Home Activisme Earth Hour 2021 breekt álle records in cruciaal jaar voor de planeet

Earth Hour 2021 breekt álle records in cruciaal jaar voor de planeet

door Willemijn van Elderen

Eens per jaar gaan over de wereld álle lichten uit. Van supersterren en wereldleiders tot jongerengroepen en huishoudens, dit jaar deden 192 landen en staten mee aan Earth Hour. Hiermee is het grootste aantal deelnemende landen ooit bereikt!

Earth Hour op social media

Om het concept zo ver mogelijk te verspreiden is de nieuwe hashtag #EarthHour opgezet, deze hashtag werd over 42 landen via Twitter verspreid én 1,2 BILJOEN (!) views via TikTok! Ook invloedrijke wereldleiders deelden hun deelname op sociale media, zo deed niet alleen Antonio Guterres (huidige secretaris-generaal van de VN) mee, maar ook de paus en de eerste vrouwelijke voorzitter van de Europese Unie; Ursula von der Leyen.

Lees ook: Bambook review: waarom je voor een uitwisbaar notitieboekje zou moeten gaan

Records 

In totaal is de teller gekomen op 6,7 biljoen deelnames. Via veel verschillende platforms zijn talloze impressies gedeeld door de deelnemers. De video die is gedeeld door het Wereld Natuur Fonds (WWF) werd in slechts 24 uur 2.4 miljoen keer bekeken. Hiermee is dit de meest bekeken video in de geschiedenis van Earth Hour. Deze video geeft ons een beeld van de link tussen het verlies van natuur en het ontstaan van pandemieën. Het is de bedoeling dat de video aanzet tot actie.

Lees ook: Nu op Netflix: Seaspiracy, de indrukwekkende opvolger van Cowspiracy

De wereld verbonden

Eens per jaar zien we dat de hele wereld voor een uur is verbonden. Iconische gebouwen zetten massaal hun lichten uit. Steden als; Hong Kong (Victoria Harbour), Beijing (Olympic Bird’s Nest Stadium), Tokyo (Skytree), Kuala Lumpur (Petronas Towers), Singapore (Gardens by the Bay) en Parijs (Eiffeltoren), London (London Eye), het Vaticaan (St Peter’s Square), Rome (Colosseum), Athene (Acropolis) en Niagra Falls dimden gezamenlijk de lichten.

Waarom eigenlijk Earth Hour?

Earth Hour is opgezet door het WWF in 2007. Het begon als een symbolisch event, maar is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste evenementen voor het klimaat. Tijdens Earth Hour gaan voor een uur alle lichten uit om aandacht te vragen voor de aarde. Het wereldwijde signaal geeft aan dat we het probleem aanpakken en oplossingen bedenken om de aarde te redden. Zeker dit jaar. Dit is het moment om de handen ineen te slaan.

Nooit meer een artikel of recept missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief! Elke maandag breng ik je op de hoogte van de laatste aanbiedingen, de lekkerste recepten en andere leuke dingen – gewoon in jouw mailbox. Tot dan!

Bron: Earth Hour en WWF
Beeld: NASA

Verder lezen

Laat een reactie achter

Mmmm, deze site gebruikt de beste vegan cookies. Oké, prima! Meer informatie