Home Lunch Appel-kokos pannenkoeken à la mode

Appel-kokos pannenkoeken à la mode

door Jedidjah

Pannenkoeken à la mode zijn schuldvrije pannenkoeken, want geen enkele pannenkoek verdient het om met een schuldgevoel gegeten te worden! Lekker genieten, zoals ze in de film Little Miss Sunshine al hadden begrepen.

Bonuskoken met Jedidjah is back! Het recept van deze week is weer geschreven met de bonusaanbiedingen van de Albert Heijn in ons achterhoofd. Heb je geen AH in de buurt? Geen probleem! De ingrediënten voor dit recept vind je in elke supermarkt. Of ze ook in de aanbieding zijn, kun je zien in de aanbiedingen van deze week!

Wat zijn pannenkoeken à la mode?

À la mode. Ik weet niet of jullie de term kennen, maar ik kwam het voor het eerst tegen in de film Little Miss Sunshine. De 7-jarige Olive bestelt in een wegrestaurant ‘Waffles à la mode’. De serveerster legt haar uit dat dat betekent dat er ijs bij zit. Haar prestatiegerichte en perfectionistische, streberige vader legt haar uit dat er veel vet in ijs zit en dat dunne vrouwen weinig ijs eten. Vervolgens wil Olive het ijs eigenlijk niet meer opeten. De rest van het gezin, op vader na natuurlijk, begint enthousiast van het ijs te eten om Olive te laten weten dat het niet uitmaakt om af en toe iets ongezonds te eten, gewoon omdat het zo lekker is. Aarzelend eet Olive de rest van het ijs toch op – uiteindelijk zelfs met veel plezier.

Nou, lang verhaal kort, dit recept wordt dus met ijs geserveerd, omdat dat gewoon superlekker is. En je mag het als ontbijt eten, als brunch, als lunch, als avondeten of als toetje, no judgement here! Pak lekker een paar extra bolletjes ijs, om de vader van Olive een poepie te laten ruiken. Gekke vent.

Bekijk ook: Super fluffy Amerikaanse pannenkoeken

Wat is er allemaal in de aanbieding?

 • AH Huismerk plantaardige zuivel (25% korting, wij gebruiken hier de kokosdrink en de kokos yoghurt)
 • Pink Lady appels (25% korting)
 • Alpro ijs (voor €3,99)
Appelkokos pannenkoeken a la mode

Dit recept is een recept van Jedidjah. Meer zien van Jedidjah’s fantastische kookkunsten? Check haar Instagram! Warning: het zien van haar foto’s zal je het water in de mond doen lopen. 

Appelkokos pannenkoeken a la mode

Appel kokos-pannenkoeken à la mode

Pannenkoeken à la mode zijn schuldvrije pannenkoeken, want geen enkele pannenkoek verdient het om met een schuldgevoel gegeten te worden! Lekker genieten, zoals ze in de film Little Miss Sunshine al hadden begrepen.
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Breakfast, Dessert
Keuken American
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

 • 2 pink lady appels
 • 250 gr bloem
 • 200 gram AH Plantaardige yoghurt Kokos ongezoet
 • 300 ml AH Zachte kokos drink naturel
 • 1 zakje vanille suiker
 • 2 tl baksoda
 • 1 tl appelcider azijn of citroensap
 • Je favoriete smaak Alpro ijs
 • Eventueel kokosrasp om te serveren
 • 50 gram plantaardige boter of zonnebloemolie om in te bakken

Instructies
 

 • Verwijder het klokhuis van de appels met een appelboor. Snijd de appels ieder in 8 plakken. Je kan de appels schillen als je dit lekker vindt, maar dat hoeft niet per sé.
 • Meng de bloem met de kokosdrink, de kokos yoghurt en de vanillesuiker met een garde. Voeg de baksoda en de azijn toe en roer vlug door. Roer niet te veel, want dan sla je alle lucht er weer uit. 
 • Verhit wat boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg wat plakjes appel met wat ruimte ertussen in de pan. Bak even kort en draai de appelschijfjes dan om.
 • Schep op ieder appelschijfje wat beslag zodat ieder appelplakje helemaal bedekt is. Bak zachtjes tot de bovenkant deels droog is. Het hoeft niet helemaal droog, maar de randjes moeten in ieder geval droog zijn zodat je ze goed kan omdraaien. Bak de pannenkoekjes ook aan de andere kant goudbruin. Ga hiermee door tot je plakjes appel op zijn. Gebruik eventueel wat extra boter als de pan te droog wordt. Als je eventueel een beetje beslag over hebt, kan je nog wat pannenkoekjes zonder appel maken.
 • Serveer warm met ijs en eventueel nog extra kokosrasp.
Trefwoord appel, comfort food, pannenkoeken, under 30 minutes
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Rating recept
Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie