Home Nieuws Fastfood-liefhebbers opgelet! Beyond Meat gaat samenwerken met grote Fastfood ketens

Fastfood-liefhebbers opgelet! Beyond Meat gaat samenwerken met grote Fastfood ketens

door Willemijn van Elderen

Niet alleen de McDonald’s liefhebbers zijn de gelukkigen, ook fans van KFC, Taco Bell en Pizza Hut worden verwend! Beyond Meat gaat hen namelijk helpen vegan items aan het menu toe te voegen.

Beyond Meat ontwikkelt vervangers voor kip, rundvlees en ei

Na het succes van de vegetarische kipnuggets bij de McDonalds werd het toch wel tijd om ook een vegan item aan het menu toe te voegen. Beyond Meat staat daarom voor deze ketens klaar. Zo is Beyond op veel fronten tegelijk hard voor ‘ons veganisten’ aan het werk! Bij de McDonalds is de McPlant burger in ontwikkeling, bij Pizza Hut wordt er hard gewerkt aan een plant-based pizza en voor de taco fans onder ons misschien zelfs vegan taco vullingen. Over het algemeen is Beyond Meat druk bezig met het ontwikkelen van smakelijke vervangers voor kip, rundvlees en ei.

McDonalds geeft aan dat deze samenwerking “de klant meer keuzes biedt wanneer zij een bezoek brengen aan het fast-food restaurant“. Waar in 2019 al de PLT (Plant, lettuce and Tomato) burger in Canada werd getest, ook met de hulp van Beyond Meat, blijkt er nu toch écht een alternatief te komen voor vegans. 

Wanneer McDonald’s in Nederland vegan eten zal serveren

De plantaardige ontwikkelingen op de menu’s lijken steeds sneller en uitgebreider. Er is al een test geweest in Amerika met plant-based kipstukjes voor KFC. Daarnaast werd een ‘Beyond Italian Sausage Pizza’ bij de Amerikaanse Pizza Hut gelanceerd, maar deze kwam al snel dichterbij: de pizza ook werd ook verkocht op locaties in Londen. Ook een samenwerking met Pepsico is aangekondigd. Zij zullen samen met Beyond Meat snacks ontwikkelen op plantaardige basis. Wanneer de plantaardige opties naar Nederland komen, is nog niet bekend.

Nederlanders met vegan ‘fast-food-cravings’ moet helaas nog even geduldig zijn, maar het begin is er! Kun je niet wachten? Maak zelf je burger!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Bron: Beyond Meat, CNN

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie