Home Diner Vegan hamburgers Mexican style

Vegan hamburgers Mexican style

door Jedidjah

De supermarkt ligt vol kant-en-klare vegan hamburgers, maar hoe leuk is het om je eigen burgers te kneden en naar smaak te maken? Binnen 25 minuten tover jij deze vegan burgers in Mexicaanse stijl op tafel.

Vegan hamburgers voor een kleiner budget

Daar zijn we weer! Tijd om weer eens samen de keuken in te duiken voor de rubriek Vegan bonuskoken met Jedidjah. Deze week is de Naturli én Beyond Meat in de bonus, dus daar gaan we even gebruik van maken. Je kunt voor dit recept het vegan gehakt van beide merken gebruiken, of de burgers kneden tot gehakt. Ook de Kaiser broodjes, vegan friendly krulfrietjes van Lamb Weston en avocado’s zijn afgeprijsd. Dat betekent: Mexicaans geïnspireerde vegan hamburgers met avocado mayonaise en krulfrietjes! 

Bonuskoken met Jedidjah!

Vorige keer maakte ze een wokgerecht met noedels, tofu en groente, maar je kunt Jedidjah ook kennen van de eerdere recepten die zij voor The Veggie Reporter maakte. Denk bijvoorbeeld aan de  Traditionele vegan bolognese, een Chocolade tulbandcake met tahin sinaasappelglazuur en deze Tofu masala spiesjes met komkommer tomaat raita.

We love vegan aanbiedingen

Ben je benieuwd naar alle andere lekkere dingen die afgeprijsd zijn? Check dan de nieuwste aanbiedingen voor deze week! Met heel veel liefde speuren we met ons aanbiedingenteam elk weekend alle supermarktfolders door. Zo proberen we veganistisch eten overzichtelijk en toegankelijk te houden. Deel ze vooral met je vrienden, familie, je buurvrouw of je opa, want dan kan iedereen zien hoe leuk vegan eten kan zijn!

Dit is een recept van Jedidjah. Meer zien van Jedidjah’s fantastische kookkunsten? Check haar Instagram!

Mexicaanse vegan hamburgers (1)

Vegan hamburgers in Mexicaanse stijl

De supermarkt ligt vol kant-en-klare vegan hamburgers, maar hoe leuk is het om je eigen burgers te kneden en naar smaak te maken? Binnen 25 minuten tover jij deze vegan burgers in Mexicaanse stijl op tafel.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

 • 400 gram vegan gehakt van Naturli of Beyond Meat
 • 2 jalapeño’s fijngesneden
 • 4 eetlepels vegan paneermeel
 • 1 eetlepel gemalen lijnzaad
 • 2 flinke tenen knoflook fijngesneden
 • 1 tomaat
 • ½ sjalotje
 • 1 avocado
 • 4 kaiserbroodjes + eentje extra, want de 5e is in de bonus
 • 2 eetlepels vegan mayonaise
 • ½ eetlepel citroensap
 • Peper en zout
 • 1 eetlepel plantaardige bakboter of olie
 • Lamb Weston krulfrietjes of andere Lamb Weston frietjes naar keuze
 • Sla naar keuze

Instructies
 

 • Meng het lijnzaad met 3 eetlepels water en laat even staan om er een papje van te maken.
 • Maak ondertussen de hamburgers door het gehakt, 1 fijngesneden jalapeño, het lijnzaadpapje, het paneermeel, wat peper en zout en de knoflook samen te mengen. Kneed het met je handen door tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Vorm het mengsel in 4 burgers.
 • Bereid ondertussen de frietjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Snijd de tomaat in kleine stukjes. Snipper de sjalot. Meng de tomaat, sjalot en de fijngehakte jalapeño met wat peper en zout tot een grove salsa.
 • Prak de avocado en meng met de mayonaise, citroensap en peper en zout.
 • Bak de burgers in wat gesmolten plantaardige boter of olie op middelhoog vuur bruin aan beide kanten. Beleg de broodjes met wat sla, de avocado mayonaise, de hamburger en de salsa. Serveer met de frietjes.
Trefwoord avocado, bbq, burgers, comfort food, under 30 minutes
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Vegan hamburgers

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Rating recept
Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie