Home Nieuws MultiVlaai lanceert vegan taart (en goedkoop is-ie niet)

MultiVlaai lanceert vegan taart (en goedkoop is-ie niet)

door Ronja van Dijk

Wauw! MultiVlaai is een supervette samenwerking aangegaan met vegan bakkerij Willem-Pie en lanceert twee vegan taarten. Voor een vegan Death by Chocolate en Appelkruimeltaart kun je nu ook bij de vlaaienketen terecht! Wel alleen op pay-day, want je legt er grof geld voor neer...

MultiVlaai had al twee vegan gebakjes in het assortiment, maar heeft voor de twee nieuwe taarten de handen ineen geslagen met Willem-Pie uit Amsterdam. Daar werden wij natuurlijk superenthousiast van! Tot we de prijs zagen… Maar liefst 55 euro voor een hele taart! Maar goed, wie jarig is… moet ook bereid zijn de portemonnee te trekken. Toch?

Vegan taart van MultiVlaai: ietwat prijzig?

Vegan is trending en steeds meer bedrijven komen met een vegan assortiment. Voor de een vanuit moreel standpunt, voor de ander gewoon een kwestie van vraag en aanbod. Wij vragen ons af: zijn de prijzen voor vegan niet een beetje overtrokken? Dat het iets duurder is dan een taart die hoofdzakelijk uit suiker en bloem bestaat, is natuurlijk logisch. Maar waar je voor de vegan Appelkruimeltaart van Hema slechts €4,50 betaalt voor zes punten en bij Jumbo €6,- voor de vegan kersenvlaai, betaal je bij MultiVlaai maar liefst 55 euro voor twaalf punten.

Vegan taart van Multivlaai

Zit er goud in?!

Hoewel de pecannoten, amandelen en haver deze appeltaart ‘tot een waar feest zouden moeten maken’, aldus MultiVlaai, doet de prijs dat niet echt. Aan MultiVlaai is de vraag gesteld of er wellicht goud in de taart verwerkt zat, maar dit blijkt niet het geval te zijn. De hoge prijs zou hem zitten in het gebrek aan bakkerijen die in grote oplages vegan gebak kunnen leveren. Hoewel we ons een voorstelling kunnen maken bij een prijsverschil, blijft het in vergelijking tot de non-vegan Appelkruimeltaart van MultiVlaai à €10,56 opzienbarend. Ambacht wint natuurlijk van massaproductie, maar een vleugje ‘Hema-prijs’ kan wellicht geen kwaad.

Eerlijk is eerlijk, de taarten zien er superlekker uit. Proeven gaan we zeker. Wacht op je salaris of zet je stufi opzij, dan gaan wij nog even met de pot rond! De taarten en verkooppunten vind je op multivlaai.nl. Eetsmakelijk!

Liever zelf een taart bakken? Probeer deze no bake vegan monchoutaart!

vegan monchoutaart

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Bron: Multivlaai, Facebook

Verder lezen

5 Reacties

Vera 17 maart 2021 - 19:53

De prijs van de taart is aangepast 🙂

Reageer
Miriam Groot 17 maart 2021 - 20:09

Weet je dat zeker? Ik zie op de website nog steeds 4,59 per punt en 54,99 per taart staan!

Reageer
Sammy 22 maart 2021 - 07:10

Overdreven zeg zo’n dure taart omdat er geen koemelk en eieren aan toe zijn gevoegd niet te geloven , maak zelf wel een taart zonder dierlijke producten

Reageer
Miriam Groot 22 maart 2021 - 11:02

Ook heel lekker!

Reageer
Annemarie 18 maart 2021 - 09:00

Willem-Pie is ook erg prijzig vind ik. Lekker, maar niet heel betaalbaar voor de meeste mensen.

Reageer

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie