerd. Dit maakt de binnenkant mogelijk wat saaier, maar houdt het wel overzichtelijk. Er zijn geen foto’s toegevoegd maar op enkele plekken wel tekeningen die het geheel opvrolijken. 

Op naar 2021!

Ik kijk er naar uit om in het nieuwe jaar iedere dag nieuwe receptinformatie op te doen en ben benieuwd welke nieuwe voedingsweetjes ik ga tegenkomen. Dit lijkt me een perfect kerstcadeautje (bestellen via gaiagoods.nl of in de lokale boekenwinkel!) om mensen om je heen te laten kennismaken met plantaardig eten, maar ook zeker voor jezelf. Als je de verschillende dagen er niet uitscheurt, heb je namelijk een nieuw vegan kookboek!

Lekker Plantaardig Scheurkalender
Chantal Overgaauw (oudersvannature.nl en moestuinierenmetkinderen.nl)
Woordlicht 
€15,99 bij Gaiagoods
ISBN 9789082973129

Lekker Plantaardig scheurkalender

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie