Home Ontbijt Vegan croissant rolletjes met bosvruchten

Vegan croissant rolletjes met bosvruchten

door Jedidjah

De showstopper tijdens je brunch? Dat zijn deze vegan croissant rolletjes met bosvruchten met tahin glazuur. Ultiem genieten!

Vegan croissant rolletjes

Dat croissantjes vegan zijn, is niet vanzelfsprekend. Het traditionele croissantdeeg wordt namelijk gemaakt met volle melk en roomboter. Gelukkig zijn er verschillende supermarkten en merken die kant-en-klaar vegan croissantdeeg verkopen. Danerolles bijvoorbeeld (de mini-croissantjes), Lidl én Albert Heijn! Het Albert Heijn croissantdeeg draagt het label ‘vegetarisch’, maar blijkt vegan nadat het door verschillende mensen is nagevraagd bij de supermarkt.

Bonuskoken met Jedidjah in een paasjasje

Het is (bijna) Pasen! En nu weten vegans natuurlijk heel goed dat je Pasen makkelijk zonder eieren kunt vieren, maar helaas heeft niet iedereen dat altijd door. Verras daarom je (corona-proof) visite met deze heerlijke bosvruchten croissant rolletjes met tahin glazuur op de paastafel. Veganistisch, makkelijk en helemaal gemaakt met producten uit de bonus van deze week (week 13), dus ook nog aardig voor de portemonnee. 

De rolletjes zijn zacht, zoet, superluchtig en geloof me: eigenlijk wil je ze liever met niemand delen. De bijzondere combi van tahin en bosvruchten maakt dit een echte showstopper op de paastafel. En je bent er helemaal niet lang mee bezig. 

Wat is er in de bonus?

 • AH Croissantdeeg voor 6 croissants (2e halve prijs)
 • Hero jam (2e halve prijs op alle A-merk zoet broodbeleg)
 • BioToday Tahin wit (2e halve prijs op alle A merk zoet broodbeleg)
 • AH blauwe bessen (40% korting)
Vegan croissant rolletjes met bosvruchten en tahin
Vegan croissant rolletjes met bosvruchten en tahin

Vegan croissant rolletjes met bosvruchten

Jedidjah
De showstopper tijdens je brunch? Dat zijn deze vegan croissant rolletjes met bosvruchten met tahin glazuur. Ultiem genieten!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Dessert
Keuken Vegan
Porties 10 rolletjes

Ingrediënten
  

 • 2 verpakkingen AH Croissantdeeg voor 6 croissants а 250 gr per verpakking
 • 150 gram Hero jam naar keuze bijvoorbeeld bosvruchten, frambozen of abrikoos
 • 2 eetlepels BioToday Tahin wit
 • 150 gram blauwe bessen plus eventueel extra voor het serveren
 • 50 gram poedersuiker

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven). Rol een blikje croissantdeeg uit. Smeer de helft van de jam over de lap deeg uit en verdeel er de helft van de bosbessen overheen.
 • Rol de lap deeg aan de korte zijde op. Snijd de rol in 5 plakjes (bij mij ging dit het makkelijkste met een gekarteld broodmes) en leg deze plakjes op een bakplaat met bakpapier. Herhaal dit met de tweede verpakking croissantdeeg.
 • Zorg dat er een beetje ruimte overblijft tussen de rolletjes op de bakplaat. Ze zullen namelijk nog wat rijzen in de oven. Als ze uiteindelijk een beetje tegen elkaar zitten is dat ook niet heel erg, omdat je ze makkelijk van elkaar kunt lostrekken.
 • Bak de rolletjes 15 min in de oven tot ze zijn gerezen en goud bruin zijn geworden. Terwijl de rolletjes in de oven zitten, maak je het glazuur door de tahin te mengen met de poedersuiker en 1 а 2 eetlepels water tot de gewenste dikte.
 • Als de broodjes uit de oven komen, versier ze dan met het glazuur. Serveer lauwwarm of helemaal afgekoeld.
Trefwoord brunch, comfort food, fruit, less than 10 ingredients, under 30 minutes, zoet
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Verder lezen

Laat een reactie achter

Rating recept




Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie